אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרמר ובודאי מובילים גיוס לחברת סייבר חדשה  צילום: דורית חכים

קרמר ובודאי מובילים גיוס לחברת סייבר חדשה

מייסדי טראסטיר, שלמה קרמר ומיקי בודאי, יחד עם המשקיעים גיורא ירון וראקש לונקר, גייסו 2 מיליון דולר לחברת Hyperwise security. היא פיתחה טכנולוגיה המגנה על ארגונים מהתקפות מתוחכמות

24.03.2014, 11:46 | אסף גלעד

השקעת סייבר חדשה לצמד היזמים הסדרתיים שלמה קרמר, ממייסדי צ'קפוינט, ומיקי בודאי, שותפו להקמת אימפרבה וטראסטיר. השניים השקיעו 2 מיליון דולר בחברת הסייבר החדשה הייפרוויז (Hyperwise Security). להשקעה גם הצטרפו רקש לונקאר, שותפו של בודאי בטראסטיר, והיזם והמשקיע הסדרתי גיורא ירון. סבב ההשקעה הסתיים בחודש פברואר האחרון, סמוך מאוד למועד הקמת החברה.

קראו עוד בכלכליסט

לפי ההערכה, כל אחד מארבעת המשקיעים השקיע בחברה הצעירה חצי מיליון דולר מהונו האישי. זוהי גם ההשקעה הסייבר הראשונה של ירון בתחום הסייבר. ירון כיהן בעבר

כיו"ר מרקורי בעת מכירתה והשקיע בחברות פי קיוב, פנטאקום וקומראנט שנמכרו במאות מיליוני דולרים לסיסקו ורד הט.

היזם והמשקיע שלמה קרמר, צילום: שרון ברקת היזם והמשקיע שלמה קרמר | צילום: שרון ברקת היזם והמשקיע שלמה קרמר, צילום: שרון ברקת

הייפרוויז הוקמה בידי נתן שוחמי, ממקימי חברת אבטחת המידע סנטריגו שנמכרה ב- 2011 למק'אפי בכ- 40 מיליון דולר, ובידי אביב גפני ובן אומלצ'נקו, בוגרים טריים של יחידת 8200. שוחמי גם מתפקד כמנכ"ל החברה.
Hyperwise Security Hyperwise Security Hyperwise Security

החברה הצעירה, כמו עשרות סטארט-אפים שגייסו הון בישראל בשנתיים האחרונות, פועלת להגנה של ארגונים וחברות מפני מתקפות סייבר. החברה מתמקדת במתקפות מתוזמנות היטב, Advanced Persistent Threats. אילו הם, בדרך כלל, איומים נחושים מצד ארגונים ממשלתיים או ארגוני פשע. הם בדרך כלל ניכנים בתחכום רב וקשים לאבחון. מטרתם היא לחבל בתשתיות ממשלתיות או לגנוב מידע למטרות ריגול תעשייתי.

בעוד שמדובר בהתקפות מתוחכמות ואיטיות הנבנות לאורך זמן רב, נקודות הכניסה שלהן לארגון הן דומות: על ידי שליחת מייל עם קבצים נגועים, חשבונות דרופבוקס נגועים, לינקים נגועים המשובצים במיילים, ושאר ניסיונות פישינג לעובדי הארגון, המפנים את העובדים לאתרים המדביקים את המחשבים בנוזקות.

הפתרון של הייפרווייז מצוי בשלבי פיתוח ראשונים וטרם נחשף. המוצר יושק ככל הנראה בתוך כשנה. החברה מעסיקה כיום 4 עובדים ברמת גן והיא צפויה לגייס עוד 6 עובדים בהסתמך על ההשקעה. בחברה לא משחררים פרטים לגבי הטכנולוגיה שתמנע את מתקפות הסייבר, אלא מסתפקים בהבטחה לבדוק את תעבורת המייל, הגלישה ואת תוכן הקבצים המגיעים לארגון בצורה יעילה, ולזהות את באופן מדויק את הקבצים והלינקים הנגועים.

תגיות