אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תודה לך, אופ"א: המשחקים הכי חשובים בלי השחקנים הכי חשובים צילום: איי אף פי

תודה לך, אופ"א: המשחקים הכי חשובים בלי השחקנים הכי חשובים

משחק הכדורגל אינטנסיבי יותר מאי פעם וזמני ההתאוששות מתקצרים מעונה לעונה. התוצאה: גם סופרמנים כמו רונלדו וזלאטן איברהימוביץ' מפספסים את המשחקים הכי חשובים בעונה בגלל פציעות

10.04.2014, 16:49 | אוריאל דסקל

שניים משלושת השחקנים הטובים ביותר באירופה - כריסטיאנו רונלדו וזלאטן איברהימוביץ' - לא שיחקו במשחק השני של קבוצתם ברבע גמר ליגת האלופות. זלאטן בחוץ לארבעה שבועות נוספים, ואילו כריסטיאנו רונלדו יחמיץ, ככל הנראה, את גמר הגביע הספרדי ביום רביעי, ואולי גם את המשחק הראשון בחצי גמר ליגת האלופות. ליאו מסי, השחקן השלישי, ליאו מסי, רץ רק 6.8 ק"מ במשחק אמש נגד אתלטיקו מדריד - רק 1.5 ק"מ יותר מהשוער של ברצלונה, חוסה מנואל פינטו. האם זה בגלל שהוא עייף? קיבל הוראה לא לרוץ הרבה? פצוע? זה לא משנה כל כך.

קראו עוד בכלכליסט

אדן האזרד, השחקן המוכשר ביותר של צ'לסי, גם בחוץ לשבועיים לפחות. השחקן הטוב ביותר של ארסנל, מסוט אוזיל, כנראה לא יוכל לשחק עוד כמה שבועות. דייגו קוסטה, השחקן הטוב ביותר של אתלטיקו מדריד, פצוע גם. סרחיו אגוורו, חלוץ וכוכב מנצ'סטר סיטי, גם כן פצוע ולא ברור מתי יחזור. כמו כן, וויין רוני, כוכב מנצ'סטר יונייטד, גם כן שיחק פצוע נגד באיירן מינכן אמש. ורובין ואן פרסי, הכוכב השני של מנצ'סטר יונייטד, גם כן פצוע.

זלאטן איברהימוביץ זלאטן איברהימוביץ'. אין כוח | צילום: איי אף פי זלאטן איברהימוביץ

כמעט כל השחקנים שהוזכרו כבר שיחקו 50 משחקים העונה. התוצאה המאוד ברורה של עומס המשחקים הזה היא פציעות. ודווקא בשלבים החשובים ביותר של העונה. כששחקן משחק בממוצע כל 4.5 ימים, הוא לא ממש מצליח להתאושש. זמן ההתאוששות המינימלי הוא שלושה ימים. זה המינימום ההכרחי ולוח השנה של הכדורגל, במיוחד בשנים של מונדיאל, לא מאפשר לשחקנים לקבל את הימים הללו לשיקום.

השרירים, הגידים והרצועות של זלאטן, רונלדו וחבריהם נשחקים ועייפים. משומשים יתר על המידה. השחקנים עייפים, ויש עוד עשרה משחקים לסיום העונה עבור הכוכבים הגדולים. מבחינת מאמץ ולחץ על הגוף, עשרה משחקים שווים עשרה חצאי מרתון. מומחי ריצה ורופאים אומרים שזה לא בריא ואף מסוכן לרוץ יותר מעשר חצי מרתונים בשנה. כדורגלנים צריכים לעשות את זה בחודש וחצי.

כיום המשחקים אינטנסיביים יותר מאי פעם. ב-2006/07 מספר הספרינטים הממוצע לקבוצה בפרמיירליג עמד על 330.2 ספרינטים למשחק. מאז חלה עלייה של 30.6% במדד הזה ל-431.1 ספרינטים במשחק. זמן ההתאוששות מספרינט לספרינט התקצר מ-54.6 שניות ל-43.5 שניות. ירידה של 20% בזמן ההתאוששות. כדורגלנים רצים הרבה יותר ויש להם פחות זמן להתאושש.

זה פשוט מאוד. אם נותנים לשחקנים לשחק יותר מדי - הם נפצעים או שהיכולות שלהם חווות ירידה. המחקרים והסטטיסטיקות מראים התאמה ברורה מאוד וישירה בין ריבוי משחקים לפציעות וירידה ביכולות. לוח השנה של הכדורגל פשוט ארוך מדי. אפילו סופרמנים כמו רונלדו וזלאטן הם רק בני אדם.

מתי יבינו את זה ברשויות הכדורגל?

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
יש הרבה דברים שצריך לעשות
אבל מה לעשות שפיפ"א מסרבת (או לא רוצה) להפנים שאנחנו במאה ה21. -כל הקונספט של השעון מגוחך לחלוטין. לא יכול להיות שבענף הפופולרי בעולם משך הזמן של המשחק זו פשוט שכונה אחת גדולה. -שימוש במצלמות - הגיע הזמן לעשות פיילוטים בכל מיני ליגות ברחבי העולם. יש כל מיני רעיונות, אבל הטובים שבהם זה פשוט עוד כמה שופטים שיושבים ליד מוניטור ומחוברים עם מקרופון לשופט הראשי. -חומה - בחייאת, הרי יש את הספריי הזה שנעלם אחרי שתי דקות. למה לעזאזל לא משתמשים בו? -פנדלים: הרי ברור שזה עונש לא פרופורציונלי לעבירה. צריך לעשות רפורמה בעניין הזה. גם עונש של פנדל+אדום הוא מגוחך, כי זה עונש כפול על משהו אחד. -חילופים: המינימום שבמינימום שצריך לעשות זה לעשות חילוף שוער ללא קשר למכסת החילופים ועוד חילוף אקסטרא בהארכות. אחרי זה אפשר לדבר (ויש על מה לדבר) על עוד חילופים במשחק. -עין הנץ - בחייאת, אין סיבה שזה לא יהיה בכל מקום בעולם. ועוד ועוד ועוד
אחד , ירושלים  |  12.04.14
1.
אחד הפתרונות המעניינים הוא להגדיל את כמות החילופים
זה יאפשר מנוחה ליותר שחקנים, יאפשר למאמנים לשלב שחקנים צעירים ביתר קלות, ויתן למאמנים יותר שליטה במגרש. בכל מקרה, הדבר הכי דחוף בכדורגל של היום הוא הוספת עוד כרטיס על עבירות משמעת. ישנן המון עבירות שמחייבות אכיפה כגון מיקום הוצאת כדור חוץ, מיקום בעיטת כדור חופשי, מיקום החומה, ויכוחים עם השופטים. שופטים חסרי אונים כי אם השופט יוציא צהוב ראשון לשחקן, אחר כך השחקן יוכל לעשות כמעט ככל העולה על רוחו מאחר והשופט לא יוציא צהוב שני על שבירת קו החומה וריצה קדימה לפני הבעיטה למשל. אין יותר עונשים שבהם השופט יכול להשתמש. יש להוסיף כרטיס לבן, כשקבלת שני כרטיסים כאלו מרחיקה את השחקן אוטומטית מהמשחק הבא, וגם צבירת 2 כרטיסים כאלו מרחיקה אוטומטית למשחק אחד, אבל הכרטיס לא פוגע בקבוצה ובשחקן במהלך המשחק הנוכחי. שחקן שקיבל כרטיס לבן כי התקדם מטר מהחומה לפני הבעיטה, יודע שהשופט לא יהסס להוציא לו עוד כרטיס לבן מאחר ובהחלטה הזו השופט לא משפיע על הקבוצה במשחק הנוכחי. הכדורגל חייב להפסיק להיות שכונה כמו שהוא היום, שחוץ זה לא חוץ, חומה זו לא חומה, ויכוחים אין סוף עם השופטים על כל עבירה, השופטים חייבים עוד אמצעי להרגעה ולשמירת החוקים של המשחק.
זינגנון  |  11.04.14