אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ארה"ב: הממשל אישר לבואינג ולג'נרל אלקטריק למכור לאיראן צילום: בלומברג

ארה"ב: הממשל אישר לבואינג ולג'נרל אלקטריק למכור לאיראן

חברת התעופה איראן אייר עדיין משתמשת במטוסי בואינג שרכשה לפני המהפכה ב-1979, וטענה כי האיסור למכור לה חלקי חילוף מסכן את בטיחות צי המטוסים שלה. ג'נרל אלקטריק תבצע שיפוצים ב־18 מנועי מטוסים שרכשה ממנה איראן בשנות השבעים של המאה שעברה

05.04.2014, 18:11 | שירות כלכליסט
משרד האוצר האמריקאי אישר ליצרנית המטוסים בואינג לייצא לאיראן חלקי חילוף, כך מסר אתמול דובר החברה. האישור שקיבלה החברה הגיע כחלק מההסכם בין המערב לאיראן על הקלה הדרגתית בסנקציות שהוטלו על המדינה, שנחתם בנובמבר. במסגרת ההסכם התחייבה איראן להשהות את תוכנית הגרעין שלה למשך שישה חודשים.

קראו עוד בכלכליסט

בואינג עצמה לא קיימה כל קשרי מסחר עם חברות איראניות מאז 1979, אז התרחשה במדינה ההפיכה האסלאמית ולאחריה אירוע שבו הוחזקו 52 אמריקאים כבני ערובה בטהרן הבירה במשך 444 יום. בהצהרה שמסרה בואינג נאמר כי הבקשה לייצא את חלקי החילוף התקבלה בוושינגטון בשל חשיבותם לבטיחות הטיסה במטוסיה.

חברת התעופה האיראנית איראן אייר עדיין משתמשת במטוסים שרכשה לפני 1979, וטענה כי האיסור למכור לה חלקי חילוף מסכן את בטיחות צי המטוסים שלה.

מפעל של בואינג בארה"ב, צילום: בלומברג מפעל של בואינג בארה"ב | צילום: בלומברג מפעל של בואינג בארה"ב, צילום: בלומברג

ב־25 השנים האחרונות מטוסים איראניים היו מעורבים ביותר מ־200 תאונות, שהובילו למותם של יותר מ־2,000 בני אדם.

בצעד נוסף שנעשה במסגרת ההקלות בסנקציות, הודיעה ג'נרל אלקטריק כי הממשל בוושינגטון התיר לה לבצע שיפוצים ב־18 מנועי מטוסים שרכשה ממנה איראן בשנות השבעים של המאה שעברה. השיפוצים יבוצעו במפעלי ג'נרל אלקטריק בגרמניה או במפעלי החברה הגרמנית MTU.  

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
אובמה בודאי רוצה לקדם אינטרסים אמריקאים כלכלים ולהרוויח כסף (=ולמי ששכח,אנחנו
מכרנו נשק וחלפים לאיראנים בזמן מלחמת עיראק איראן, כשהיה לנו אינטרס להחליש סאדם...ולהרוויח כסף). שיפוץ המטוסים האזרחים, הוא דבר חיובי כי מדובר באזרחים (=שדעתם על הגרעין לא ידועה)....ואין סיכוי שהמטוס המלזי מסוג דרימר ישמש מחסן חלפים למטוסים המיושנים של האיראנים (=חבל, פחות קונספציה). אובמה מקווה שהעוינות האיראנית שהוטבעה בתושבי איראן מאז המהפיכה תלך ותחלש (=וישאר אולי רק השטן הקטן...אנחנו). אובמה לא רוצה "להכריז מלחמה" על כל העם האיראני, ובכך לגרום שהוא יתייצב סביב המשטר. מכיוון שהאופציה המלחמתית בעייתית (=אף נשיא אמריקאי לא יסכן חיילים אמריקאים אחרי אפגניסטן ועיראק), נשארה האופציה הדיפלומאטית והכלכלית (=לפני שסין ורוסיה תשתלטנה סופית על התחום הזה).
אתם רוצים צפון קוריאה?  |  09.04.14