אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מוטי ששון: "אין לי אמונה באוצר, אם ראש עיר יכול להתארגן לבד, שימצא דרך" צילום: ענר גרין

ועידת הנדל"ן

מוטי ששון: "אין לי אמונה באוצר, אם ראש עיר יכול להתארגן לבד, שימצא דרך"

במהלך ועידת הנדל"ן של "כלכליסט" אמר ראש עיריית חולון כי הוא אינו מוכן להסתמך על הסכמי הגג שחתמו ראשי רשויות עם האוצר, וכי בכל הקשור לפיתוח העיר הוא מעדיף למצוא פתרונות מקומיים; יונה יהב: "המדינה מרוקנת את הצפון"

08.04.2014, 15:12 | דותן לוי

"מקור הצרה הם פקידי האוצר. מאיר ניצן חתם בתקופתו של אריק שרון על הסכם פיתוח עם המדינה, אני לא חתמתי כי חשבתי שמי שצריך לממן הם תושבי השכונה וקראנו לזה היטל מבני ציבור", כך אמר היום ראש עיריית חולון, מוטי ששון, במהלך פאנל "ראשי ערים" במסגרת ועידת הנדל"ן של "כלכליסט".

קראו עוד בכלכליסט

עוד אמר ששון: "גם כיום אין לי אמונה באוצר, אם ראש עיר יכול להתארגן לבד שימצא את הדרך. הילדים שם (נערי האוצר - ד"ל) מתחלפים כל שני וחמישי ואין להם מושג בכלכלה. הם רק סיימו אוניברסיטה. לא שומעים את ראשי הערים במשרדי הממשלה ואחר כך הם מכים על חטא".

ראש עיריית חולון, מוטי ששון, היום בוועידה, צילום: ענר גרין ראש עיריית חולון, מוטי ששון, היום בוועידה | צילום: ענר גרין ראש עיריית חולון, מוטי ששון, היום בוועידה, צילום: ענר גרין

במסגרת הפאנל, שעסק בתמרוץ הרשויות המקומיות להגדלת היקף הבנייה למגורים, אמר ששון: "השרים רוצים לרוץ מהר, וזה לא עובד ככה. אני תמיד אומר שלפני שאני בונה בתים אני בונה את מבני הציבור". את הדברים אמר ששון בהתייחס להסכמי הגג שעליהם חתמו כמה מחבריו ראשי הערים עם משרד האוצר.

אבירם דהרי, ראש עיריית קריית גת, אשר חתם על הסכמי הגג עם האוצר אמר: "בקריית גת שווקו עד עכשיו 700 יח"ד מתוך 7,000 מתוכננות, אבל בסוף ההליך מספר התושבים יוכפל וזה עלול יגרום לקריסה אבל חונכנו לבנות את ארץ ישראל. כולנו תקווה שהמדינה תעמוד בהסכם. בקריית גת יש היקף שטחים עצום שיספיק גם אם נשלש את מספר התושבים. יש לנו בתוך העיר בניה של עוד 4,000 יח"ד בפינוי בינוי".

ראש עיריית קריית גת, אבירם דהרי, צילום: ענר גרין ראש עיריית קריית גת, אבירם דהרי | צילום: ענר גרין ראש עיריית קריית גת, אבירם דהרי, צילום: ענר גרין

שלום בן משה, ראש עיריית ראש העין, אשר חתם גם הוא על הסכם הגג אמר בהקשר זה: "באופן אירוני כשאני מסתכל על תוספת של תושבים לעיר זה רק יגרום לי לחור בתקציב ולכן אמרתי שאם הממשלה לא תממן עלות מלאה של מוסדות החינוך ומוסדות אחרים שאני צריך בעוד שנתיים התושבים שלי - 42 אלף תושבים ישאו בעלויות האלה. אחרי שהבנתי שיש הסכם כזה הצטרפתי לפרויקט הלאומי".

בן משה השווה בין העיר חיפה לראש העין, "ליונה יהב יש עיר עשירה אבל אני לא יכול להכפיל את מספר התושבים של העיר בלי הסכם חתום עם הממשלה. כשנכנסתי לתפקיד ראיתי את ההסכם החתום ונעשה לי רע. מגיעים אלי יזמים לקבל היתר אבל אני חייב להיות בטוח שהכל מכוסה שיש מוסדות חינוך וציבור. לכן ביקשתי מנהלת מסודרת ואני רוצה לקצר ליזמים את ההיתרים. הסכמתי להגדיל את הדיור להשכרה אני רוצה שיבנו 25% דירות 3 חדרים. לא בהכרח מי שרוכש דירה כזו גורם נזק לאוכלוסיה, יש מבוגרים וזוגות צעירים".

ראש עיריית ראש העין, שלום בן משה, צילום: ענר גרין ראש עיריית ראש העין, שלום בן משה | צילום: ענר גרין ראש עיריית ראש העין, שלום בן משה, צילום: ענר גרין

בהתייחסו למיקום שבו המדינה בוחרת לבנות אמר יונה יהב ראש העיר חיפה: "ב-2025 אזור המרכז יהיה הצפוף בעולם, יותר מהונג קונג. 10 אלף יח"ד הם 60 אלף תושבים. במרכז הארץ המדינה עושה מאמץ להוסיף 140 אלף יח"ד שהם כמיליון תושבים שיגיעו מהצפון ומהדרום. המונח מדינת ת"א הוא האויב הגדול של מדינת ישראל. הבניה במרכז הארץ היא טעות, אף אחד לא מבין שאין עתיד לצפון ולדרום".

בנוגע להסכמי הגג אמר יהב, "לא צריכים להסתכל על המסגרת העירונית במונחים של רווח והפסד והאזרחים הם לא נטל. בחיפה יש הגירה חיובית ואנחנו בונים 7,000 יח"ד כיום אבל חשוב להבין שהסכם הגג הוא הסכם פרימיטיבי, אני רץ לממשלה כבר שנה וחצי ומבקש שמי שיבנה את מבני הציבור יהיו היזמים בהסכם BOT כך שהמבנה יחזור אליהם אחרי 20 שנה. אם המגזר העסקי היה עושה את זה המדינה הייתה יכולה לשים כמות קטנה של כסף לשכירויות שישולמו מידי חודש. זה נכס מניב ליזם ומשחרר את המדינה מגיוס כספים".

ראש עיריית חיפה, יונה יהב, צילום: ענר גרין ראש עיריית חיפה, יונה יהב | צילום: ענר גרין ראש עיריית חיפה, יונה יהב, צילום: ענר גרין

דיור בר-השגה: "שם המשחק היא שיווק אגרסיבי"

בהמשך הפאנל התייחסו ראשי הערים אל האפשרות של בניית דיור בר השגה בעירם. יהב אמר בהקשר זה, "מועצת העיר החליטה ש-30% יהיו דירות קטנות". ששון אמר, בחולון 50% מהדירות הן דירות 3 חדרים ונוצר מצב שתושבים עזבו כדי לרכוש דירות גדולות יותר. אני מלווה את ח-500 במשך 18 שנה ורצינו לקדם שם דיור בר השגה אבל כשהתחלנו לקדם את זה גיליתי שאין הגדרה לדיור בר השגה, מי הזכאים לזה ואיזה מנגנון מטפל בזה".

אסף רובין שותף מייסד אתר מדל"ן, סיכם ואמר כי "דירות קטנות הם המוצר המבוקש ביותר כיום. בונים דירות כאלה כדירות יוקרה או לחרדים. הן לא מגיעות למעמד הביניים".

תגיות