אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש אישר את מכירת מעריב לידי אלי עזור תמורת 4 מיליון שקל צילום: שאטרסטוק

ביהמ"ש אישר את מכירת מעריב לידי אלי עזור תמורת 4 מיליון שקל

עזור העומד בראש קבוצת ג'רוזלם פוסט, התחייב להמשיך ולהעסיק 30 עובדי הנהלה ומערכת ו-20 עיתונאים פרילנסרים. השופט, דוד מינץ: "קיימת הסכמה מקיר לקיר לאשר את המכירה המוצעת"

06.04.2014, 13:02 | זוהר שחר לוי
בית המשפט המחוזי בירושלים אישר היום (א') את מכירת מעריב לידי אלי עזור וג'רוזלם פוסט תמורת 4 מיליון שקל והתחייבות להעסיק 50 מעובדיו. "קיימת הסכמה מקיר לקיר לאשר את המכירה המוצעת ואני מאשר את המכירה בהתאם", קבע השופט דוד מינץ בהחלטתו.

קראו עוד בכלכליסט

לפי הצעתו של עזור, הוא ישלם לקופת הנאמן כ-4 מיליון שקל תמורת רכישת פעילות מעריב. כן הוא מתחייב להמשיך להעסיק 50 מעובדי העיתון – 30 עובדי הנהלה ומערכת עיתונאית ו-20 עיתונאים כפרילנסריים בתנאי השכר הנוכחיים שלהם.

"אנחנו ערים לעובדה שחלק לא קטן מעובדי מעריב לא ייקלטו במתכונת החדשה ולבנו איתם", אמר בדיון הנאמן, עו"ד אהוד גינדס. "עם זאת, שניים או שלושה סבבים של החלפת בעלויות ופשיטות רגל של מעריב בשנים האחרונות הביאו אותנו להבין שהשוק של המדיה השתנה ואין לנו מנוס אלא להתאים את מעריב לשוק העדכני".

הפגנת עובדי מעריב נגד פיטוריהם. הנאמן, עו"ד אהוד גינדס: "אנחנו ערים לעובדה שחלק לא קטן מעובדי מעריב לא ייקלטו במתכונת החדשה ולבנו איתם", צילום: שאול גולן הפגנת עובדי מעריב נגד פיטוריהם. הנאמן, עו"ד אהוד גינדס: "אנחנו ערים לעובדה שחלק לא קטן מעובדי מעריב לא ייקלטו במתכונת החדשה ולבנו איתם" | צילום: שאול גולן הפגנת עובדי מעריב נגד פיטוריהם. הנאמן, עו"ד אהוד גינדס: "אנחנו ערים לעובדה שחלק לא קטן מעובדי מעריב לא ייקלטו במתכונת החדשה ולבנו איתם", צילום: שאול גולן

עוד מטרי, בא כוחה של ג'רוזלם פוסט, אמר בדיון: "קבוצת ג'רוזלם פוסט לוקחת על עצמה את המשימה הזו. זו משימה לא פשוטה, אנחנו מקבלים את העיתון במצב לא טוב, הן מבחינת המינויים ובריחת לקוחות מקצועיים והן מבחינת גרעון תפעולי וערפל על הנתונים, כי לא כל הנתונים בידינו. למרות זאת הקבוצה חזקה להיענות לאתגר ולעשת לזה. אנחנו לא רוצים לחזור על טעויות העבר, לפני שנה וחצי היה סבב כזה ולא נגמר טוב ומי שרכש לא עמד בזה, ומהר מאוד הביאו להדרדרות העיתון".

עו"ד מטרי ציין עוד כי העובדים ביקשו לנהל מו"מ והקבוצה תבחן את הנתונים ותשב איתם. "כל יום שחולף מצבו של העיתון מדרדר ונחלש יותר, מבחינת המינויים, ובקשתנו היא שההליך ייגמר פה והיום. השאיפה היא להמשיך ולהוציא את העיתון כיום יומי, אבל רב הנסתר על הגלוי, בדיוק את אופן הפעולה המדויק נקבע בימים הקרובים לאחר שנלמד טוב יותר את הנתונים".

בתום הדיון אישר השופט מינץ את מכירת העיתון לידיו של עזור. לדבריו, אף שהועלו שאלות והערות לגבי אופן הפעלת העיתון, הרי שישנה "הסכמה מקיר לקיר" לגבי אישור המכירה לעזור. עוד צוין בהחלטת בית המשפט, כי ככל שידרש, הממונה על ההגבלים העסקיים מתבקש לאשר את המכירה "וליתן את החלטתו עד כמה שניתן במהירות, כמו גם ההחלטה בעניין המכירה הקודמת של מקור ראשון ו-nrg לחברת ישראל היום".

כזכור, בחודש שעבר הגיש המו"ל של מקור ראשון ומעריב, שלמה בן צבי, בקשה לצו הקפאת הליכים לשני העיתונים שבבעלותו לאחר שהחובות הצטברו ל-130 מיליון שקל. בן צבי ואחוזת הירש שרכשו את מעריב בסוף 2012 במסגרת הליכי הפירוק הקודמים של העיתון, ציינו בבקשה כי השקיעו בתקופה זו בחברות כ-90 מיליון שקל. "בתקופה האחרונה", נכתב לבית המשפט, "החריפה המצוקה התזרימית של החברות, והן אינן מסוגלות לקיים את התחייבויתיהן השוטפות במועדן".

בעקבות הבקשה, הוציא השופט מינץ צו הקפאת הליכים לעיתונים ומינה את עוה"ד שלום גולדבלט ואהוד גינדס כנאמנים. במסגרת פעילותם נמכרה בשבוע שעבר פעילות מקור ראשון והאתר nrg לידי ישראל היום תמורת 17 מיליון שקל.

תגיות