אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חיים סאמט סירב להצעה להתמנות ליו"ר הבורסה

בלעדי לכלכליסט

חיים סאמט סירב להצעה להתמנות ליו"ר הבורסה

הדירקטור של בנק לאומי דוחה את הצעתה של ועדת האיתור, שפנתה אליו לפני כשלושה שבועות. על פי הערכות, החשש מניגוד האינטרסים בין תפקיד יו"ר הבורסה לבין תפקידו במשרד עוה"ד שבו הוא שותף, הוא שגרם לסאמט לסרב

13.03.2014, 08:27 | רחלי בינדמן ושניר הנדלר

מאמצי החיפוש של ועדת האיתור ליו"ר הבורסה לני"ע ממשיכים להעלות חרס. בזה אחר זה מסרבים מועמדים לפניות המציעות להם את התפקיד, והשבוע ספגה הוועדה סירוב מצד בכיר נוסף. ל"כלכליסט" נודע כי עו"ד חיים סאמט, המכהן כדירקטור בבנק לאומי, הודיע השבוע לוועדת האיתור כי אינו מעוניין בתפקיד, לאחר שקיבל פנייה לפני כשלושה שבועות. בכך מצטרף סאמט לשי טלמון, לשעבר מנכ"ל כלל ביטוח וקודם לכן ראש החטיבה העסקית בבנק הפועלים, שסירב לקבל על עצמו את התפקיד. 

קראו עוד בכלכליסט

בנו על המוניטין

לסאמט ניסיון של יותר מ־15 שנה בדירקטוריונים של הבנקים לאומי והפועלים. במקביל לכהונתו כדירקטור בלאומי משמש סאמט כשותף במשרד עורכי הדין שניצר גוטליב סאמט ושות', כסגן יו"ר דירקטוריון מוזיאון ת"א לאמנות וכחבר בחבר הנאמנים של אוניברסיטת ת"א.

בבורסה קיוו שסאמט יביא עמו לתפקיד את ניסיונו הבנקאי והמוניטין הרב שלו כמומחה בתחום החברות, בעסקאות בינלאומיות ובליטיגציה מסחרית, אך הוא כאמור החליט לדחות את התפקיד.

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

 

חקיקה מגבילה

על פי הערכות, הסיבה לסירובו של סאמט טמונה בחקיקה המגבילה את עיסוקיו הנוספים של יו"ר הבורסה, שאמור להיות מועסק ב־60% משרה בלבד. זאת לעומת היו"ר הקודם סם ברונפלד, שעבד ב־80% משרה. על פי החוק, אסור ליו"ר לכהן כדירקטור בחברה ישראלית הנסחרת בארץ או בחו"ל, נאסר עליו להחזיק יותר מ־5% במניות של חברה ציבורית ונמנע ממנו כל קשר או זיקה עסקית לגורם פיננסי כלשהו, כלומר אין באפשרותו לייעץ לבנק או לגוף מוסדי או אף להיות שותף בפרויקט נדל"ן עמם.

אם סאמט היה מקבל עליו את התפקיד, הוא היה נאלץ לוותר על תפקידו כדירקטור בלאומי. על פי הערכות, דווקא החשש מניגוד האינטרסים בין תפקיד יו"ר הבורסה לבין תפקידו במשרד שניצר גוטליב סאמט ושות' הוא שהביא את סאמט לסרב. משרד עורכי הדין מטפל בעשרות חברות הנסחרות בבורסה, כך שקבלת תפקיד היו"ר היתה מאלצת את סאמט לוותר כמעט על כל תפקידיו ועיסוקיו במשרד.

היו"ר הבא צפוי ליהנות משכר נמוך מזה של קודמו, וזאת במסגרת מאמצי הבורסה להפחית את שכר הבכירים. עלות שכרו של ברונפלד לא כולל בונוסים הסתכמה ב־1.8 מיליון שקל בשנת 2012. מדובר בכ־150 אלף שקל בחודש במונחי עלות שכר וכ־100 אלף שקל ברוטו. רמז לכוונה להפחית את שכר היו"ר נחשף בתנאי העסקתו של היו"ר הזמני, ד"ר רון מלכא, המקבל עבור 80% משרה שכר ברוטו של כ־50 אלף שקל בחודש, מחצית משכרו של ברונפלד. במילים אחרות, הצפי לעלות השכר (לא כולל בונוסים) עבור 80% משרה ליו"ר עומד על 900 אלף שקל בשנה, עם אפשרות לבונוסים של עד שש משכורות חודשיות (כ־450 אלף שקל). כלומר שכר בעלות מקסימלית של 1.35 מיליון שקל בשנה. עבור שיעור משרה של 60% עלות השכר השנתית המקסימלית הצפויה כולל בונוסים עומדת על מיליון שקל — ככל הנראה שכר נמוך מזה שמקבל סאמט בתפקידיו הנוכחיים כעורך דין וכדירקטור בבנק לאומי.

חיים סאמט סירב להגיב לדברים. מהבורסה לני"ע נמסר בתגובה כי "ועדת האיתור ממשיכה בעבודתה ואינה מתייחסת לשמועות כאלה ואחרות בנושא המועמדים לתפקיד".

תגיות