אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בכירים בתל השומר מונו ללא מכרז ומקבלים שכר חריג צילום: איי אף פי

בלעדי לכלכליסט

בכירים בתל השומר מונו ללא מכרז ומקבלים שכר חריג

שישה בכירים בבית החולים שיבא מונו ללא מכרז, דבר שמאפשר לשלם להם שכר גבוה מהמקובל בשירות המדינה. ראש אגף תקשורת מקבל 54 אלף שקל ברוטו בחודש. שיבא: "חלק מהשכר כולל מרכיב של עבודה נוספת משמעותית"

10.04.2014, 07:10 | מיקי פלד

פרופ' זאב רוטשטיין, מנהל בית החולים שיבא תל השומר, ידוע כמנהל יצירתי. כך לדוגמה, רוטשטיין מצא דרך מקורית לשלם שכר גבוה בהרבה מהמקובל לבעלי תפקידים בכירים בביה"ח לפי כללי שירות המדינה. ל"כלכליסט" נודע כי שישה בכירים בביה"ח מקבלים שכר ברוטו של 38–58 אלף שקל בחודש.  

קראו עוד בכלכליסט

רוטשטיין לא הגדיר את המנהלים הללו כעובדי ביה"ח ועשה זאת בעזרת שימוש בתאגיד הבריאות, יחידה משפטית אחרת שקשורה לשיבא. התאגיד אמור לאפשר לשיבא להגדיל את האפשרות לניתוחים וטיפולים בשעות אחר הצהריים, מעבר למשמרות הרגילות של ביה"ח הממשלתי, לבצע מחקרים ובחלק מבתי החולים התאגיד הוא גם מעין זרוע כלכלית שמתפעלת את תיירות המרפא.

התאגיד הוא גוף ציבורי, ולכן הוא נמצא תחת פיקוח של הממונה על השכר, אך גיוס עובדים אליו לא מחויב בחלק מכללי תקנון שירות המדינה ובהם חובת קיום מכרז ותשלום שכר לפי הדרגות המקובלות בשירות המדינה.

 , צילום: אלכס קולומויסקי צילום: אלכס קולומויסקי  , צילום: אלכס קולומויסקי

כך, ברונו לביא, סמנכ"ל הטכנולוגיות, משתכר 58,300 שקל בחודש; אריה שלומוב, אחראי רכש, משתכר 48–58 אלף שקל בחודש; מאור לוי, מנהל מערך חדרי הניתוח, מקבל 40–55.5 אלף שקל בחודש; ראש אגף התקשורת, אבי בטלהיים, מקבל כ־54 אלף שקל בחודש; נעה פרסטר, סגנית מנהל לכלכלה ותקצוב, משתכרת כ־47 אלף שקל בחודש ושימי ארנסט, מנהל מערכות מידע, משתכר כ־37,900 שקל בחודש. חוזה בכירים בשירות המדינה קובע שכר של כ־34 אלף שקל בחודש ברוטו, כאשר מנהלים ותיקים מאוד, כמו לביא ופרסטר, יכולים היו אולי להגיע לשכר של 46 אלף שקל בחודש ברוטו.

בבית החולים תל השומר (ארכיון), צילום: צומי הרפז בבית החולים תל השומר (ארכיון) | צילום: צומי הרפז בבית החולים תל השומר (ארכיון), צילום: צומי הרפז

בתחילת השנה פנתה נציבות שירות המדינה אל ביה"ח וביקשה ממנו לקיים מכרזים מסודרים לתפקידים הללו, שכן לטענת הנציבות מדובר בבכירים שצריכים להיות מועסקים על ידי ביה"ח באופן ישיר. שיבא ביקש לאשר העסקת בכירים בתאגיד לפי כללי הנציבות, והצדדים הגיעו למבוי סתום. לטענת שיבא, מכיוון שתאגיד הבריאות מעסיק יותר מ־2,300 עובדים בהיקף של כמיליארד שקל לשנה, כלומר כמעט מחצית מפעילות המרכז הרפואי, התאגיד גם צריך לממן את שכר חלק מבכיריו.

משיבא נמסר בתגובה: "המרכז הרפואי גזר על עצמו לפי שעה שלא לפתוח משרות חדשות לבכירים בתאגיד, כאשר לגבי הקיימים, שהם בכירים בתחום הניהול, התפעול, המחשוב והכספים יעשה ניסיון כצעד ביניים למצוא בכל אופן פתרון מוסכם עם הנציבות. צריך להבין שגם לעובדים אלה יש זכויות והם חיוניים מאוד למרכז הרפואי. ההחלטה על גובה השכר והקריטריונים להשתכרות היא של הוועד המנהל של הקרן, הנשיא והיו"ר. חלק מהקריטריונים הם השכר בתפקידים קיימים או מקבילים במדינה, מיוחדות העובד, נידרשותו, והיכולת להשיג עובד מקביל וכו'. בנתונים שהעוברו אלינו יש סטייה של למעלה מ-10,000 שקל לשניים מתוך השישה המוזכרים. זאת אומרת השכר ברוטו שלהם במציאות נמוך ב-10,000 שקל מזה שנמסר על ידך, וחלק מהשכר המצוין על ידך כולל מרכיב של עבודה נוספת משמעותית".

תגיות