אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אם התיקון בוול סטריט יימשך, תהיה זו הזדמנות טובה להיכנס" צילום: עמית שעל

"אם התיקון בוול סטריט יימשך, תהיה זו הזדמנות טובה להיכנס"

כך לדברי פרופסור דן גלאי, יו"ר בית ההשקעות סיגמא לקראת פתיחת שבוע המסחר בניו יורק. "מצד אחד לא צריך להיכנס לפאניקה ומנגד לא להסתער מיד על שוק המניות"

14.04.2014, 12:16 | ערן סוקול

"אני לא חושב שמדובר בהתרסקות של השוק האמריקאי, אבל בהחלט יכול להיות שהתיקון הנוכחי יימשך", כך אומר ל"כלכליסט" פרופ' דן גלאי, יו"ר בית ההשקעות סיגמא לקראת פתיחת שבוע המסחר בניו יורק. 

קראו עוד בכלכליסט

מתחילת השנה רשמו המדדים בניו יורק תשואה שלילית, דאו ג'ונס נחלש ב-3.3%, S&P 500 איבד 1.8%, ונאסד"ק נפל ב-4.2%. כאשר בחודש האחרון דאו ג'ונס השיל 1.9%, S&P 500 איבד 2.8% ונאסד"ק נפל ב-7.5%. 

"מצד אחד לא צריך להיכנס לפאניקה, ומנגד לא להסתער מיד על שוק המניות", מוסיף גלאי, אשר התייחס לירידות החדות שנרשמו במהלך שני ימי המסחר האחרונים במדדים בניו יורק: "הייתי מציע להמתין כעת מחוץ לשוק המניות, במידה ויהיה המשך לתיקון הנוכחי, תהיה זו הזדמנות טובה להיכנס".

אז מה כדאי לעשות?

"אמנם היו ירידות חדות, אבל עדיין קשה לקבוע האם מדובר בתיקון טכני או במהלך אלים. אחרי תקופה ארוכה בה הריביות ירדו, לאור צמצום ההרחבה הכמותית, ישנו כעת האיום של תחילת העלאות הריבית בארה"ב, וצפי שהאינפלציה תתחיל להרים את ראשה בהמשך הדרך. כאשר מצד אחד הפד מנסה להרגיע את המשקיעים ומצד שני הכלכלה ממשיכה לצמוח, מחירי הבתים עולים, כלומר ישנן מגמות מתחת לפני השטח שעלולות להכתיב את המהלכים הבאים של הפד".

מתיחות לקראת פתיחת שבוע המסחר בניו יורק, צילום: בלומברג מתיחות לקראת פתיחת שבוע המסחר בניו יורק | צילום: בלומברג מתיחות לקראת פתיחת שבוע המסחר בניו יורק, צילום: בלומברג

בתחילת החודש אמר ג'יימס בולארד, נשיא הפד במחוז סנט לואיס, כי לדעתו הריבית בארה"ב תעלה כבר בתחילת 2015. "אנחנו מצפים שהבנק המרכזי יעלה את הריבית כבר ברבעון הראשון של השנה הבאה" אמר אז בולארד.

האם הפד יכול להשאיר את הריבית נמוכה במקרה חירום?

"הפד יכול לשלוט רק על הריבית לטווח הקצר, לא על הריביות בטווח הארוך" מסביר גלאי "ישנו מגוון של הרבה כוחות שמשפיעים על הריבית בטווח הארוך, בין השאר גם משקיעים זרים, כולל מדינות כמו סין שמחזיקה יותר מ-2 טריליון דולר באג"ח אמריקאיות או קרנות כגון הקרן הנורבגית או הקרן של קטאר, אשר משפיעות מאד על התשואות בטווחים הבינוניים והארוכים. למשל, במידה וסין תחליט להתחיל למכור אג"ח אמריקאיות זה יכול להשפיע על הריביות כהרף עין, זאת תהיה רעידת אדמה בשווקים" סיכם גלאי.

תגיות