אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כונס הנכסים של מרכזי שליטה: "ילדיו של מוטי זיסר יזומנו לחקירה" צילום: אוראל כהן

כונס הנכסים של מרכזי שליטה: "ילדיו של מוטי זיסר יזומנו לחקירה"

דוד והילה זיסר יזומנו לחקירה , זאת לאחר שביקשו לפדות את המשכנתא בגובה 16 מיליון שקל הקיימת על הווילה היוקרתית שבנה אביהם. הכונס של הפועלים: "יש חשש שבוצעו עסקאות סיבובית"

10.04.2014, 10:30 | זוהר שחר לוי

ילדיו של איש העסקים מוטי זיסר, דוד והילה, יזומנו לחקירה אצל כונס הנכסים של מרכזי שליטה בנוגע למקורות המימון לבתיהם, כך עלה בדיון שהתקיים הבוקר (ה') בבית המשפט המחוזי בתל אביב.

קראו עוד בכלכליסט

"יש חשש שבוצעו עסקאות סיבובית", אמר הכונס ובא כוחו של בנק הפועלים, עו"ד גיורא ארדינסט, "בדיקה שעשינו העלתה כי הילדים שילמו עבור הבתים, ובאותו היום הועבר אליהם כסף מחברת מרכזי שליטה".

הבוקר (ה') קיים השופט איתן אורנשטיין דיון ראשון בבקשתם של ילדיו של זיסר לפדות את המשכנתא, בגובה 16 מיליון, הקיימת על הווילה בפתח תקווה. כפי שנחשף ב"כלכליסט", הילדים, המתגוררים בשטח הווילה היוקרתית שבנה אביהם, ביקשו לפרוע את החוב בטענה כי הליכי מימוש המשכנתא לווילה עלולה לפגוע בהם "באופן אנוש".

הבית של מוטי זיסר בפתח תקווה, צילום: ענר גרין הבית של מוטי זיסר בפתח תקווה | צילום: ענר גרין הבית של מוטי זיסר בפתח תקווה, צילום: ענר גרין

בקשתם של הילדים הוגשה במסגרת הליכי כינוס נכסים שמנהל בנק לאומי סביב הנכס המוערך בכ-70 מיליון שקל. הליך זה מתנהל למעשה במסגרת הליך כינוס נוסף שמנהל בנק הפועלים, על רקע חוב של חברת מרכזי שליטה ושל זיסר כלפיו, הנאמד ב-942 מיליון שקל.

מרגע שהוגשה הבקשה לפדיון המשכנתא, התנגד בנק הפועלים נחרצות להליך, חרף הסכמתו של בנק לאומי. בתגובה שהוגשה לבית המשפט טענו נציגי הבנק כי "קיים בסיס מוצק לחשד כי הכספים ששימשו לרכישת הזכויות הנטענות של המבקשים בנכס הם כספים של מרכזי שליטה, אשר ניטלו על ידי זיסר שלא כדין". במסמך שהגיש דוד זיסר לביהמ"ש בשבוע שעבר הוא הבהיר כי הינו איש עסקים שביכולתו לממן את תשלום המשכנתא וכי במידת הצורך ישנו איש עסקים, שאת שמו סירב למסור, שיוכל לסייע גם הוא במימון.

בנק הפעלים שדרש מראשית הדרך לחשוף את מקורות המימון של דוד והילה זיסר, הוסיף לטעון גם היום בדיון כי הכספים שאלו מציגים, הנם כספי האב וכספי חברת מרכזי שליטה. כראיה, הוצגו בפני השופט אורנשטיין מסמכים המתעדים כי ביום בו שילמו הילדים עבור הנכסים הועבר אליהם סכום כסף זהה מחברת מרכזי שליטה.

"הבנק הואשם שמעלה טענות אווירה, תיאוריות קונספריציה", אמר עו"ד ארדינסט, בא כוח בנק הפועלים בדיון. "עלו אצלנו תהיות רבות. ביקשתי בימים האחרונים מרו"ח עליזה שרון ככל שיכולה לבדוק את העסקה. ראינו כי ביום בו ניתן הצ'ק לחברה הועבר כסף מהחברה בדיוק באותו סכום לדוד זיסר. עד היום הייתי עדין - אבל לזה קוראים תרמית".

"התוצאה של הדברים", הוסיף ארדינסט, "היא שאין להם שום זכות בקרקע, אין להם כלום. אנחנו פועלים בזהירות. תשלח להם הודעת ביטול. מכיוון שכך אין להם שום זכות בקרקע והם לא יכולים לפדות שום דבר. אני כונס נכסים מצד אחד ומצד שני מייצג את בנק הפועלים. הוא הנושה הכמעט היחיד של החברה בכמעט מיליארד שקל. הפועלים אמור לקבל את יתרת הרכוש, מה שיוותר אחרי שהאחוזה תימכר על ידי לאומי. אנחנו לא חושבים שאפשר לדון בפדיון כאשר עצם קיומה של הזכות, בשיא העדינות, מוטל בספק".

מוטי זיסר, צילום: שוגר דייויד מוטי זיסר | צילום: שוגר דייויד מוטי זיסר, צילום: שוגר דייויד

לדברי ארדינסט, המשמש גם ככונס הנכסים למרכזי שליטה, הוא מתכוון להיפגש עם הילה ודוד זיסר ו"לשמוע מה יש להם לומר על הטענות החמורות הללו. אני אזמין אותם למשרדי כבר בימים הקרובים, אנחנו רוצים שהדברים ייעשו במהירות".

על טענות אלו הגיב בא כוחם של ילדי זיסר, עו"ד רם ז'אן, כי הילדים מעולם לא הסתירו כי רכשו את הקרקע גם מכספים שקיבלו בעבר מהאב, ממכירת נכסים אחרים. "אי אפשר לבוא עכשיו ולהציג את הדברים כפי שזה מסתדר לבנק, כעסקה סיבובית".

"יש קצת תהיות, והם (הילדים, זש"ל) יצרכו לתת הסברים", העיר גם השופט אורנשטיין. "מישהו שקונה בית בנכס, צריך לקבל החרגה, לרשום את הנכס על שמו, לקבל אישור מהבנק שהמשכנתא מוסרת ולקבל את הנכס שלו. אין כאן כאלו דברים. לא זו אף זו, חולפות השנים והנכסים אף לא נרשמים על שמם. זו צריכה להיות עסקה נקייה. לא מציע לכם להסתתר תחת מסמכים רלוונטיים, צריכים להתפשט. ואולי לא כדאי להם להתפשט. כי לפעמים מסירת מסמכים אומרת דרשני. קנו בית במיליוני שקלים - מאיפה הכסף? יכול להיות שיש תשובה. הילדים מסתייגים מלתת מסמכים וזה עלול לפעול לרעתכם".

השופט אורנשטיין אישר בהחלטה שנתן בסוף הדיון לכונס הנכסים לזמן את ילדיו של זיסר לחקירה במשרדיו, לבצע את הבדיקות שעליו לקיים על מנת שהבנק יוכל לגבש עמדתו לגבי הסכמי המכר. לדברי השופט, בטרם יבוצעו בדיקות נוספות "אין מקום בשלב זה לקבוע מסמרות האם יש למבקשים זכות לפדות את המשכנתא". עוד צוין, כי יש להמתין להכרעה בהליך פירוק נוסף שהגיש בנק הפועלים נגד מרכזי שליטה ובקשה למינוי מפרק. החלטה זו עשויה להשפיע גם היא, שכן, במידה וימונה מפרק יקום לו מעמד, בשם הנושים, לפירוק עסקאות של החברה.

תגיות