אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תנובה הכינה תשקיף למקרה כישלון המכירה צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

תנובה הכינה תשקיף למקרה כישלון המכירה

התשקיף יוגש בשבוע הבא לרשות ני"ע. במקביל, מנהלי ברייט פוד הסינית יעבירו טיוטות הסכם ראשונות לרכישת השליטה בחברה, לאחר שבימים אלה הם מסיימים את בדיקות הנאותות

13.03.2014, 06:53 | גולן חזני

חברת תנובה סיימה להכין את תשקיף החברה, והוא יוגש לרשות ני"ע בשבוע הקרוב, כך נודע ל"כלכליסט". עוד נודע כי במקביל אמורים בימים הקרובים מנהלי חברת ברייט פוד הסינית להעביר טיוטות הסכם ראשונות לרכישת השליטה בתנובה, לאחר שבימים אלה הם מסיימים את בדיקות הנאותות בחברה.

קראו עוד בכלכליסט

טיוטת התשקיף הוכנה על ידי עו"ד אריאל עמינצח, שהיה היועץ המשפטי של תנובה ועבר למשרד מיתר ליקוורניק גבע לשם טל ושות'. טיוטת התשקיף הובאה שלשום לדיון ראשון בפני השותפים מאיר שמיר ואיציק באדר שמחזיקים יחד, באמצעות מבטח שמיר והקיבוצים (בהתאמה), בכ־44% ממניות תנובה.

שמיר ובאדר מתנגדים להנפקת החברה, ולמעשה גם מנכ"לית אייפקס ישראל (56%), זהבית כהן, מעדיפה את עסקת המכירה לסינים. אולם כהן, שהגיעה אתמול לניו יורק לגייס משקיעים לקרן החדשה של אייפקס בישראל, מעוניינת לשמור על אופציית ההנפקה למקרה של תקלה של הרגע האחרון במו"מ מול הסינים. כפי שנחשף ב"כלכליסט", העסקה מול הסינים מצויה בשלבים מתקדמים, ושווי החברה שעל פיו תתבצע כבר סוכם, כ־2.5 מיליארד דולר. בימים הקרובים אמור גם איציק באדר לנסוע לסין לדיונים מול ראשי חברת ברייט פוד.

אריק שור, צילום: עמית שעל אריק שור | צילום: עמית שעל אריק שור, צילום: עמית שעל

אייפקס חייבת להגיש את התשקיף לרשות ני"ע עד סוף החודש כדי להספיק להנפיק את החברה על בסיס הדו"חות השנתיים של 2013, אחרת תידחה ההנפקה בשלושה חודשים. עם זאת, כוונתם של בעלי השליטה היא כאמור למכור את תנובה, הן משום שמדובר בשווי גבוה יותר מזה המוערך בהנפקה והן בשל העובדה שהשותפים שמיר ובאדר מעדיפים את המכירה לסינים. המגעים למכירת תנובה לברייט פוד עוררו התנגדות מצד תנועת המושבים וחברי כנסת, בהם אבישי ברוורמן, שהעלה את הנושא לדיון בוועדת הכספים של הכנסת. כלי התקשורת בסין פרסמו לאחרונה כמה מאמרים שהביעו חוסר נוחות מההתנגדות בארץ למכירת תנובה לסין ומההתייחסות לסינים.

מתן וילנאי, שגריר ישראל בסין, אמר אתמול ל"כלכליסט" כי התבטאויות אלה מסבות נזק רב ליחסי ישראל סין: "תנובה נמכרה כבר מזמן לקרן אירופית, ואלה שמוכרים אותה עכשיו הם אנשים שמנסים למקסם את הרווח וזה תפקידם. ברייט פוד זו מעצמה עולמית, ורק טוב ייצא לתנובה ממכירה כזו. גם על מכתשים אגן שנמכרה לסינים היתה מהומה על ידע שיוצא מישראל ותראה כמה טוב זה עשה לחברה.

"הסכם כזה פותח את השוק הסיני בפני תנובה לגבינות וחלב. כל הכסף הולך לכיס של תנובה. מה רע בזה? כל העולם מחזר אחרי הסינים, וגם מדינת ישראל רוצה להיכנס לשוק הזה. יש בסין עשרות רפתות ישראליות. הפרה הסינית נותנת מחצית מכמות החלב של הפרה הישראלית, וכל חברה בעולם היתה כמהה להסכם כזה".

יש חשש מהרגולציה הסינית הלא קפדנית שעלולה לפגוע במוצר הישראלי.

וילנאי: "הביקורת הזו היא של אנשים שאין להם מושג על מה שקורה במשק הסיני. יש פחד מהלא נודע, ואת זה אני מבין. הסינים הם לא נודע, אבל לנו יש היכרות עמם ואין מה לחשוש מהעסקה הזו. חמישה צוותי עבודה משותפים של ממשלות סין וישראל עובדים על פרויקטים משותפים של השקעות ישראליות בסין וסיניות בישראל".

איך הסינים מקבלים את הביקורת?

"הסינים מאוד רגישים לכל מה שנאמר בתקשורת הישראלית. הם לא מבינים שהתקשורת בישראל חופשית, ומאחר שהתקשורת בסין נשלטת על ידי הממשל, הם בטוחים שגם אצלנו הדברים נאמרים מפי הממשל וראש הממשלה. מישהו אמר לי היום שלא יתפלא אם הסינים יקבלו רגליים קרות וייסוגו מעסקת רכישת תנובה בגלל הביקורת הזו".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
איפה ראש הממשלה? "בימים ההם אין מלך בישראל" העיקר להישרד בכסא
זאת הממשלה הכי גרועה שהיתה לעם. מרוב פופוליזים בא לי להקיא. מכל זה יצא רק מיסים. מי בכלל צריך לשאול את ברוורמן אם למכור את תנובה זה חברה פרטית . ממשלה פופוליסטית והרסנית ומה שיצא מזה רק פיטורי עובדים ראו מקרה כיל. ראש הממשלה רק רוצה להישרד בכסא ותו לא. בושה וחרפה של מנהיגות
פופוליזים הרסני  |  16.03.14
לכל התגובות