אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
10 סימנים לכך שהעובד שלכם מתכוון לעזוב צילום: שאטרסטוק

10 סימנים לכך שהעובד שלכם מתכוון לעזוב

ניצול של ימי חופש או חיפוש באתרי השמה בזמן העבודה הם אינם בהכרח הסימנים המסגירים ביותר; איך תזהו בדיוק של 80% שעובד מתכנן לעזוב את הארגון

12.03.2014, 21:07 | שירות כלכליסט

חושבים שאחד העובדים או אפילו חברכם למשרד שוקלים לעזוב את העבודה? אתם יכולים להפסיק את משחק הניחושים. טים גרדנר, מרצה למנהל עסקי מאוניברסיטת יוטה, פיתח נוסחה שלטענתו יכולה לחזות בדיוק של 80% האם עובד מתכוון לעזוב את הארגון.

קראו עוד בכלכליסט

ניצול של ימי חופש, יציאה הבייתה מוקדם בכל יום או חיפוש באתרי השמה בזמן העבודה הם אינם בהכרח הסימנים המסגירים ביותר לפי התיאוריה של גרדנר. לדבריו, הפרט המשותף לכל העובדים לפני שהם עוזבים את מקום העבודה הוא שהם מתחילים "להתנתק" ממקום העבודה. במאמר, שפורסם באתר האינטרנט של אוניברסיטת יוטה, גרדנר מפרט דוגמאות ל"שינוי ההתנהגותי העדין אך העקבי שאנשים עורכים בחודש או חודשיים לפני העזיבה":

1. התרומה שלהם בישיבות פוחתת.

2. הם אינם ממהרים להתחייב לפרויקטים ארוכי טווח.

העובד שלכם כבר לא מוכן להישאר שעות נוספות? יכול להיות שהוא כבר מצא עבודה אחרת, צילום: שאטרסטוק העובד שלכם כבר לא מוכן להישאר שעות נוספות? יכול להיות שהוא כבר מצא עבודה אחרת | צילום: שאטרסטוק העובד שלכם כבר לא מוכן להישאר שעות נוספות? יכול להיות שהוא כבר מצא עבודה אחרת, צילום: שאטרסטוק

3. הם נהיים מאופקים ושקטים יותר.

4. הם מראים פחות רצון להתקדם בארגון.

5. פחות נלהבים לרצות את הבוס.

6. הם נמנעים מאינטראקציות חברתיות עם הבוס ושאר חברי ההנהלה.

7. מציעים פחות רעיונות חדשים או גישות חדשניות.

8. הם מבצעים את העבודה המינימאלית הנחוצה ולא נשארים מעבר לשעות העבודה הרגילות.

9. הם לא מביעים עניין להשתתף בהכשרות ובפיתוח תכניות.

10. פריון העבודה שלהם בירידה.

לפי גרדנר, קל להבחין בשינויים התנהגותיים מסוג זה מרגע שנהיים מודעים להם. "מתברר כי הגישה של אדם יוצרת התנהגות שקשה להסתיר", הוא מסביר. "ככל שהדשא של השכן הולך ונראה ירוק יותר, כך גדלים הסיכויים שאחרים יבחינו שאינכם ממוקדים כבעבר".

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
זה ממש לא נכון !!!
כל עשרת הסימנים הללו קיימים אצלי ואצל חבריי לעבודה וזה לא נובע מהסיבה שאנחנו רוצים לעזוב (כי אין כל כך לאן) כי אנחנו רואים לאן הכסף הגדול והבונוסים הולכים ואיך ההנהלה עובדת עלינו ומספרת שהמצב קשה בזמן שהם חוגגים בחו"ל. אין סיבה להישאר מאוחר כי לא יוצא כלום, אין סיבה להתחייב כי לא יוצא מזה כלום, אין סיבה לכלום. גם לא צריך להתייחס למקום עבודה בכזו חשיבות תהומית. פרנסה ותו לא. פעם היינו מוכרים תפוחי אדמה בשולי הדרכים, היום אנחנו מוכרים תפוחי אדמה וירטואליים. שום דבר לא השתנה כמו שנאמר : היום הוא אותו ים והערבים הם אותם ערבים.
קובי , רמת גן  |  13.03.14
לכל התגובות