אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נשות הדסה: משרדי האוצר והבריאות אחראים למשבר בבית החולים צילום: מיקי אלון

נשות הדסה: משרדי האוצר והבריאות אחראים למשבר בבית החולים

הארגון שלח את תגובתו לוועדת גבאי שבוחנת את המשבר בבית החולים: "ההסדרים מול קופות החולים גורמים לגירעון של 220 מיליון שקל בשנה"

29.03.2014, 21:50 | מיקי פלד

התנהלות משרדי האוצר והבריאות היא שאחראית למצבו הכלכלי הקשה של בית החולים הדסה. כך עולה מהתגובה ששלח בסוף השבוע ארגון נשות הדסה, הבעלים של בית החולים, לצוות בראשות אבי גבאי שבוחן את המשבר.

קראו עוד בכלכליסט

לטענת הארגון, המדינה מתייחסת לבית החולים כאל בית חולים פרטי כשמדובר בהוצאות כסף מצדה, אך כאל בית חולים ציבורי כשמדובר בהוצאת כסף מצד בית החולים.

נשות הדסה מציינות את ההסכמים בין בית החולים לבין הקופות שמחייבים הנחות גבוהות מצד הדסה - הנחות שלא ניתן היה לשנותן בעקבות החלטה בחוק ההסדרים. ההסדרים מול הקופות לבדן, טוענות נשות הארגון, גורמים לגירעון של 220 מיליון שקל בשנה מתוך הגירעון השנתי של בית החולים שעומד על 300 מיליון שקל. מצד שני, המדינה לא מכסה את הגירעון כפי שהיא עושה לבתי החולים שבבעלותה.

הפגנה של נשות הדסה מול הכנסת, צילום: בשמת איבי הפגנה של נשות הדסה מול הכנסת | צילום: בשמת איבי הפגנה של נשות הדסה מול הכנסת, צילום: בשמת איבי

במכתב טוען הארגון עוד כי המדינה הזניחה את המרכז הרפואי לאורך השנים, אם כי לא מזכיר את השתתפותה בבניית מגדל האשפוז החדש בהדסה בכ-200 מיליון שקל.

לדעת נשות הדסה, המשבר אליו הגיע בית החולים, שנמצא עתה בהקפאת הליכים, אינו תוצאה של כשל ניהולי לאורך שנים, ולכן הפתרון מבחינתןן הוא שינוי מדיניות המדינה ביחס למרכז הרפואי. עם זאת, הן מזכירות את הצורך הנוכחי בביצוע הליך התייעלות בהובלת המנכ"ל, אביגדור קפלן.

מחר יקיימו רופאי הדסה אסיפה מיוחד לאור המבוי הסתום במו"מ עם ההנהלה על תוכנית ההבראה.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
לא משנה מי אחראי לכשלון - נדרש הסדר נושים
בית החולים בגרעון ולכן נדרש הסדר נושים, במסגרת ההסדר יש למכור את בית החולים על כלל נכסיו וללא התחיבויות כלל, כאשר תמורת המכירה תחולק בין הנושים על פי חוקי חדלות הפרעון. הרוכש יחויב להעסיק לפחות חלק מהרופאים ויתר הצוות הרפואי, בלא מחויבות להסכמי שכר קודמים אלא רק להסכמים של המדינה עם הצוותים הרפואיים של בתי החולים . הרוכש יודיע לממשלה תוך שנה האם כוונתו להמשיך ולהפעיל את בית החולים כבית חולים ציבורי ובמקרה כזה תופסק בו פעילות השר"פ, או שתותאם לתנאים שיוגדרו לבתי החולים הממשלתיים. במידה והרוכש יודיע על כוונתו להפוך את בית החולים לפרטי, המדינה תקים בית חולים ציבורי אחר בירושלים ועם השלמת בנייתו, קופות החולים יונחו שלא להפנות יותר חולים להדסה במסגרת ביטוח הבריאות הממלכתי
אחד העם  |  30.03.14
1.
עיוורון
מדהים איך עד עכשיו לא שמו את האצבע על הסיבה העיקרית לנפילה והיא ההתעשרות החזירית של השרפ ורופאים תאבי בצע המנתחים בביח וגובים את רב הכסף ומשאירים כסף קטן שלא מכסה אפילו את ההוצאות השוטפות הבעיה לא עובדי הניקיון המסכנים אלא המתעשרים החדשים על חשבון הציבור ועוד מאיימים שהרופים יכולים להרויח בחול ולכן זה הכרחי וככה מסתכלים לנו בעינים ומשקרים ואין מי שיעצור את ההפקרות
אורן , חיפה  |  29.03.14