אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נאמני הדסה מזהירים: ביה"ח מתקרב לפירוק צילום: בשמת איבי

נאמני הדסה מזהירים: ביה"ח מתקרב לפירוק

נאמני הדסה עו"ד ליפא מאיר ואשר אקלסרד מסרו לביהמ"ש שהכסף בקופת הדסה עומד להיגמר. לדבריהם, אם לא תוצג תוכנית הבראה בימים הקרובים, הם עלולים להגיש הצעת פירוק

27.03.2014, 07:08 | שאול אמסטרדמסקי וענת רואה

בית החולים הירושלמי הדסה עומד להיקלע לגירעון תזרימי של 30–50 מיליון שקל אף שהוא מצוי בתקופה של הקפאת הליכים. כך דיווחו אמש לבית המשפט המחוזי בירושלים נאמני הדסה שמונו בידי בית המשפט, עורכי הדין ליפא מאיר ואשר אקסלרד. 

קראו עוד בכלכליסט

עוד כותבים הנאמנים כי חלה התקרבות בדיונים בין הנהלת הדסה עם עובדי בית החולים, "אולם טרם נסללה הדרך לתוכנית הבראה מוסכמת, וזאת חרף העובדה כי תקופת ההקפאה מגיעה ל'ישורת האחרונה'".

הדסה נמצא בהקפאת הליכים מחודש פברואר, שאמורה להסתיים בחודש מאי. אולם כפי שפורסם ב"כלכליסט" לפני שבועיים, הכסף שהועמד לרשות בית החולים לתקופת הקפאת הליכים עומד להסתיים לפני תום התקופה. לבית החולים אסור להיכנס לגירעון בתקופת הקפאת ההליכים, ולכן ברגע שייגמר הכסף בקופה, נאמני בית החולים עלולים להורות על פירוק בית החולים אם לא תושג עד אז תוכנית הבראה.

עם זאת, אחד מהגורמים שעוסקים בגיבוש תוכנית ההבראה הביע אתמול אופטימיות מסויגת ואמר ל"כלכליסט" כי עד ערב הפסח צפויים הצדדים להגיע לסיום העניין, בהסכמה ברצון או "בהסכמה מכפייה".

הפגנה של רופאי הדסה (ארכיון), צילום: עומר מסינגר הפגנה של רופאי הדסה (ארכיון) | צילום: עומר מסינגר הפגנה של רופאי הדסה (ארכיון), צילום: עומר מסינגר

בדו"ח שהוגש אמש כותבים הנאמנים כי הגירעון הנוכחי של הדסה נובע מכך שהתחזית של ירידת ההכנסות לא כללה את 16 ימי שביתת העובדים בתחילת תקופת הקפאת ההליכים, שהביאו לירידה חדה בהכנסותיו: "ההכנסה הממוצעת ליום פחתה מרמה של 6.8 מיליון שקל ל־2.8 מיליון שקל בלבד".

לפי הנאמנים, היקף ההכנסות צנח ב־45% בהשוואה לתקופה שבה פעל בית החולים לפני הקפאת ההליכים. זאת לעומת צניחה של 30% בהכנסות שחזתה הנהלת הדסה. במספרים מוחלטים: בחודש ינואר הסתכמו הכנסות בית החולים ב־208 מיליון שקל ובפברואר הן צנחו ל־118 מיליון שקל בלבד. אלא שגם לאחר שהשביתה הסתיימה, ירדה ההכנסה היומית הממוצעת ל־5.9 מיליון שקל.

גם בצד ההוצאות, התחזית המוקדמת של ההנהלה היתה אופטימית מדי. על פי התחזית, הוצאות בית החולים על שכר היו אמורות לרדת בתקופת הקפאת ההליכים ב־10%. אלא שכדי לסיים את השביתה הוצאות השכר ירדו רק ב־6%. הפרש זה יצר גירעון חודשי נוסף של 4 מיליון שקל, כלומר 12 מיליון שקל לשלושת חודשי ההקפאה.

עוד מתברר בדו"ח כי בשל טעות אנוש בית החולים שילם לעובדים משכורת עבור תשעה ימי עבודה שהיו שייכים לחודש שקדם לתקופת ההקפאה. ימים אלו ינוכו ממשוכרת חודש מאי.

תגיות