אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
היום הפיצול בגוגל: המניה תפוצל ל-GOOGL ול-GOOG צילום: בלומברג

היום הפיצול בגוגל: המניה תפוצל ל-GOOGL ול-GOOG

מניית גוגל המוכרת תפוצל למניות A ו-C, שיהיו שוות בערכן לכל עניין, למעט זכות ההצבעה שתינתן רק למניית A. המייסדים פייג' וברין יזמו את המהלך על מנת לאפשר הנפקות וגיוסים מבלי לדלל את אחזקותיהם

01.04.2014, 20:20 | שירות כלכליסט

ענקית האינטרנט גוגלתבצע היום את המהלך המדובר של פיצול המניה לשתיים. כל מחזיקי מניית גוגל עד ה-27 במרץ יקבלו מחר שתי מניות עבור כל מניית גוגל שבהחזקתם.

עבור כל מנייה קיימת יקבל מחר המחזיק מניית A ומניית C. מניית A תקבל את הסימון GOOGL ומניית C תסומן GOOG. מניות A ו-C יהיו שוות בערכן לכל עניין, למעט זכות ההצבעה שתינתן רק למחזיקים במניית A. כך למעשה, אף שכמות המניות שתהיה לכל מחזיק לאחר המהלך תוכפל, כוחו מבחינת זכות הצבעה נותר כשהיה.

המייסדים סרגיי ברין ולארי פייג', המחזיקים במניות B (מניות שאינן סחירות), יקבלו גם הם מנית C עבור כל מניית B שברשותם באותו יחס שמחזיקי המנייה הרגילה יקבלו מניית C. פייג' וברין יזמו את המהלך על מנת לאפשר הנפקת מניות, כניסת משקיעים ומתן אופציות לבכירים באמצעות מניות C (במקום מניות A או B) - מהלך שימנע את דילול שלהם ויחליש את שליטתם בחברה.

אחת מתוצאות הלוואי של המהלך תהיה כי הרווח למניה עליו מדווחת גוגל בתום כל רבעון יקטן ב-50% מן הרווח שהיה נרשם בחלוקת המניות הקיימת - שכן ערכי הרווח יחולקו עתה במספר מניות כפול.

מימין: לארי פייג מימין: לארי פייג' וסרגיי ברין | צילום: בלומברג מימין: לארי פייג

"זהו מהלך קלאסי של מייסדים", הסביר באתר מרקטווץ' האנליסט קולין גיליס (Colin Gillis) מ-BGC Partners. לדבריו, המבנה החדש יעניק לגוגל יותר גמישות מבחינת עסקאות מיזוגים ורכישות. "פייג' וגרין רוצים לשמור על השליטה, והמהלך יאפשר להם בדיוק את זה. יהיה מן הסתם קצת רעש סביב הירידה הצפויה של המניה בטווח הקרוב, אבל זה רק רעש מול השיקולים לטווח הארוך", אמר האנליסט קרופורד דל פרטה (Crawford Del Prete).

 

האנליסט רוב אנדרלה (Rob Enderle) מ-Enderle Group a מאמין כי המהלך יטיב גם עם המשקיעים. "הפיצול ימשוך עוד משקיעים, והתוצאה עדיין תהיה גבוהה למדי והתנודתית קרוב לוודאי שתתגבר במידה מסוימת", הסביר. "מנהלים בכירים מחזיקים בכמות גדולה של מניות, כך שיש להם מניע לבצע מהלכים מסוג זה, אך שאר בעלי המניות ירוויחו גם כן כך שהאינטרסים שלהם תואמים. אני למעשה מעט מופתע שלא עושים זאת לעיתים קרובות יותר" הוסיף אנדרלה. 

תגיות