אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל כללית על ועדת גרמן: "בושה שישבו שנה וההמלצות מנותקות מצורכי הציבור" צילום: עמית שעל

מנכ"ל כללית על ועדת גרמן: "בושה שישבו שנה וההמלצות מנותקות מצורכי הציבור"

לאחר פרסום המלצות ועדת גרמן לבחינת חיזוק מערכת הבריאות הציבורית, מנכ"ל שירותי בריאות כללית אלי דפס תוקף את הכוונה ליצור שלושה סוגי ביטוחים משלימים בקופות החולים ולהטיל עליהם מס: "יש דופי בכוונות הוועדה ובאיכות ההמלצות שלה"

24.03.2014, 08:37 | שאול אמסטרדמסקי

מנכ"ל שירותי בריאות כללית אלי דפס תוקף באופן חסר תקדים את ועדת גרמן לחיזוק מערכת הבריאות הציבורית, בעקבות פרסום ההמלצות המסתמנות של הוועדה בתחום ביטוחי הבריאות. בשיחה עם "כלכליסט" אמר דפס כי "לא ייתכן שבמשך כמעט שנה של עבודה אני לא שותף לדיונים אף שאני מנהל את הביטוח המשלים הגדול בישראל.

קראו עוד בכלכליסט

זה מטיל דופי בכוונות הוועדה ובאיכות ההמלצות שלה. במקום לדבר על הגירעונות של הקופות אנחנו מדברים על הביטוחים המשלימים, וזה נוח מאוד גם למשרד הבריאות וגם למשרד האוצר. זה הזנב שמכשכש בכלב. בושה שישבו שנה על המדוכה ובסוף מוציאים מסקנות מנותקות מהצורך הציבורי, מהצרכים של הקופות".

מנכ"ל שירותי בריאות כללית, אלי דפס, צילום: עמית שעל מנכ"ל שירותי בריאות כללית, אלי דפס | צילום: עמית שעל מנכ"ל שירותי בריאות כללית, אלי דפס, צילום: עמית שעל

דפס תקף את כוונת הוועדה ליצור שלושה סוגי ביטוחים משלימים בקופות החולים במקום שניים שנהוגים כיום. המלצה זו, אם תיושם, צפויה לייקר את הסוג של הביטוח שיאפשר לבחור מנתח לביצוע ניתוח פרטי.

"העובדה שהיום יש לנו ביטוח משלים עם כיסויים רבים יצרה מצב שהפרמיה (כלומר, המחיר החודשי של הביטוח המשלים - ש"א) היא מאוד נמוכה. תראה כמה עולה פרמיה של משפחה ממוצעת בביטוחים הפרטיים של חברות הביטוח, הפער הוא עצום. בגלל גודל הביטוח המשלים והאלמנט של הערבות ההדדית יצרנו מצב שכל אחד בתורו משלם על האחר עד שהוא נזקק. הצעירים מכסים את המבוגרים שנזקקים לניתוחים, והמבוגרים מסבסדים את הצעירים שצריכים בדיקות היריון", אמר דפס.

שרת הבריאות, יעל גרמן, צילום: עמית שעל שרת הבריאות, יעל גרמן | צילום: עמית שעל שרת הבריאות, יעל גרמן, צילום: עמית שעל

כמו כן תקף דפס את כוונת הוועדה למסות את הביטוחים המשלימים של קופות החולים, שיחויבו להעביר 15% מההכנסות לבתי החולים הציבוריים כדי לממן העסקת רופאים במשרה מלאה רק במערכת הציבורית, במקום שיעבדו גם בפרטית. "אם חסר כסף למערכת הבריאות ורוצים לקחת 15% מהביטוחים המשלימים ולהעביר אותם לבתי החולים הציבוריים, למה לא מחייבים גם את חברות הביטוח הפרטיות לעשות את זה? זה רק מכיוון שיש להם סמכות לקחת מאיתנו. אבל את החוק אפשר לשנות. הלובי של חברות הביטוח חזק יותר מהלובי שלנו".

דפס העלה טענה שגם הוועדה עצמה העלתה אך טרם פתרה - החשש שהמלצות הוועדה יאפשרו לחברות הביטוח לצרף אליהן רק את המבוטחים הצעירים והבריאים, בעוד קופות החולים ייאלצו לקבל רק את המבוגרים והחולים. "ברור שיש כאן גריפת שמנת. איך הוועדה מעזה לעשות דבר כזה?", אמר.

תגיות