אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סקר: 77% מהמעסיקים מודים כי קיימת אפליה נגד מבוגרים צילום: שאול גולן

סקר: 77% מהמעסיקים מודים כי קיימת אפליה נגד מבוגרים

סקר של משרד הכלכלה חושף מהו הגיל שלדעת המעסיקים מתחילה בו האפליה בשל שיקולי גיל: 50 לגברים ו-47 לנשים; המופלים ביותר: נכים, ערבים וחרדים

31.03.2014, 12:40 | מיקי פלד

77% מהמעסיקים מעריכים כי בישראל קיימת אפליה של מבוגרים בקבלה לעבודה, כך עולה מסקר שערך משרד הכלכלה בקרב מעסיקים והוצג היום  (ב') בכנס של נציבות שוויון ההזדמנויות בעבודה. הסקר הראה עוד כי על פי ממוצע תשובות המעסיקים לגבי הגיל שבו מתחילה האפליה, עולה כי אצל גברים האפליה בקבלה לעבודה מטעמי גיל מתחילה כבר בגיל 50 ואצל נשים מתחילה בגיל 47. הסקר נערך בקרב 623 מעסיקים ומנהלים, המייצגים את כלל המגזר העסקי בישראל.

קראו עוד בכלכליסט

הסקר מראה עוד כי 38% מהמעסיקים מעריכים כי העסקת עובדים מבוגרים משתלמת יותר מהעסקת צעירים ו-22% סברו שפחות משתלם בסך הכל להעסיק עובדים מבוגרים. כמו כן, כ-70% מהמעסיקים מעריכים כי לא נרשם שינוי בשנים שלפני הפרישה בתפוקת העובדים ו-21% העריכו שהתפוקה יורדת. עם זאת, מצבם של המבוגרים בשוק העבודה "טוב" לעומת 3 קבוצות אחרות - בעלי מוגבלויות, ערבים וחרדים. אלו דורגו בתשובות לסקר כשלושת הקבוצות כלפיהן קיימת האפליה הגדולה ביותר, כאשר נשים דורגו במקום החמישי.

שר הכלכלה, נפתלי בנט. "המדינה לא צריכה לחתור לשוויון תוצאות אלא לשוויון הזדמנויות", צילום: אוראל כהן שר הכלכלה, נפתלי בנט. "המדינה לא צריכה לחתור לשוויון תוצאות אלא לשוויון הזדמנויות" | צילום: אוראל כהן שר הכלכלה, נפתלי בנט. "המדינה לא צריכה לחתור לשוויון תוצאות אלא לשוויון הזדמנויות", צילום: אוראל כהן

בכנס אמר שר הכלכלה, נפתלי בנט כי "מדינה לא צריכה לחתור לשוויון תוצאות, אך לשוויון הזדמנויות - כן". לדבריו, "היום, לצערי, יש השפעה דרמטית לשאלה האם נולדת בכפר ערבי, בבני ברק, האם אתה אתיופי, או אישה. סתם, בגלל שיש לך צבע אחר או נולדת במקום כזה או אחר, הסיכויים שלך להצליח קטנים בהרבה. אנו רוצים שלכל אדם תהא הזדמנות שווה לממש את החלומות שלו, וזו משימה דרמטית שליבתה מתחילה ממערכת החינוך".

מיכל צוק, המשנה למנכ"ל משרד הכלכלה והממונה על התעסוקה, אמרה כי "לממשלת ישראל יעדים כמותיים ברורים בכל הנוגע להגדלת שיעור התעסוקה במשק: בראש ובראשונה, גברים חרדים ונשים ערביות, אך לא רק. שוק העבודה הישראלי אינו תמיד ידידותי למשתמש ואנו שואפים להגיע לתוצאה, במסגרתה נאפשר לכל אחת ואחד להשתלב בתעסוקה בצורה מיטבית, בשוק העבודה הישראלי שמשנה את פניו במהירות". נציבת שיוויון ההזדמנויות, ציונה קניג יאיר, הוסיפה כי "השיח מתחיל להשתנות. השיח הוא אחר. ועל כך אני מודה לכל ארגוני השטח, המעסיקים, העיתונאים וגורמי הממשל שסייעו לנו בשנים האחרונות להוביל את השינוי בשיח".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
שיפטרו את כל בני ה50+
תמול הייתי בכנס של נציבות הזדמנויות שוות בתעסוקה . בין היתר הופיע בנימין פפרמן ראש יחידת מחקר במשרד הכלכלה שהציג סקר מאוד מעניין שחשף נתונים לא פשוטים לשמיעה, כולל העובדה שהמעסיקים אכן לא אוהבים עובדים מבוגרים. זו האמת. הם לא אוהבים עובדים שתפוקתם השולית פוחתת וכמנהל משאבי אנוש 40 שנה אני יכול להעיד שבמקרים רבים אכן זה כך במיוחד אם הארגון לא דואג להעצמה בלתי פוסקת של תפקידים ובהכנה ארוכה לפרישה. וזה מסביר ובגדול מדוע לא מגייסים עובדים מבוגרים. אותם מנכ"לים שהשתתפו בסקר של פפרמן הם אלו שמעבירים מדיניות גיוס למנהלי משאבי אנוש. המשפט הכי חשןב בכנס היה שרק 1.35 מהגיוסים ב2013 היו של מועמדים בני 45+ לא רוצים אותנו.זו עובדה. הם חושבים שמבוגרים גורמים נזק כלכלי לחברות והיו שמחים להוריד את גיל הפרישה לגמלאות ל55. צריך לצעוק את המשפט הזה שוב ושוב ולחשוב אייך משנים את הדיסקט בראשי המנהלים. אני אמרתי לכתבת החמודה של רשת ב' שהולכת ונוצרת במדינה שכבה חדשה של מאות אלפי בני 40+ חסרי עבודה ובטחון תעסוקתי, ולא ירחק היום והם יהפכו ממעמד הביניים למעמד העניים, וזה יביא למהומות במדינה. כמו כן אמרתי שבעקבות מה שפפרמן אמר ומאחר ולא רוצים אותנו אז שיפטרו את כל העובדים בני 55+ במדינה, ויעניקו לכולם פנסיה מוקדמת תקציבית כך שאם לא יעבדו לפחות לא ירעבו ללחם ואז כולם יהיו מרוצים. המעסיקים יעלו התפוקה והפריון והמדינה תוכל להרויח מכך עבור הקצבאות הנ"ל, רק שיתחילו לחשוב על מה יעשו בני ה55 בפנאי שלהם ב25 השנים הבאות.
בני וולך , רעננה  |  01.04.14