אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לא מוצאים את הקרקעית: קשיים לגבעות עולם בקידוח מגד 6 צילום: יריב כץ

לא מוצאים את הקרקעית: קשיים לגבעות עולם בקידוח מגד 6

הכבל ובו הסנסור לאיתור הנפט נעצר כ-300 מטר לפני עומק הקידוח הסופי. הסיבה ככל הנראה קשורה לבוץ ומשקעים בתחתית הבור

03.04.2014, 10:45 | שי סלינס

גבעות עולם דיווחה הבוקר (ה') על קשיים בפעילות הדיפון של אתר הקידוח מגד 6 הקשורים לבדיקת ריכות וגובה הצמנט שהוחדר לבאר לפני כחודש וחצי. 

קראו עוד בכלכליסט

לפי ההודעה של השותפות הכבל ובו הסנסור לביצוע הלוגים הורד עד לעומק של 4,450 מטר, כאשר הניסיונות להורדת הכבל עד לתחתית הבאר (עומק של 4,754 מטר) לא צלחו. לפי ההערכה של גבעות הסיבה לכך קשורה לבוץ ומשקעים שהצטברו ב-300 המטרים בתחתית הבאר.

בגבעות מציינים כי לפי מהאינדיקציות שהצמנט קיים בעומק של 4,270 מטר, מתחזקת האפשרות כי הצמנט אינו מזוהה בתחתית הבאר שכן הוא אינו התייבש לחלוטין.

גיורא איילנד, צילום: אוראל כהן גיורא איילנד | צילום: אוראל כהן גיורא איילנד, צילום: אוראל כהן

צמנט לבארות נפט וגז משמש כדי ליצור בוצה שמתקשה לאחר שהגיעה למקומה. התפקוד של החומר המתקבל הוא אטימת המרווח בין צינור השאיבה לבין שכבות הסלע בהן הוא עובר. צמנטים לבארות נפט אמורים לתפקד בתנאים שונים מהותית מצמנטים רגילים, בעיקר טמפרטורה ולחץ גבוהים, בעומק הבור.  

לפני כחודש גבעות הודיעה על פיטורי המנכ"ל טוביה לוסקין מתפקידו. בהודעה נמקה גבעות את הפיטורים ב"חילוקי דעות וחוסר שביעות רצון של הדירקטוריון מתפקודו כמנכ"ל". גיורא איילנד, ששימש עד כה כיועץ לחברה, מונה למנכ"ל זמני ומשמש בתפקיד זה עד היום.

תגיות