אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת הנגב

"הממשלה לא מסייעת ומרחיקה את התעשיינים מהדרום"

מנכ"ל אפריקה תעשיות, אבי מוטולה, תקף את מדיניות הממשלה, שלדבריו יוצרת העדפה של הייבוא תוך פגיעה בתעשייה המקומית. "יש חוסר יציבות בתמריצי המס, הרגולציה לא מאפשרת לנו לעבוד"

01.04.2014, 14:03 | רוני זינגר
אחרי שורה של נואמים שדיברו היום (ג') בוועידה הכלכלית המרכזית של הנגב בשיתוף כלכליסט על חזון פיתוח והפרחת הנגב והשממה, בדגש על ייבוא חברות הייטק למדבר, התייחס מנכ"ל אפריקה תעשיות, אבי מוטולה, למציאות היומיומית של התעשייה הישראלית בנגב.

קראו עוד בכלכליסט

"אני יושב ושומע את מנכ"ל משרד ראש הממשלה ואחרים, ושואל את עצמי אם אנחנו רואים את אותם הדברים", פתח מוטולוה את דבריו, והוסיף: "מדינת ישראל זה לא רק סייבר ולא רק הייטק אלא גם לואו טק - תעשייה קיומית של עבודת כפיים, שהיא חלק אינטגרלי מהצמיחה שלנו. הממשלה לא מסייעת אלא עושה ההפך, גורמת לנו כתעשיינים לא להיות פה", אמר מוטולה וזכה למחיאות כפיים.

אבי מוטולה בוועידת הנגב, היום, צילום: נמרוד גליקמן אבי מוטולה בוועידת הנגב, היום | צילום: נמרוד גליקמן אבי מוטולה בוועידת הנגב, היום, צילום: נמרוד גליקמן

לדבריו, "30% מהתעשייה הישראלית מיצרת בחו"ל. מדברים פה על פארקי הייטק ועל הצורך בטיפול בתחבורה אבל זו טעות פאטלית, כי בראש סדר העדיפויות צריכה להיות השאלה איך מבצעים הגירה חיובית לדרום. איך מייצרים תשתיות, חינוך, תרבות ומקומות תעסוקה בשביל אנשים שגם יגורו פה, לא רק יסעו ברכבת מרמת השרון ובחזרה".

"כשכולם דיברו על חזון לנגב ועולם חדש, אנחנו באפריקה ישראל תעשיות התמקמנו פה: בקריית מלאכי, בבאר שבע ובירוחם. התחלנו לייצר מקומות תעסוקה לאלפי עובדים. אפריקה מעסיקה למעלה מ-2000 עובדים ב-15 מפעלים שרובם בדרום. כנציג של החברות הפועלות פה 40 שנה, אני יכול לומר הרבה דברים בשבחה של התעשייה המקומית, אבל אני רוצה גם לבקר את ממשלת ישראל שקיבלה בשנים האחרונות שורת החלטות קשות מאוד שמשמעותן העדפת הייבוא תוך פגיעה ממוקדת ביכולת שלנו להקים ולקיים תעשייה בישראל", אמר מוטולה, ומנה את נקודות הקושי שבהן נתקלים תעשיינים בדרום.

בין השאר אמר מוטולה כי "ייקור המים בשנים האחרונות נעשה במאות אחוזים, חקיקה סיטונאית בעולם יחסי העבודה שמעמידה אותנו המנהלים במגננה מתמדת ואני בעד העובדים וועדי העובדים. יש כאן אימוץ מהיר ושרירותי של של תקנות חוקי הסביבה ועוד סנקציות כאלה ואחרות בלי לבדוק ולהבין. יש חוסר יציבות בולט בתמריצי המס לתעשיה. כל שנה מגיע שר וראש ממשלה ומשנה את התמריצים. איך אפשר לתכנן צעדים קדימה?".

מוטולה התייחס לכך שתקציב מרכז ההשקעות הלך והצטמצם בשנים האחרונות ממיליארד שקלים לפני עשר שנים לכדי 300 מיליון בלבד. "הרגולציה הבירוקרטית לא מאפשרת לנו לעבוד. ולא דיברנו על הארנונה החריגה, על מערך הנמלים, אז מה מספרים לי באר שבע? תעודדו לבוא לפה. לא כל אזרחי המדינה יכולים לעבוד בהייטק. די לסיסמאות. אני לא מבקש כתרים ולא מחפש הטבות, אלא היגיון. שיבינו את החשיבות", אמר מוטולה, וזכה למחיאות כפיים מהקהל.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
לא יכולתי להסכים איתו יותר!
כבר שנים שאזור הדרום סובל ממצוקת תעסוקה איומה ואף אחד לא שם את זה על סדר היום הציבורי. אחרי זה כולם מתפלאים למה כל תושבי הארץ נוהרים לאזור המרכז ולמה דירה בארץ עולה כל כך הרבה כסף. אם כל התושבים לא היו מתרכזים במקום אחד אולי מצב הנדל"ן בארץ לא היה נראה ככה. במקום שידאגו לתעסוקה בדרום, דואגים לתחבורה ציבורית ,שההגדרה צולעת זו מחמאה בשבילה, לאזור המרכז כי רק שם יש עבודה. אבל שום דבר לא ישתנה בשנים הקרובות ובאמת שאני לא רואה סיבה להישאר בדרום הארץ.
דביר , אשקלון  |  03.04.14
3.
תעסיקו מנהלים אמיתיים עם כישרון ניהול מעשי, ולא כישרון ילול בתקשורת
נמאס מהבילבולי מח של התעשיינים למיניהם. אתם לא ריווחיים אז תסגרו העסק, כן ריווחיים שלמו מס מלא כחלוק. אין הטבות, אין מעטפות תשכחו מהמעאכרים. לוביסטים לא יעזרו, כי הם מסתכנים בכלא! מייצרים כמה משרות בשכר מינימום בפיס-די-לוך, כדי לקבע את תושבי הדרום כעבדים נרצעים. די! מספיק! לכו חפשו!
עופו מפה מעאכרים  |  01.04.14
לכל התגובות