אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תבע מזונות מגרושתו כי הרוויח שליש ממשכורתה - ונדחה צילום: shutterstock

תבע מזונות מגרושתו כי הרוויח שליש ממשכורתה - ונדחה

בית המשפט דחה תביעה למזונות שהגיש גבר בטענה ששכרה של גרושתו הוא כ־20 אלף שקל נטו לחודש, ואילו הוא משתכר רק כ־6,900 שקל. התובע אף חויב לשלם מדי חודש לאשה 4,000 שקל מזונות זמניים עבור ילדיהם המשותפים, וקבע כי נימוקיו אינם ענייניים

10.03.2014, 09:16 | ענת רואה

בית המשפט למשפחה ברמת גן דחה תביעה למזונות בעל שהגיש גבר בטענה ששכרה של גרושתו הוא כ־20 אלף שקל נטו לחודש, ואילו הוא משתכר רק כ־6,900 שקל. בית המשפט חייב את הגבר לשלם מדי חודש לאשה 4,000 שקל מזונות זמניים עבור ילדיהם המשותפים הנמצאים רוב הזמן בחזקתה.

קראו עוד בכלכליסט

לטענת האב, סכום המזונות הותיר אותו עם הכנסה פנויה של 2,900 שקל בעוד גרושתו נותרה עם יותר מ־24 אלף שקל (כולל המזונות). האב, שגם תובע משמורת משותפת על שני הילדים, דרש שהאשה תשלם לו מזונות קיום זמניים מכוח "תחולתם של דיני החוזים הכלליים".

השופטת תמר סנונית-פורר. היתה נכונות לדון לעומק, צילום: אתר בתי המשפט השופטת תמר סנונית-פורר. היתה נכונות לדון לעומק | צילום: אתר בתי המשפט השופטת תמר סנונית-פורר. היתה נכונות לדון לעומק, צילום: אתר בתי המשפט

הגבר ציין שכאשר היו נשואים, ניהלו השניים חשבון בנק משותף שאליו הפקידו את כל הכנסותיהם, ונכרת ביניהם חוזה שלפיו האשה, שהכנסתה גבוהה יותר, נושאת בהוצאות הבעל ולכן עליה להמשיך בכך "לפחות עד שיסתגל לחיים בנפרד". האשה, באמצעות עורכי הדין יעקב סידי ורועי סידי, ביקשה לדחות את התביעה על הסף מפני שאין עילה לחיובה במזונות.

השופטת תמר סנונית־פורר אמרה שהיתה נכונה לדון בתביעה לעומקה לו המניע להגשתה היה צורך אמיתי של הבעל, אך לדבריה זה אינו המקרה משום ש"לאורך ההליכים טען הבעל שאין מקום לחייבו כלל במזונות ילדיו". לפי השופטת, תביעת מזונות האב הוגשה יותר משנה לאחר תחילת ההליכים, כך שהטענה לדחיפות בגלל שיקומו הכלכלי "אינה יכולה לעמוד". עוד קבעה שניכר שלו היה הגבר זוכה למבוקשו בתיק מזונות הילדים, לא היה מגיש את ההליך כלל.

תגיות