אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הזיקית, הסחבק והרגשי - 13 מועמדים לעבודה שמוטב להתרחק מהם צילום: שאטרסטוק

הזיקית, הסחבק והרגשי - 13 מועמדים לעבודה שמוטב להתרחק מהם

אתם מכירים אותם - הטיפוסים שקיבלתם לעבודה ומיד הצטערתם על כך; מי יותר גרוע - הילד של אימא או מלך האלתורים?

26.03.2014, 14:01 | שירות כלכליסט
ידוע כי הנכסים החשובים של חברה הם האנשים המגיעים לעבודה בכל בוקר. אך לעתים כמה תפוחים רקובים יכולים להרוס את כל הארגז ועל כן כבר בשלב הראיונות למועמדים כדאי לברור את המוץ מן הבר. אתר ביזנס אינסיידר מציג 13 טיפוסים שממש לא מומלץ להעסיק.

קראו עוד בכלכליסט

1. הילד של אימא

הוא בפנים בריאיון עבודה. אמו מחכה לו בחוץ ומיד שואלת אותו איך הלך כשהוא יוצא ממשרד המראיין. מצטערים, אבל אנו מחפשים אנשים בוגרים ועצמאיים.

ה"שיפוצניק" יציג רשימת הישגים מרשימים, אבל לעתים המציאות מעט יותר צנועה, צילום: shutterstock ה"שיפוצניק" יציג רשימת הישגים מרשימים, אבל לעתים המציאות מעט יותר צנועה | צילום: shutterstock ה"שיפוצניק" יציג רשימת הישגים מרשימים, אבל לעתים המציאות מעט יותר צנועה, צילום: shutterstock

2. האינטרסנט

זה המעמד המעוניין יותר בימי החופש, בבונוסים ובקידום מאשר במה שעליו לעשות כדי לזכות בהם. הוא לא ממש יצטיין בעבודת צוות.

3. הסחבק

מנסה להתחנף אל המעסיק באמצעות אזכור תחומי עניין של המעסיק בפנייה. למשל מועמד הכותב "אני אוביל אותך לפסגה" למעסיק החובב טיפוס הרים.

4. הרגשי

מועמד זה רואה לנכון לספר לכם על תלאותיו, אמו החולנית, חשבון הבנק המדולדל שלו ובאופן כללי על האומללות שכופים עליו החיים. הוא מקווה להתקבל אם לא בזכות כישוריו אז אולי בגלל הרחמים.

הרגשי. מנסה להתקבל אם לא בזכות כישוריו אז בגלל רחמים , צילום: שאטרסטוק הרגשי. מנסה להתקבל אם לא בזכות כישוריו אז בגלל רחמים | צילום: שאטרסטוק הרגשי. מנסה להתקבל אם לא בזכות כישוריו אז בגלל רחמים , צילום: שאטרסטוק

5. זה שאינו יודע לשאול

הוא עונה על שאלות המראיין אך כשנשאל אם יש לו שאלות משלו, יושב במבט אטום. כנראה יותר מתאים לו להיות קופאי.

6. זה שאינו יודע לשתוק

ישנם מועמדים שפשוט לא מפסיקים לדבר במהלך ריאיון עבודה. אמנם שיווק עצמי זה דבר חיובי, אבל אולי כדאי שמועמד כזה ילך לעבוד בטלמרקטינג.

7. המינימליסט

מועמד זה לא נוהג להכביר במילים ועונה ב"כן" ו"לא" לשאלותיו של המראיין. בהחלט לא טיפוס המתאים לעבודת צוות. או בכלל לעבודה בסביבה אנושית.

8. השיפוצניק

קורות החיים של ה"שיפוצניק" מציגים רשימת הישגים מרשימים לכל הדעות. אלא כשהוא נשאל על פרטי ההישגים, מגלים שהמציאות "מעט" יותר צנועה.

9. הזיקית

מועמד זה מוכן לעבוד בכל משרה שתציעו לו. על אף שראש פתוח הוא תכונה חיובית, רוב המעסיקים מחפשים עובדים היודעים מה הם רוצים ולא זיקיות.

10. ה"דרמה קווין"

מועמד זה פשוט מגיע למשרד ודורש ריאיון עבודה במקום. אולי ביחסי ציבור אגרסיביות היא תכונה מוערכת.

11. מלך האלתורים

זהו מועמד המגיע לא מוכן לריאיון. כשנשאל על פרטים בקורות החיים הוא לרוב לא ממש יודע מה לענות. אפשר לשלוח אותו הביתה להכין שיעורים.

12. הבלגניסט

הבלגניסט לא טורח לעבור על קורות החיים שלו ולתקן שגיאות. אם כך הוא מתייחס לקורות החיים, לא נראה שאיכות העבודה שלו תהיה מזהירה.

13. המחובר

דבר ראשון שמועמד זה עושה בהיכנסו לריאיון הוא להניח את הנייד על השולחן מולו. במשך הראיון הוא בודק תדיר את הנייד אם לא התרחש משהו חשוב ממש. ובכן, הדבר החשוב ביותר שהתרחש הוא שמועמדתו נפסלה.

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
בקיצור, על תעסיקו אף אחד, בני אדם לא טובים בתור עובדים, קחו רובוט!
מי המטומתם שכבת את כל השטויות האלה??????????????????? כמה רדוד אפשר להיות??????????????????? תיארתם פה כימת את כול הוכלוסיאת העולם בנקודה כזאות או אחרת בחייו!!!!!!!!! אל כל אחד מאלה שפה אפשר לימצוא משהו טוב בלי בעיה, מי שלא מעסיק אנשים ביגלל סיבות כל כך רדודות משש בבעיה קשה, אני ממש לא היתי מעסיק מנהל כח אדם כל כך רדוד וחוכמה, אפשר להפסיד הרבה עובדים פוטנציאלים טובים מאוד כשפוסלים בצורה כל כך גרועה!!!
ניקולס  |  26.03.14
11.
לכל אדם יש מספר תכונות אופי לא רק אחת
1. הילד של אמא - ילד הוא תמיד ילד להוריו, לפעמים דווקא עובד שיש לו הורים מסורים שנותנים לו גב מאפשרים לו להשקיע יותר בעבודה ולהתפנות גם במקרים דחופים. במיוחד זה נכון כשיש משפחה. 2. אינטרסנט - לכל אדם שמחפש עבודה יש אינטרס, בדיוק כפי שיש אינטרס למעסיק. אדם שיש מוטיבציה להרוויח יותר יהיה מוכן לפעמים לעבוד שעות נוספות ולהשקיע יותר - בניגוד לאדם שיסתפק במינימום למשל. שאפתנות וכנות הן חיוביות בחלק מהעבודות. 3. ציון תחביבים לא תמיד דבר שלילי. אפשר ללמוד המון על האדם, וגישה חיובית ומוטיבציה משמעותיים לפעמים מידע וניסיון. מה רע בלנסות לרתום את המראיין להתלהבות או לשתף בניסון ותחביבים? אם המשרה קשורה לנסיעות, ועבודה עצמאית, והובלה - הרתמת אנשים היא חיובית. 4. הרגשי - נכון , מועמד לא מוכרח לספר מיד הכל על עצמו, אבל אם מחלתה של אמו מצריכה ממנו משאבים של זמן ואנרגיה, אפשר לראות את החשיפה כתאום ציפיות - ואולי אפילו אדם כזה יהיה מוכן להתאמץ יותר מאדם שיכול להיות שאנן במידה מסוימת. 5. זה שאינו יודע לשאול - אדם יכול להיות מופנם ולחשוב לפני ששואל, יתכן ובנקודת זמן מסוימת אין לו שאלות. זה לא הופך אותו לאטום או ל"קופאי". 6. זה שאינו יודע לשתוק - מוטב לשאוף על מינון מאוזן בכל המצבים. 7. המינימליסט - לפעמים חשוב לענות לעניין. עניין של מינון, האם הוא מתאים לעבודת צוות או לעבודה עם אנשים ? יתכן הוא עונה בצורה מינימלית בגלל סגנון המראיין או בגלל שאין כימיה איתו. 8. השיפוצניק - לערוך קורות חיים גובל בשקר, חשוב לכל מראין גם לבדוק את המועמד ולהצליב מידע כשניתן. 9. זיקית - מרבית האנשים מוכנים להתפשר, האם המראין מחפש איש מכירות שימכור לו סיפור או אדם כן וישיר? אם הכישורים של האדם מתאימים למספר משרות הוא בעצם פותח בפני המראיין אפשרויות רבות עבורו, זה לא בהכרח שלילי. 10. אדם שמבקש ראיון שלא לפי הנוהל מלכתחילה לא יתקבל. איפה הבעיה? 11. מלך האלתורים - אם אדם לא משכנע את המראיין בכישוריו הוא לא מתקבל. איפה הבעיה? 12. הבלגניסט - אם אדם מגיע לראיון ומציג קו"ח לא מעודכנים אפשר לברר מולו מה הסיבה. בכל מקרה תחקור יסודי של המראיין ימנע עמימות ויקדם תאום ציפיות. 13. המחובר - לא מעט אנשים עובדים מול סלולרי ומביטים בו בזמן העבודה, מראיין טוב ידע להעיר למרואיין ומתוך שיחה איתו לעמוד על קנקנו. לפסול זה קל, לנסות להבין את המניעים של השונה זה במקרים רבים משתלם.
26.03.14
לכל התגובות