אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מט"ח: היורו נחלש ב-0.4% בשל החששות מפני דפלציה באירופה צילום: shutterstock

מט"ח: היורו נחלש ב-0.4% בשל החששות מפני דפלציה באירופה

שערו היציג של היורו נקבע ברמה של 4.78 שקלים; בניגוד למגמה העולמית הדולר נחלש מול השקל ב-0.1% וננעל ברמה של 3.47 שקלים

03.04.2014, 15:54 | ערן סוקול

השקל המשיך להתחזק היום (ה') במסחר בשוק מטבע חוץ. הדולר נחלש מול השקל ב-0.1% וננעל ברמה של 3.47 שקלים, היורו נחלש ב-0.4% וננעל ברמה של 4.78 שקלים.

קראו עוד בכלכליסט

בעוד היצואנים סובלים מנזקים כבדים כתוצאה מהתחזקות השקל, נזק שעלול להתפשט לכדי משבר כולל בטווח הארוך, משקי הבית צפויים להנות מכך, לפחות בטווח הקצר. הוצאות האנרגיה של משקי הבית בישראל צפויים לרדת באפריל ב־0.3% לעומת החודש הקודם - כך עולה מניתוח נתוני הדלקים שמרכיבים את מדד האנרגיה החודשי שמפרסם המכון הישראלי לאנרגיה וסביבה.

אחד השינויים הבולטים במדד אפריל, שלו גם השפעה רבה על הציבור בישראל, הוא הירידה במחירי הבנזין. אתמול נרשמה הפחתה של 3 אגורות במחיר ליטר בנזין בשירות עצמי, שנקבע על 7.5 שקלים לליטר. מחיר ליטר בנזין בשירות מלא יחייב תוספת תשלום של 18 אגורות לליטר. באילת נטולת המע"מ נרשמה ירידה זהה במחיר הבנזין, והמחיר בה נקבע על 6.35 שקלים לליטר. לפי משרד האנרגיה, ההפחתה במחיר מיוחסת לירידה של כ־0.2% במחיר הבנזין באגן הים התיכון ולירידה נוספת של כ־0.5% בשער הדולר.

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "הדולר ממשיך להפגין השבוע חולשה למול השקל, וזאת למרות המומנטום החיובי של המטבע האמריקני בעולם ביממה האחרונה. בעולם דווקא ראינו את הדולר מתחזק למול מרבית המטבעות. גורמים מנוגדים פועלים כעת על הדולר. מצד אחד, רמות השיא של מדדי המניות ואהבת הסיכון מחלישות את הדולר. מצד שני, נתוני המקרו החיוביים בארצות הברית – כאשר אתמול פורסמו נתוני תעסוקה טובים מאוד מהמגזר הפרטי – מחזקים את הדולר בכך שהם מחזקים את ההערכות כי הבנק הפדרלי יבצע העלאת ריבית מוקדם מהמתוכנן".

 

העדכון החודשי של הבנק האירופי ממקד החודש עניין רב במיוחד, לנוכח הספקולציות בדבר החלטה דרמטית של הבנק. בניסיון להתמודד עם שיעור האינפלציה הנמוך, ועם שער יורו חזק מדי, העריכו גורמים בשוק כי הבנק יפנה למהלך של ריבית שלילית או יחל בהרחבה כמותית – הזרמת כספים לשוק באמצעות רכישת אג"ח, בדומה למדיניות הבנקים המרכזיים בארה"ב, אנגליה ויפן.

כריסטין לגארד, יו"ר קרן המטבע הבינלאומית, צילום: בלומברג כריסטין לגארד, יו"ר קרן המטבע הבינלאומית | צילום: בלומברג כריסטין לגארד, יו"ר קרן המטבע הבינלאומית, צילום: בלומברג

יו"ר קרן המטבע הבינלאומית כריסטין לגארד קראה אתמול לבנק האירופי לנקוט במהלכים מוניטריים מרחיקי לכת על מנת לעודד את כלכלת אירופה. בנאום בוושינגטון אמרה לגארד כי גדל הסיכון ביבשת לאינפלציה נמוכה מדי לאורך זמן - "לואופלציה" בלשונה (Lowflation). "הפוטנציאל לתקופה ארוכה של אינפלציה נמוכה תדכא את הביקושים ותפגע בשוק העבודה ובשיעור הצמיחה. צעדים מוניטריים מקלים נוספים, כולל אמצעים בלתי קונבנציונאליים, נדרשים בשוק האירופי על מנת להגדיל את הסיכויים להשגת המטרה של יציבות המחירים אליה חותר הבנק המרכזי", אמרה לגארד.

 

לגבי המטבע האירופי מציינים ב-FXCM כי "היורו נחלש בתקופה האחרונה בשוק המט"ח העולמי וגם למול השקל, כאשר אמש ירד היורו-שקל מתחת לרמת ה-4.78 שקלים, לרמתו הנמוכה ביותר מאז ה-6 במרץ. חולשתו של היורו נובעת מהספקולציות הגוברות כי הבנק של אירופה יבצע צעדים מרחיבים כדי להתמודד עם הלחצים הדפלציוניים באזור. היום יתכנס הבנק של אירופה לישיבת המדיניות החודשית, ואם הבנק אכן יודיע או יאותת על כוונתו לנקוט מדיניות שכזו, הדבר צפוי להחליש את היורו, גם למול השקל".

 

 

 

תגיות