אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פסיקה: זוג בהליכי פירוד יוכל לממש נכס כי העיכוב גורם לבעל נזק כספי צילום: שאטרסטוק

פסיקה: זוג בהליכי פירוד יוכל לממש נכס כי העיכוב גורם לבעל נזק כספי

בית המשפט לענייני משפחה קיבל בקשה של הבעל להורות על מכירת הבית המשותף לו ולאשתו, אף שטרם התגרשו, בלי שיהיה צורך להמתין להכרעתו של בית הדין הרבני בתביעת שלום בית שהגישה האישה

11.03.2014, 09:33 | ענת רואה

השופטת אסתר ז'יטניצקי־רקובר מבית המשפט לענייני משפחה בתל אביב קיבלה בקשה של גבר להורות על מכירת הבית המשותף לו ולאשתו באופן מיידי, ומבלי שיהיה צורך להמתין להכרעתו של בית הדין הרבני בתביעת שלום בית שהגישה האשה.

קראו עוד בכלכליסט

מדובר בבני זוג שלהם שלושה ילדים שחיים בנפרד זה כשנה, אך עדיין לא התגרשו. הבית בנוי על מגרש של כחצי דונם והוא כולל בריכה, ולטענת הגבר שוויו 16 מיליון שקל. הגבר טען שהקרע בינו לבין אשתו הוא בלתי ניתן לאיחוי ואין מקום לכרוך את פירוק השיתוף בבית עם פירוק השיתוף בכלל הנכסים המשותפים האחרים שנמצאים במדינות זרות, ושהעיכוב במכירת הנכס גורם לו נזק כספי רב.

אילוסטרציה, צילום: שאטרסטוק אילוסטרציה | צילום: שאטרסטוק אילוסטרציה, צילום: שאטרסטוק

הוא אף ציין שמכירת הבית תאפשר לכל אחד מהצדדים לרכוש בית נאה, "ועוד יישאר כסף". מנגד, טענה האשה שחוות דעת של שמאי העריכה את שווי הבית ב־8.5 מיליון שקל, ושהיא מתגוררת בבית כיום ושראוי לבצע פירוק שיתוף של כל נכסי הצדדים יחד, כמקובל, ולא רק של הבית.

השופטת פסקה שראוי למכור את הבית כעת, בין היתר משום שהמצב הנוכחי הוא שיש נכס ששוויו רב וששייך לשני בני הזוג, אך רק צד אחד נהנה ממנו. היא קבעה שמאיזון בין הזכויות ומבדיקת תום הלב של הצדדים עולה שעיכוב הפירוק יפגע "מעבר לנדרש" בגבר, ולכן הורתה למכור את הבית בתוך ארבעה חודשים שבמהלכם תוכל האשה להיערך למגורים חלופיים לה ולילדים. (תמ"ש 11220-01-13).

תגיות