אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חדשות האוכל: אימפריאליזם מקומי צילום: תומי הרפז

חדשות האוכל: אימפריאליזם מקומי

הקבוצה שהקימה את בר הקוקטיילים אימפריאל מקימה סמוך לו מסעדה לטינית־קאריבית, וגם: השף רן שמואלי מתכונן להרצה ופסטיבל יין בנמל יפו

18.03.2014, 09:28 | גלי וולוצקי

קבוצת האימפריאל, העומדת מאחורי בר הקוקטיילים התל־אביבי, מתעתדת לפתוח מסעדה בסמיכות לבר. הקבוצה, שחבריה הם גלעד ודוד לבנת, בר שירה ודרור אלטרוביץ', החלה בהקמת מסעדה לטינית־קאריבית בקומת הקרקע של מלון אימפריאל ברחוב הירקון, במקום שבו שכנה בעבר מסעדת קקטוס. אלדד שמואלי, ששימש בשנתיים האחרונות כשף של מסעדת צפון אברקסס, מונה לשף המסעדה, שפעילותה, כצפוי, תתמקד גם בצד האלכוהולי.

כחלק מהמהלך ייחנך גם בבר עצמו תפריט אוכל ותפריט קוקטיילים חדש. תפריט האוכל החדש מתרכז בכיוון אסייתי־קולוניאליסטי - מנות כמו בטן חזיר עם חרדל יפני וברוקולי חרוך, סנדביץ' וייטנאמי עם עוף, בייקון, ירקות מוחמצים ומיונז ביתי, וסשימי בסגנון תאילנדי. יוגש גם תפריט לייט נייט שכולל מנות כמו מרק פו וייטנאמי.

השינוי בתפריט הקוקטיילים אף הוא משמעותי. "בחרנו בקונספט שמדבר על עולמות, על מצב רוח", מסביר שירה. "יש למשל סקציה של קוקטיילים באווירת עניבה שחורה, המבוססים על שמפניה או על ג'ין, משקאות קלאסיים ונקיים מאוד". סקציות נוספות הן הסיגר קלאב (קוקטיילים על בסיס וויסקי וקוניאק), פיקניק (משקאות מרעננים וירקרקים), וודו (ביטרים ומשקאות באוריינטציה אפלולית) ועוד. התפריט החדש יושק ב־23 במרץ, ועד 29 במרץ יוגשו כל המשקאות ב־50% הנחה במשך כל שעות הפעילות.

אימפריאל קוקטייל בר. תפריט חדש בכיוון אסייתי־קולוניאליסטי, צילום: תומי הרפז אימפריאל קוקטייל בר. תפריט חדש בכיוון אסייתי־קולוניאליסטי | צילום: תומי הרפז אימפריאל קוקטייל בר. תפריט חדש בכיוון אסייתי־קולוניאליסטי, צילום: תומי הרפז

מסעדה חדשה לרן שמואלי. מסעדת קלארו החדשה של השף רן שמואלי מחממת מנועים: בסוף השבוע הופעלה המסעדה לראשונה כשהתקיימה בה חתונה, והיא צפויה להיפתח להרצה ב־26 בחודש. קלארו ("ברור" בספרדית) תיפתח במבנה טמפלרי במתחם שרונה התל־אביבי. החלל המרכזי של המסעדה יכלול מטבח פתוח, אזור קבלת פנים ומרפסת. שני חללים בקומת המרתף ישמשו בימים רביעי וחמישי כלאונג' בר, ובשאר הזמן ייערכו בהם אירועים פרטיים. בעלי המסעדה הם השף רן שמואלי, רעייתו זהר, יונתן קולבר ורעייתו עירית, שתתפקד כשותפה וכמנהלת תחום השיווק, ההקמה והתוכן של המיזם. שותף נוסף הוא יאיר בקייר שיכהן גם כמנכ"ל המסעדה. לדברי זהר שמואלי, "האוכל בקלארו הוא אינטרפרטציה של רן למטבח הים־תיכוני הרחב. השף בפועל, הלל תווקולי, כבר עובד עם רן שלוש שנים על פיתוח השפה הקולינרית של קלארו, והתפריט מבוסס על תוצרת החווה האורגנית של סער סלע".

פסטיבל יינות ביפו. בפסטיבל "יין פוגש נמל", שייפתח ביום חמישי, יוגשו עשרות יינות ישראליים ומיובאים, ובהם יינות של יקבי רמת הגולן, יקבי כרמל, יקב אליגוטה ויקב ארזה. זילבר דלי, דוכן הנקניקיות של אלן טלמור, ליה שוקולד ומרגוזה יגישו לצדם מנות המתאימות לנשנוש. פרטים: 20–21 במרץ, נמל יפו. 125 שקל כולל טעימות יין ללא הגבלה, מנה באחת המסעדות ו־35 שקל לרכישת יין.

תגיות