אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מכרייה לגבייה: מועצת חוף השרון דורשת משפיר הנדסה 13 מיליון שקל ארנונה צילום: אדם טבע ודין

מכרייה לגבייה: מועצת חוף השרון דורשת משפיר הנדסה 13 מיליון שקל ארנונה

החיוב נחשב חריג במונחי ארנונה, אך המועצה טוענת שהחברה כורה חול, אוגרת אותו במקום ואף מוכרת אותו; שפיר: "זו טעות"

20.03.2014, 09:13 | דותן לוי

חברת שפיר הנדסה נדרשה לשלם כ־13 מיליון שקל למועצה האזורית חוף השרון עבור שטחים שלטענתה נועדו לאחסון אדמת כרייה, ושלטענת המועצה מיועדים לפעילות מסחרית של מכירת אדמה לקבלנים. החיוב מתייחס לשנים 2013 ו־2014 ונוגע לשטחים בכביש עוקף בני ציון (5511). משפיר נמסר כי מדובר בטעות.

קראו עוד בכלכליסט

החיוב נחשב לחריג במונחי ארנונה, מכיוון שלא ניתן לחייב כביש או פרויקט שעדיין לא החל להפיק רווחים. במקרה זה טוענת המועצה ששפיר מפיקה רווחים מהחול שהיא מוציאה מהאדמה במסגרת עבודתה על הכביש ומוכרת אותו. גם מדידת החיוב היתה חריגה: מודדי המועצה נשלחו לשטח ומדדו את הררי החול שהתפרסו על כ־210 דונם, לטענתם, ושעליהם הוצא החיוב. שפיר מצדה טענה בהשגה שהגישה על החיוב כי היא אינה מחזיקה בשטחים אלה, ושעל המועצה להפנות כל דרישה לחיוב ארנונה אל חברת נתיבי ישראל (מעצ לשעבר), שהיא החברה שהזמינה את העבודות.

כריית חול. "גבייה מכל גורם", צילום: אדם טבע ודין כריית חול. "גבייה מכל גורם" | צילום: אדם טבע ודין כריית חול. "גבייה מכל גורם", צילום: אדם טבע ודין

לדברי עו"ד גיא בן גל ממשרד רוזן בסיס בן גל, המייצג את המועצה, "מדובר בשטחים המשמשים לאחסנה מסחרית של של אדמת כרייה שאותה מוכרת שפיר לחברות בנייה ולחברות קבלניות. המועצה פועלת בעניין זה בהתאם להוראות דיני הארנונה, שלפיהן כשגורם כלשהו עושה שימוש מסחרי ומפיק הנאה כלכלית משטחים שבחזקתו, הוא חב עליהם בארנונה. החיוב עולה בקנה אחד עם מדיניות המועצה לגבייה כדין מכל גורם קטן כגדול המחזיק בשטחים בתחומה".

משפיר נמסר כי "מדובר בדרישת תשלום שיצאה בטעות מטעם המועצה האזורי חוף השרון לחברת שפיר. החברה אינה פועלת במקטע הכביש ממנו נלקח החול".

תגיות