אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבורסה לני"ע: שיטת המסחר במק"מ צפויה להשתנות צילום: עמית שעל

הבורסה לני"ע: שיטת המסחר במק"מ צפויה להשתנות

במטרה להגדיל את מחזורי המסחר במק"מ, המסחר יתבצע ביחידות של 100 שקל ערך נקוב, לעומת יחידות של שקל כיום

09.04.2014, 12:48 | ערן סוקול
שיטת המסחר במק"מ צפויה להשתנות, כך הודיעה היום (ד') הבורסה לניירות ערך. הגבלת כמות המינימום של 30 אלף יחידות במסחר הרציף תשתנה לכמות מינימום של 300 יחידות.

קראו עוד בכלכליסט

לפי ההודעה, דירקטוריון הבורסה אישר מעבר ליחידות מסחר במק"מ של 100 שקל ערך נקוב במקום 1 שקל ערך נקוב, כיום.

המהלך מגיע לבקשת פעילים בשוק, על רקע מחזורי המסחר הנמוכים במק"מים הקצרים, ונועד להגדיל את טווח הדיוק ולאפשר ציטוטים ברמת דיוק של 0.0001 אגורות לעומת 0.01 אגורות כיום, כלומר תוספת של שתי ספרות לאחר הנקודה העשרונית. מה שיקטין את פער התשואות האפשרי בין הקונה למוכר, ובכך יגדיל את התחרותיות ואת רמת הנזילות.

במחלקת המסחר של הבורסה מסבירים כי כיום המדרגה להגשת פקודות (Tick Size) במק"מ גדולה מדי בסדרות הקרובות לפדיון, וגורמת להפרשי תשואה גבוהים מדי בין שני מחירים עוקבים. למשל, מחיר של 99.94 אגורות מגלם תשואה לפדיון גבוהה יחסית שאינה כדאית למוכר, ומחיר של 99.95 אגורות מגלם תשואה לפדיון נמוכה שאינה כדאית לקונה. כתוצאה מכך נמנעים חלק מהמשקיעים מלסחור בסדרות קצרות ובשל כך נפגעת הסחירות בבורסה בסדרות אלה.

הבורסה לני"ע בתל אביב, צילום: בלומברג הבורסה לני"ע בתל אביב | צילום: בלומברג הבורסה לני"ע בתל אביב, צילום: בלומברג

הגדלת יחידת המסחר במק"מ ל-100 שקל ערך נקוב תאפשר למשקיעים לצטט מחירים מדויקים יותר ולבצע עסקאות בתשואה לפדיון המשקפת את תשואת השוק, זאת גם בסדרות הקרובות לפדיון.

למשל במקום לרכוש יחידה של 1 שקל ערך נקוב ב-99.95 אגורות, ניתן יהיה לרכוש יחידה של 100 שקל ערך נקוב ב-9,995.00 אגורות (99.95 שקל).

לדברי רובי גולדנברג, סמנכ"ל בכיר ומנהל מחלקת מסחר ונגזרים "הבורסה מסירה חסם שהעיב על המסחר במק"מ והפך למשמעותי ככל שרמת הריביות במשק הלכה וירדה. בקרוב יוכלו הסוחרים להגיש לבורסה פקודות במחירים המבטאים תשואה לפדיון 'נכונה', גם בסדרות הקרובות לפדיון, וממילא יתרום השינוי לשיפור הנזילות והסחירות במק"מ".

החלטת הדירקטוריון כפופה לאישור רשות ניירות ערך ותכנס לתוקף כחודשיים אחר קבלת אישור הרשות.

תגיות