אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת הסייבר NSO נמכרת לקרן אמריקאית לפי 115 מיליון דולר צילום: אוראל כהן

חברת הסייבר NSO נמכרת לקרן אמריקאית לפי 115 מיליון דולר

לאחר מו"מ של כשנה רוכשת קרן פרנסיסקו פרטנרס 70% מהחברה הישראלית, שמפתחת ציוד האזנה. בגלל הפעילות הרגישה של NSO, למשרד הביטחון תהיה זכות וטו על חוזים עם לקוחות. שני המייסדים יקבלו כ־15 מיליון דולר כל אחד

18.03.2014, 21:59 | גולן חזני

קרן ההשקעות האמריקאית פרנסיסקו פרטנרס רוכשת את חברת הסייבר הישראלית NSO לאחר מו"מ שנמשך קרוב לשנה. הקרן חתמה השבוע על הסכם לרכישת החברה, שמוכרת ציוד האזנה לטלפונים סלולריים לממשלות ולגופי ביטחון, לפי שווי של 115 מיליון דולר.

העסקה קיבלה את אישור האגף לפיקוח על יצוא ביטחוני במשרד הביטחון בשל תחום הפעילות הרגיש של NSO. כחלק מתנאי המכירה תהיה לאגף זכות וטו על כל עסקה עתידית של החברה. הדיווח על ההצעה למכירת NSO נחשף ב"כלכליסט" במאי 2013.

הקרן תרכוש 70% ממניות החברה, ואילו המייסדים עמרי לביא ושלו חולי יישארו עם מחצית ממניותיהם בחברה, וכך גם המנכ"ל יאיר פכט. שני המייסדים ימכרו מחצית ממניותיהם תמורת כ־15 מיליון דולר ואילו פכט יקבל כ־6.5 מיליון דולר. הקרן האמריקאית תרכוש את חלקה של קבוצת משקיעים בהובלת אדי שלו מקרן ג'נסיס, שהחזיקה ב־30% מ־NSO. הקבוצה כוללת את אנשי הביטוח שוקי לשר וזוהר וילנסקי ואת צבי שגיבץ. כל אחד מהארבעה יקבל 9–6 מיליון דולר, בהתאם לשיעור אחזקתו. שלו יישאר עם 1% מהמניות.

יאנוש בן גל. עמד בראש הדירקטוריון, צילום: שאול גולן יאנוש בן גל. עמד בראש הדירקטוריון | צילום: שאול גולן יאנוש בן גל. עמד בראש הדירקטוריון, צילום: שאול גולן

ציוד ההאזנה שמפתחת NSO מבוסס על סוסים טרויאניים ומשמש למטרות מודיעין. החברה פיתחה תוכנה שמאפשרת לגופי ביטחון להשתלט מרחוק על מכשירים ניידים של אנשים שאחריהם הן עוקבות. בשנה שעברה הקימו לביא וחולי את חברת קיימרה, שמפתחת הגנה מפני התוכנה של NSO.

בראש דירקטוריון NSO עמד האלוף (מיל') יאנוש בן גל, שעזב בינואר. בדירקטוריון יושבים כיום המייסדים, המנכ"ל, ונציג המשקיעים לשר - בעל זיכיון של חברת לוידס בארץ.

תגיות