אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלקרוק ושרודרס לנתניהו: בלום את היוזמה של סלינגר צילום: אבי אוחיון, לע"מ

בלעדי לכלכליסט

בלקרוק ושרודרס לנתניהו: בלום את היוזמה של סלינגר

שני ענקי ההשקעות, שמנהלים יחד 4.7 טריליון דולר, פנו לבכירי המשק בבקשה לשקול מחדש את היוזמה להגבלת גופי הפנסיה בכפל דמי הניהול: "אנו מודאגים מהשפעת שינוי זה על עסקינו ועל ציבור החוסכים והמוסדיים הישראליים"

17.03.2014, 07:41 | גולן חזני

קרן ההשקעות בלקרוק וחברת ניהול הנכסים שרודרס, שניים מגופי ההשקעות הגדולים בעולם, לוחצות על ראש הממשלה בנימין נתניהו להתערב ולבלום את היוזמה של המפקחת על הביטוח דורית סלינגר להגבלת גופי הפנסיה בכפל דמי הניהול של 0.25% בשנה.

קראו עוד בכלכליסט

ל"כלכליסט" נודע כי שני הגופים, שמנהלים יחד סכום עצום של 4.7 טריליון דולר, שיגרו מכתב לראש הממשלה, ליועצו יוג'ין קנדל, לשר האוצר יאיר לפיד ולנמענים נוספים, שבו הם מציינים את התנגדותם למהלך של סלינגר ומבקשים כי יישקל שוב. "יש לנו חששות בקשר לתיקון המוצע. אנחנו לא מאמינים שהוא יפעל לטובת משקיע הקצה הישראלי. אנו תומכים לחלוטין במדיניות ציבורית רחבה במטרה לספק את ההשקעה הטובה ביותר למשקיע הישראלי, ומאמינים כי לתקרה המוצעת - 0.25% - יהיו השלכות שיקשו על חוסכים להשיג את התשואות להבטחת עתידם הכלכלי", מצוין במכתב, שעליו חתומים מנהל חטיבת EMEA בבלקרוק דיוויד בלומר ומנהל החטיבה העולמית של השקעות המוסדיים בשרודרס ג'ון טרויאנו.

המכתב נשלח לקראת דיון בוועדת הכספים בעניין חקיקת התקנות של סלינגר, שיתקיים מחר.

המפקחת על הביטוח דורית סלינגר, צילום: אבי אוחיון, לע"מ המפקחת על הביטוח דורית סלינגר | צילום: אבי אוחיון, לע"מ המפקחת על הביטוח דורית סלינגר, צילום: אבי אוחיון, לע"מ

אחת ההשלכות של ההחלטה של סלינגר היא שגופים מוסדיים ישראליים יוגבלו בהשקעה בגופים בינלאומיים, בעיקר קרנות פרייבט אקוויטי, שגובות דמי ניהול גבוהים יחסית, אבל תורמות לגיוון הכרחי של תיק ההשקעות. קנדל כבר יצא בגלוי נגד היוזמה של סלינגר, וזו ריככה את החלטתה והעלתה את התקרה המוצעת מ־0.15% ל־0.25%.

חברות הביטוח ובתי ההשקעות משקיעים בבלקרוק ובשרודרס חלק מתיקי הגמל והפנסיה, ולפיכך הן צפויות להיפגע מהצעד. "חברות הפנסיה הישראליות משקיעות עם מנהלי קרנות גלובליים כי הם מוסיפים ערך למוצרים שלהם לטווח ארוך", מציינים השניים. "ההשקעות הללו מאפשרות למנהלי קרנות הפנסיה לגוון את תיק ההשקעות שמספקות תשואות מותאמות סיכון לחוסכים שלהם. למוסדיים הישראליים היכרות עם השוק המקומי, אבל אין להם קיבולת מספיקה או מומחיות ונגישות לניהול השקעות בינלאומיות, שיכולות לשפר את התשואות ולהקטין את הסיכון עבור החוסכים. מנהלי נכסים גלובליים מספקים מומחיות זו, אבל בדרך כלל נגבים עבורה יותר מ־0.25% המוצעים".

בכירים באגף שוק ההון אמרו בתגובה: "אגף שוק ההון רואה לנגד עיניו את טובת העמיתים. ישנם גורמים שונים בשוק שלהם נקודות מבט אחרות. אנו פועלים להגביל את סך כל ההוצאות המוטלות על העמיתים. בשבועות האחרונים דיברנו עם כלל הגורמים בשוק ובהתאם נקבעה תקרה שמאפשרת את הכפלת ההשקעות בתחום, במקביל לניהול ראוי של תקציב ההוצאות המוטל על העמיתים, ומבלי לגרום לתנודות בשוק".

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
תגבו כמה שאתם רוצים,קחו גם 20%.
אבל שחררו את החוסכים לחסוך באיזה גוף שירצו. החוסכים היום הם למעשה בני ערובה,מצד אחד מכריכים אותם לחסוך לפנסיה ומצד שני מגבילים אותם למספר גופים מצומצם שגובי מיהם דמי ניהול של20-40 אחוז מהפנסיה. סכום דמי הניהול עד לפנסיה מגיע לפעמים למחירה של דירה,ואני לא לא מדבר על חוסך מיליונר אלא על אנשי מעמד הביניים. למה הדבר דומה? שיכריחו כל מי שרוצה לקנות רק מכונית,שיקנה רק שברולט פורד או קרייזלר. היכן המכוניות של היפנים הקוריאנים אולי גם האירופאים? אסור. ובמצב כזה כמה לדעתכם תעלה מכונית שברולט? לפחות פי 3-4 ממחירה, נכון?
מוטי  |  17.03.14
3.
עודף הרגולציה החריב את שוק ההון. אין שוק הון. יש רק כיסתוח!
היה ראוי שהאגף והרשות ישקדו על ביטול רגולציות מזיקות שהרסו את השוק ולא ביצירת הרס נוסף. הרשות הולכת להרוס את שוק תעודות הסל עם הפצה של 0.35% - זה בעצם גביית 350 מיליארד שקל מהציבור (על אפס תמורה) לבנקים עבורים "ייעוץ" כביכול אפילו ללקוחות שלא קיבלו ייעוץ - הזוי!
רגולציה = שחיתות! , חורבות שוק ההון  |  17.03.14