אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איש עסקים צרפתי שהועסק ע"י BSGR הודה כי פעל לסיכול חקירת השוחד

איש עסקים צרפתי שהועסק ע"י BSGR הודה כי פעל לסיכול חקירת השוחד

לדברי פרדריק סילינס, הוא הציע 20 אלף דולר לאשתו של נשיא גינאה לשעבר. דובר החברה: "BSGR פעלה תמיד כשורה"

11.03.2014, 11:05 | שירות כלכליסט

איש עסקים צרפתי החשוד כי ניסה לסכל חקירה פדרלית בארצות הברית שנגעה לשוחד ששילמה לכאורה החברה של המיליארדר בני שטיינמץ על מנת להבטיח את זכייתה ברישיון לכרייה בגינאה, הודה באשמה בבית משפט פדרלי במנהטן, כך מדווח הוול סטריט ג'ורנל.  

קראו עוד בכלכליסט

פרדריק סילינס, הועסק בעבר על ידי חברת BSGR, שבבעלותו של שטיינמץ, כדי לפעול למענה במדינה המערב אפריקאית. הוא הודה באשמה לאחר שהשיג הסדר עם התביעה בניו יורק. סילינס (51) הצרפתי, נעצר באפריל במהלך מבצע נרחב יותר של ה-FBI. הוא הודה בסעיף אישום אחד של שיבוש הליכי חקירה לאחר שניסה לשחד עדה מטעם התביעה.

בעל השליטה ב-BSGR, בני שטיינמץ. מחברתו נמסר כי היא פעלה כשורה בעל השליטה ב-BSGR, בני שטיינמץ. מחברתו נמסר כי היא פעלה כשורה בעל השליטה ב-BSGR, בני שטיינמץ. מחברתו נמסר כי היא פעלה כשורה

"הצעתי כסף לעדה כדי שתעזוב את המדינה ולא תוכל להיחקר על ידי ה-FBI", הודה סילינס בבית המשפט. "ידעתי שהמעשה שלי פסול". לדבריו, הוא הציע לאותה עדה 20 אלף דולר, והתחייב להעביר לה תשלומים נוספים לאחר שתנחת באפריקה. הוא הוסיף כי היה מודע לכך שהיא עדה בחקירה, אך לטענתו עוד לא היה מודע לכך שהיא משתפת פעולה עם התובעים. הסדר הפשרה אינו מחייב את סילינס לשתף פעולה בהמשך עם התובעים החוקרים את פרשת השוחד של BSGR בגניאה.

העדה המדוברת היא מאמדי טור, אשתו הרביעית של נשיא גינאה המנוח, לנסאנה קונטה. על פי החשד, סילינס ניסה לשחד אותה כך שתשמיד חוזים הקשורים לעסקה לרכישת רישיונות הכרייה. כמו כן, האשמה היא כי סילינס ניסה לגרום לה לשקר לרשויות החוק האמריקאיות.

חברת BSGR, שלא הוגש נגדה כתב אישום וממשיכה להכחיש את ההאשמות נגדה בגינאה, אישרה עוד במאי את הקשר בינה לבין סילינס. לדבריה, החוזים המצביעים על שוחד הם מזויפים. "כפי שאמרנו מההתחלה, BSGR פעלה תמיד כשורה", מסר דובר מטעם החברה בתגובה להודאתו של סילינס באשמה.

גזר הדין בעניינו של סילינס יינתן ב-27 ביוני, ועל פי ההערכות ייגזרו עליו בין 37 ל-46 חודשי מאסר, והוא עשוי אף להיות מגורש מארצות הברית לאחר שיסיים לרצות את העונש.

ההתפתחות בעניינו של סילינס היא התפנית האחרונה בפרשת המעורבות של שטיינמץ בגניאה. החברה רכשה את הזכויות למכרה סימנדאו המבוקש ב-2008, זמן קצר לפני מותו של הנשיא קונטה. שנתיים לאחר מכן מכרה החברה 51% בפרויקט לחברת הכרייה הברזילאית וייל, תמורת 2.5 מיליארד דולר. באותה שנה נערכו בגניאה הבחירות הדמוקרטיות הראשונות והנשיא הנבחר, אלפה קונדה, טען כי החברה הבטיחה את הזכייה ברישיונות באמצעות תשלום שוחד. קונדה אף פנה לרשויות באירופה ובארצות הברית בבקשה שיסייעו בחקירה.

בשבוע שעבר מסרה BSGR כי ועדה מיוחדת שהוקמה בגניאה מתכוונת להמליץ לבטל את החוזה עימה.

תגיות