אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ירושלים פותחת בלונדון צילום: אלכס קולומויסקי

ירושלים פותחת בלונדון

קבוצת מחניודה פותחת מסעדה בלונדון ומבטיחה שגם בבירה הבריטית "זה יהיה משוחרר וחופשי ושמח". וגם: בית קפה של פותנה ובר זעיר חדש ברחוב גאולה

12.03.2014, 09:02 | גלי וולוצקי
בפסח תיפתח המסעדה החדשה של קבוצת מחניודה הירושלמית - הפעם בלונדון. המסעדה, ששמה The Palomar (שובך יונים בספרדית), נמצאת על פינת הרחובות שאפטסברי ורופרט, 30 שניות מכיכר פיקדילי, ותהיה בבעלות הקבוצה המורחבת המונה את השפים יוסי אלעד, אורי נבון ואסף גרניט, ושותפיהם השף מושיקו גמליאלי ממסעדת מונא ולוקאס סיטרנוביץ' ממסעדת הסדנא. כמו כן שותפים במסעדה האחים זואי וליאו פסקין, היא מנהלת מסעדות והוא די.ג'יי נחשב, שהכירו את מחניודה הירושלמית בביקוריהם בארץ.

"האוכל יישען על המקומות שאנחנו באים מהם. הרבה מהאוכל הישראלי והים־תיכוני של מחניודה, אבל באווירה שונה. זה יהיה משוחרר וחופשי ושמח, אבל לא כזאת קרחנה כמו בירושלים. אתה צריך להתאים את עצמך למקום", אומר גרניט.

העיצוב, מוסיף גרניט, נשען על המטבח הפתוח, הניצב ממש במרכז המסעדה. "בכניסה יהיה בר של דגים נאים, והחלל הפנימי מעוצב כקרון רכבת. התחושה שאנחנו רוצים להעביר לסועדים היא שהם נכנסו לקרון מפואר ויצאו למסע".

אסף גרניט. "האוכל יישען על המקומות שאנחנו באים מהם", צילום: אלכס קולומויסקי אסף גרניט. "האוכל יישען על המקומות שאנחנו באים מהם" | צילום: אלכס קולומויסקי אסף גרניט. "האוכל יישען על המקומות שאנחנו באים מהם", צילום: אלכס קולומויסקי

תהליך מציאת הלוקיישן המרכזי הזה, מספר גרניט, היה קשה. "המשכירים לא רק רוצים את הכסף שלך, אלא גם לדעת שפותחים שם משהו מעניין, יש תחרות מטורפת מול השפים הנחשבים בלונדון".

בימים אלה נמצאים בלונדון שף יוסי אלעד, ראש צוות ההקמה, ושף תומר עמדי, שהיה השף ביוד'לה - הבר של הקבוצה - שמונה לשף בלונדון. זו תהיה המסעדה השישית של הקבוצה אחרי מחניודה, יוד'לה, הסדנא, מונא וטלביה.

עוגיות מבית אמא. פותנה ג'אבר ("האח הגדול") פתחה בסמוך לחומוסייה המשפחתית ברחוב שינקין בתל אביב בית קפה וחנות למתוקים. החנות, שנפתחה לפני כשבוע, עדיין לא לגמרי מוכנה, אך על המדפים כבר מונחות אריזות של עוגיות ומעדנים מעשה ידיה וידי ילדיה.

"שכרנו את המקום כבר לפני כמה חודשים כי שמענו שרוצים לפתוח כאן חנות לצורכי עישון וזה לא התאים לנו. לקח לנו זמן לחשוב מה לעשות פה, ובסוף הבנו שחייבים לעשות משהו עם מתוקים, כי כל מי שאוכל פה חומוס שואל אם יש משהו מתוק לקינוח", מספרת ג'אבר.

המתוקים של פותנה. קינוח אחרי החומוס, צילום: עמית שעל המתוקים של פותנה. קינוח אחרי החומוס | צילום: עמית שעל המתוקים של פותנה. קינוח אחרי החומוס, צילום: עמית שעל

"אני רוצה להביא טעמים מבית אמא ולכן מכינה בקלאוות, מעמולים, קעקים, שומשומיות עם דבש, כדורי תמרים ממולאים באגוזים או בפיסטוקים, כדורי קוקוס. בקרוב ארחיב את המגוון ואכין מוצרים ללא גלוטן, ויש גם דברים שמתאימים לטבעונים". עוד נמכרים במקום קינוחים כמו מלבי וקרם קרמל, והמחירים נעים בין 4 שקלים לכדור שוקולד ועד כ־20 שקל לאריזת עוגיות. פרטים: שינקין 59 תל אביב, 03-6853043.

15 מקומות בלבד. מיניבר, בר קוקטיילים זעיר (15 מקומות בלבד), נפתח ללא שלט על הדלת בסמוך לבר הגאולה בתל אביב. מנהל את המקום עמית גלעד (223, האימפריאל ועוד) שרוקח בעצמו תמציות, שיקויים ומיצויים המשמשים להכנת הקוקטיילים. במבחר אפשר למצוא משקאות קלאסיים כמו פיסטשיו פיז - ג'ין אולד טום, ליים ולימון, סירופ פיסטוק מתוצרת בית מוקצף עם שמנת וחלבון ביצה ומי פריחת תפוז (48 שקל), ווריאציות אישיות יותר כמו ביטר סזראק - חמישה סוגי אמארו בכוס חרסינה שטופה באבסינת (48 שקל), או טרגון סמאש - ג'ין, סוכר ולימון עם טרגון טרי ושפריץ של אבסינת (44 שקל). לצד הקוקטיילים אפשר להזמין אוכל מבר הגאולה, ומ־18:00 עד 20:00 כל התפריט מוגש במחירים שבין 25 ל־ 30שקל. פרטים: גאולה 51 תל אביב.

תגיות