אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מלונה וארוחת בוקר צילום: אוראל כהן

מלונה וארוחת בוקר

אתר ישראלי חדש, Petbnb, משנה את הקונספט המוכר של Airbnb ומציע לבעלי כלבים למצוא אנשים שיארחו את כלבם בביתם כשהם בחו"ל. המארחים, מצדם, מקבלים תשלום ומתחייבים לשלוח כל יום תמונה של הכלב

26.03.2014, 09:12 | נמרוד צוק

לקנות כרטיס טיסה, למצוא מלון, לארוז מזוודה - כשיש בבית כלב, כל אלה הופכות להיות הבעיות הקטנות יותר כשמתכננים חופשה. את משבצת המכשול המרכזי ממלאת תמיד השאלה: מי יטפל בחיית המחמד כשאנחנו לא בבית? מי יוציא את הכלב לטיול, יאכיל אותו, יארח לו לחברה או ייקח אותו לווטרינר במקרה חירום?

קראו עוד בכלכליסט

סטארט־אפ ישראלי חדש בשם Petbnb לוקח את הקונספט של אתר Airbnb המוכר להשכרת דירות לתיירים, מוסיף לו כמה אלמנטים נחוצים, ומציע שיטה חדשה למצוא מארחים לכלב. שיטה זו אמורה לחסוך לבעלים את הבחירה בין הטרדת בני משפחה, פרסום בקשה לעזרה בפייסבוק או השארת הכלב בפנסיון.

פיקוח הדוק

 

ב־Petbnb כל אחד יכול להירשם כמארח חיות מחמד (לאחר בדיקות של צוות האתר), ולהפוך את התחביב להכנסה צדדית. מנגד, כל מי שמחפש מקום לכלבו יכול לאתר מארח מתאים לפי פרמטרים כמו עלות, מיקום, סוג הבית והמלצות של בעלי כלבים אחרים.

מתוך האתר. מציאת מארח לכלב דורשת אמון בין הבעלים למארח מתוך האתר. מציאת מארח לכלב דורשת אמון בין הבעלים למארח מתוך האתר. מציאת מארח לכלב דורשת אמון בין הבעלים למארח

"לפני שנתיים נתקלתי במיזם דומה בחו"ל והוא מצא חן בעיניי", אמרה ל"כלכליסט" קסנדרה גרינוולד, מייסדת ומנכ"לית החברה. "יש לי כלבה, ובפעם האחרונה שטסתי והשארתי אותה אצל חברים הבנתי שזה לא נוח ושצריך להביא את הקונספט הזה לארץ. החלטתי להשתמש בניסיון שלי בבניית קהילות באינטרנט ולהיות הראשונה שעושה את זה כאן".

לדבריה, בניגוד לחיפוש דירה

 

ב־Airbnb, מציאת מארח לכלב היא עניין רגיש שדורש מידה רבה של אמון בין הבעלים למארח, ולכן נדרשת בדיקה של המארחים ופיקוח הדוק יותר של צוות האתר. "מי שרוצה לארח צריך לענות על שאלון ולעבור ראיון טלפוני. כמו כן, אנחנו ממליצים למארחים לחבר את הדף באתר לפרופיל הפייסבוק שלהם, כדי שהלקוחות יוכלו לראות מי הם", היא אומרת. אחת הדרישות מהמארחים, למשל, היא לשלוח מדי יום לבעלים צילום עדכני של הכלב, צעד נוסף שנועד להגביר את תחושת הביטחון.

ביטוח צד ג'

Petbnb פועל מינואר, ועד כה נרשמו אליו כ־150 מארחים כשבכל יום מצטרפים אליו 5–10 מארחים נוספים, רובם בעלי ניסיון קודם בעבודה עם בעלי חיים. האתר גובה מכל עסקה עמלה של 15%, והתעריף שהמארחים מבקשים נע בין 40 ל־200 שקל ללילה.

קסנדרה גרינוולד וכלבתה. "השירות יכול להיות טוב יותר גם לבעלים וגם לכלבים", צילום: אוראל כהן קסנדרה גרינוולד וכלבתה. "השירות יכול להיות טוב יותר גם לבעלים וגם לכלבים" | צילום: אוראל כהן קסנדרה גרינוולד וכלבתה. "השירות יכול להיות טוב יותר גם לבעלים וגם לכלבים", צילום: אוראל כהן

בתשלום כלול גם כיסוי ביטוחי לצד שלישי, למשל למקרה שבו הכלב נשך מישהו או גרם לנזקים. בעתיד החברה מתכננת להציע גם ביטוח רפואי לכלב עצמו. גרינוולד ושותפיה מספקים כחלק מהשירות סיוע טלפוני שזמין 24 שעות וייעוץ וטרינרי ומקצועי של ד"ר רפי קישון, אחד השותפים במיזם.

בארצות הברית ובאירופה כבר פועלים כמה אתרים דומים, למשל חברת DogVacay האמריקאית, שהחלה לפעול ב־2012 וגייסה באוקטובר כ־15 מיליון דולר. לאתר רשומים כ־10,000 מארחים, ולטענת מייסדיו מספר העסקאות שנעשו בו הגיע למאות אלפים.

"לפי נתוני הלמ"ס, ל־15% מהמשפחות בישראל יש כלבים, כ־450 אלף כלבים בסך הכל", אומרת גרינוולד. "לפי החישוב שלנו, יש לנו לפחות 260 אלף לקוחות פוטנציאליים, כאלה שגם טסים הרבה. 9% מבעלי הכלבים בארץ שמים את הכלב בפנסיון כשהם טסים ו־13% פשוט משאירים אותו בבית עם אוכל, כך שהשירות שאנחנו מציעים יכול להיות טוב יותר גם לבעלים וגם לכלבים".

תגיות