אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קנדל לוועדת אלאלוף: אין בעיית עוני בישראל צילום: עומר מסינגר

קנדל לוועדת אלאלוף: אין בעיית עוני בישראל

לכלכליסט נודע כי יו"ר המועצה לכלכלה המליץ לחברי הוועדה למלחמה בעוני להתמקד בסיוע לאוכלוסיות מסוימות, ולוותר על העלאת קצבאות גורפת

11.03.2014, 08:28 | מיקי פלד

"בממשלה הנוכחית פתרונות רוחב כמו העלאת קצבאות לא יעברו", אמר בשבוע שעבר יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה פרופ' יוג'ין קנדל בשיחה סגורה עם נציגי הוועדה למלחמה בעוני בראשות אלי אלאלוף.

לדברי כמה מהנוכחים בפגישה, אמר קנדל שמוטב לספק המלצות לפתרונות ייעודיים לאוכלוסיות מסוימות שנמצאות בעוני, וטען ש"אין בעיה כללית של עוני בישראל". עמדה זו מעלה שאלה לגבי היכולת של הוועדה לחולל שינוי מהותי במדיניות הרווחה בישראל.

יוג יוג'ין קנדל. מאשים את ההון השחור | צילום: דימיטרי שבנצקו יוג

כפי שפורסם לראשונה ב"כלכליסט", המתווה שנידון בוועדה תואם את עמדת קנדל, ולפיה יוגדלו הקצבאות לקשישים ללא פנסיה, למקבלי הבטחת הכנסה ולזכאי מס הכנסה שלילי. עלות התוכנית מוערכת בתוספת תקציב של 10 מיליארד שקל בשנה. עם זאת, בשיחה עם חברי הוועדה הדגיש אלאלוף שניתן לדון במימון ההמלצות בכל כיוון שימצאו לנכון, גם אם הוא מנוגד לעמדת הממשלה.

ישיבה של הוועדה למלחמה בעוני, צילום: אוראל כהן ישיבה של הוועדה למלחמה בעוני | צילום: אוראל כהן ישיבה של הוועדה למלחמה בעוני, צילום: אוראל כהן

לדברי הנוכחים, קנדל הוסיף במפגש כי "אם ניתן היה למדוד גם את ההכנסות הלא מדווחות, היינו רואים ירידה במספר המשפחות שמתחת לקו העוני". קנדל ציין כי מאז 2004 יש ירידה בשיעור העוני בקרב יהודים לא־חרדים — מ־12% מהמשפחות לכ־10% - בעוד אצל חרדים וערבים נרשמה עלייה קלה בעוני. קנדל, הנחשב למקורב לראש הממשלה נתניהו, הדגיש שהפתרון צריך להיות בהגדלת השתתפות חרדים וערבים בכוח העבודה.

יו"ר הוועדה, אלי אלאלוף, צילום: אוראל כהן יו"ר הוועדה, אלי אלאלוף | צילום: אוראל כהן יו"ר הוועדה, אלי אלאלוף, צילום: אוראל כהן

ועדת אלאלוף התכנסה היום לדיון פתוח לקראת הגשת הדו"ח שלה ב־8 באפריל. הדיון ייפתח בפאנל שבו אזרחים החיים בעוני יספרו על ההתמודדות היומיומית שלהם.

בלשכת ראש הממשלה לא הגיבו לדברים.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
מה צריך לעשות.
1. פנסיה תקציבית להוריד ב 20% ולעשות לה גג של 20,000 לעובדי מדינה. 2. לצמצם כ"א במקורות, עובדי נמל וחח"י ב 30% - יש שם הבטלה גלויה וסמויה מטורפת- מניסיון!! אח שלי עבד שם!! 3. להוריד את השכר של ה"ותיקים" בחברות הנ"ל לחצי, שכר מופרח ביחס לתפקיד ולהעמיד אותו כך שהבחירים ביותר יקבלו 40000 והשאר, תלוי בתפקידם בין 6000-15000. לא סביר שעובד זוטר יקבל 15000 בגלל הוותק. המקצועות האלה לא מורכבים יותר מעובדים אחרים במשק ושכרם צריך להיות בהתאם לממוצע במשק ולא כפול מכך. 4. הוותק לעובדי מדינה מעלה שכר הרבה יתר על המידה. לא סביר שמורה/רופא/אחות/איש צבא מתחיל יקבל שליש מוותיק על אותה עבודה, צריך לאזן ביניהם ולצמצם את ההפרש(מהנמוך לעלות ומהגבוהה להוריד). הנהלים היום הם כמו של שלטון מלוכה טרוריסטי. 5. 80% מס על מי שמקבל 250000 ומעלה בחודש, גם מהשכר המשולם במניות ובבונוסים- לא יקרה להם כלום. 6. דיור- פשוט להפשיר קרקעות ולהוריד בירוקרטיה- זה לא נראה לי בעיה אם לא היה אינטרס הפוך שבה לממן את הגופים מהסעיפים הקודמים. כך היה אפשר להוריד מחירי חשמל מים ארנונה מיסים. שכר מינימום יאפשר רמת חיים מינימלית. היום אני חושב שהמינימום לקיום עומד על 8500(בדגש על מינימום) וזה צריך לרדת לכיוון ה 5500. עכשיו אדון יוגין אוליגרך קנדל, במקום לדבר שטויות, תחשוב איך להוריד את עלות הקיום לשכר הקרוב למינימום במשק!
התיקון!! , המתקן  |  27.03.14
לכל התגובות