אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סופר-ביל צילום: בלומברג

סופר-ביל

עם 76 מיליארד דולר בבנק, לביל גייטס יש מטרה אחת בחיים: להציל את העולם. בראיון מקיף מספר מייסד מייקרוסופט, האיש שהכניס מחשב לכל בית, איך הוא מתכוון לתקוף את הרעב, המחלות וההתחממות הגלובלית. הראיון המלא: במוסף החגיגי של "7 ימים", ביום שישי ב"ידיעות אחרונות"

02.04.2014, 13:00 | ג'ף גודל, "רולינג סטון"

הרעיון שמניע את ביל גייטס – מה שמפיח רוח חיים בקיומו ומנחה את הפעילות הפילנתרופית שלו, שמשאירה אותו שעות ארוכות במשרדו המעוצב המשקיף על אגם וושינגטון בסיאטל – הוא התפיסה שאפשר לכתוב מחדש את הקוד של כל הבעיות בעולמנו, שטעויות אפשר לתקן, שניתן לשפר מערכות ענק – בין אם הן "Windows 8", ובין אם אלה העוני בעולם או שינויי אקלים – אם רק יש לכם את הכלים או את הכישורים הנכונים.

קראו עוד בכלכליסט

ביל ומלינדה גייטס בביקור באפריקה ביל ומלינדה גייטס בביקור באפריקה ביל ומלינדה גייטס בביקור באפריקה

עבורו, קרן ביל ומלינדה גייטס - הארגון הפילנתרופי הגדול בעולם, בעל תקציב של 36 מיליארד דולר, שהוא מנהל יחד עם אשתו – הוא כמו סטארט־אפ ענקי שקהל היעד שלו הוא המין האנושי.

כר הפעולה האינטלקטואלי של גייטס, שיש לו 76 מיליארד דולר בחשבון הבנק ושהוא למעשה האיש העשיר בעולם, מדהים: אקלים, אנרגיה, חקלאות, מחלות מידבקות ורפורמות בחינוך הן רק חלק קטן מהרשימה.

גייטס, כשאתה מסתכל 50 שנה קדימה, מהו החשש הגדול ביותר שלך?

"אני חושב שנצליח להתמודד עם שינויי האקלים. זה חשוב מאוד. אני מקווה שנצליח להתמודד עם הטרור העולמי ולמנוע ממנו להפוך למכשול עצום להתקדמות המין האנושי. בנושא הבריאות אנחנו יכולים להקטין את תמותת הילדים - מיותר משישה מיליון לשני מיליון, ואולי אפילו למיליון אחד בשנה. אני תוהה אם המערכת הפוליטית בארצות־הברית תוכל לשפר את עצמה בכל הנוגע לטיפול בבעיות מורכבות. האם עלויות שירותי הבריאות ישפיעו על הציפיות של התושבים מתפקוד הממשלה ומתחומי האחריות שלה"?

בוא נדבר על הקרן שלך. איך אתה מחליט אם להשקיע בנושא מיגור נגיף הפוליו או בשינויי האקלים, למשל?

"אני רוצה להתמקד בנושאים שבהם הניסיון שלי בעבודה עם חידושים נותן לי, לדעתי, את ההזדמנות לעשות משהו ייחודי ויוצא דופן. רוב כספי הקרן הולכים למספר מוגבל של נושאים, שמתמקדים בחוסר צדק בתחום הבריאות ועוסקים בשאלה: למה אדם ממדינה ענייה נמצא במצב גרוע הרבה יותר מאשר מישהו אמיד יותר? זה נוגע בעיקר למחלות מידבקות, ואנחנו מתמקדים ב־15 כאלה - פוליו היא המחלה שאני עוסק בה יותר מכל השאר. בגלל החשיבות של התזונה ובגלל שרוב האנשים העניים הם חקלאים, אנחנו עוסקים גם בחקלאות".

הראיון המלא: במוסף הכפול והחגיגי של "7 ימים" שיתפרסם ביום שישי ב"ידיעות אחרונות"

תגיות