אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עליבאבא הסינית משקיעה 215 מיליון דולר בטנגו של אורי רז צילום: בלומברג

עליבאבא הסינית משקיעה 215 מיליון דולר בטנגו של אורי רז

גם לאחר ההשקעה הגדולה של ענקית המסחר האלקטרוני היא תיוותר באחזקת מיעוט באפליקציית הצ'ט הסלולרית, לפי ההערכה 20%-25% ממניות החברה

20.03.2014, 08:33 | אסף גלעד

ענקית המסחר האלקטרוני המקוונת הסינית עליבאבא נוטלת חלק בגל השקעות הענק באפליקציות הצ'ט הסלולריות ומשקיעה 215 מיליון דולר באפליקציית Tango לפי שווי של 1.1 מיליארד דולר, כך לפי חברת המחקר האמריקאית VC Experts. אפליקציית Tango הוקמה בידי אורי רז, ישראלי המתגורר מזה שנים בעמק הסיליקון, ובידי שותפו אריק סטון.

קראו עוד בכלכליסט

בניין ההנהלה של עליבאבא בסין, צילום: בלומברג בניין ההנהלה של עליבאבא בסין | צילום: בלומברג בניין ההנהלה של עליבאבא בסין, צילום: בלומברג

Tango היא אפליקציית צ'ט למובייל, המאפשרת שיחות קול ווידאו חינמיות והיא מתחרה בסקייפ. ההשקעה נעשתה כחלק מהתרחבות האפליקציה משיחות צ'ט בלבד גם לתחום המשחקים. כמו אפליקציות הצ'ט מאסיה WeChat, Line ו- Kakao Talk, גם טנגו מעוניינת לאפשר למשתמשיה לשחק יחד במשחקים, ומשמשת גם כערוץ הפצה של משחקים, תוכן ממומן ותמונות. האפליקציה צפויה גם להפוך לפלטפורמת פרסום באמצעות שותפות עם חברת Mopub.

רז הוא ממייסדי חברת מסכי זהב, אחת מחברות האינטרנט הראשונות בישראל, שהיתה אחת ממייסדות חברת טלטל שממנה יצא אתר וואלה!. בשנת 1995 הקים רז את טלטל בארה"ב ומאז הוא מתגורר בה. רז וסטון ייסדו יחד ב- 2007 את חברת הסטרימינג Dyyno ולאחר סגירתה ב- 2009 הקימו את אפליקציית טנגו. רז הוא גם ממקימי שור טכנולוגיות שפיתחה טכנולוגיית אינטרנט לענף הביטוח ונמכרה לנס טכנולוגיות הישראלית בשת 2002.

גם לאחר השקעה הגדולה תיוותר עליבאבא באחזקת מיעוט בטנגו, לפי ההערכה 20%-25% ממניות החברה , שכבר גייסה ב- 2011 השקעה בת 42 מיליון דולר מלן בלווטניק ומקרן DFJ, אחת המשקיעות המוקדמות בסקייפ, המתחרה בטנגו. בחברה מעורב ישראלי נוסף: מייסד ומנכ"ל אמובי לשעבר, זוהר לבקוביץ', המשמש כיועץ אסטרטגי לחברה.

עסקת ההשקעה הגדולה מגיעה בעיצומה של תור זהב בעידן אפליקציות הצ'ט, כחודש בלבד לאחר רכישת וייבר הישראלית-קפריסאית בידי רקוטן ב- 900 מיליון דולר ורכישת וואטסאפ בידי פייסבוק ב- 19 מיליארד דולר.

עליבאבא מצויה בימים האחרונים בהליכים לקראת הנפקתה בארה"ב בשווי הגבוה ביותר שהוענק אי פעם לחברה טכנולוגית בזמן הנפקה, על פי ההערכה כ- 200 מיליארד דולר.

תגיות