אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבלדר המעופף: מזל"ט שימש להברחת סמים לכלא צילום מסך: ardrone.parrot.com

הבלדר המעופף: מזל"ט שימש להברחת סמים לכלא

משטרת אוסטרליה עצרה אדם שהשתמש בקוואדקופטר פשוט כדי להכניס סמים אסורים למתקן כליאה במלבורן. המזל"ט עורר את חשד השומרים כשריחף בסמוך לחומות. כיצד ניתן להילחם במבריח המעופף?

11.03.2014, 13:24 | ניצן סדן
משטרת אוסטרליה עצרה אמש (ב') אדם שהשתמש ברובוט מעופף להברחת סמים אל בית כלא במלבורן. לפי הודעה לעיתונות ששחררה המשטרה, החשוד השתמש בקוואדקופטר (מסוק בעל ארבעה מנועים) פשוט, בו שלט מתוך מכונית שחנתה בקרבת מתקן הכליאה. החשוד חיבר לכאורה חבילה לתחתית הגאדג'ט, שהכילה סמים מסוג שטרם פורסם.

קראו עוד בכלכליסט

עבריינים ומבריחים אימצו זה מכבר את הכלי למבצעי הברחה שונים, אך נדיר שהרשויות מצליחות לאתר ולעצור את האדם שהפעיל את המזל"ט. למשל, בשנה האחרונה נצפו מזל"טים מרחפים בקרבת מתקני כליאה בקנדה ובארצות הברית, אך הכלים ומפעיליהם לא נתפסו. ברוסיה הצליחו הרשויות להניח ידן ב-2011 על כנופיית מבריחי סמים אשר חיברה 700 גרם הרואין למזל"ט אותו תכננה לשלוח לאסיר באחד מבתי הכלא במדינה.

מזל"ט בתצורת קוואדקופטר נושא חבילה, צילום: אי פי איי מזל"ט בתצורת קוואדקופטר נושא חבילה | צילום: אי פי איי מזל"ט בתצורת קוואדקופטר נושא חבילה, צילום: אי פי איי

איך עוצרים את הבלדר הרובוטי?

הצמיחה בזמינותם של מזל"טים שכוללים מצלמה ויכולת שליטה ממרחקים הולכים וגדלים קוסמת למבריחים - ומקשה מאוד על רשויות האכיפה. טכנולוגית, ניתן לשדר אות שיערבל את השדרים שנשלחים בין המזל"ט והמפעיל, אך שדרים שכאלה עשויים להפריע לרשתות תקשורת למיניהן ולפיכך גם אם יותקנו משדרים יעודיים בבתי כלא, ניתן יהיה להפעיל אותם בבטחה רק כשנצפה מזל"ט בקרבת הכלא. ואולם, גם פיתרון טכנולוגי שכזה לא מסגיר את מיקומו של המפעיל.

לשם גילוי המפעיל, יהיה צורך בטכנולוגיות איתור שנמצאות כיום רק בידי יחידות צבאיות - ורובן יקרות מאוד וחשאיות. השימוש בידי ארגוני פשיעה הוא אחת הסוגיות שמונחות לשולחנם של רגולטורים ברחבי העולם, בבואם לבחון את המגבלות שיוטלו על הפעלת כלי טיס בלתי מאוישים.  

תגיות