אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אילת דרשה ארנונה של 164 מיליון שקל והתפשרה על 850 אלף צילום: דוד סרנוב

אילת דרשה ארנונה של 164 מיליון שקל והתפשרה על 850 אלף

לאחר עשור של מאבק משפטי הגיעה עיריית אילת לפשרה עם חברת גידול האצות NBT. הפער בארנונה נובע בשל סיווג פעילות החברה

17.04.2014, 08:21 | דותן לוי

עיריית אילת דרשה מחברה שפועלת בעיר תשלום ארנונה של כ־164 מיליון שקל (כולל הצמדה וריבית), אך תקבל סכום נמוך בהרבה - 850 אלף שקל בלבד, במסגרת הסכם פשרה עם החברה החייבת.  

קראו עוד בכלכליסט

מדובר במאבק שנמשך כעשור: חברת נייצ'ר בטה טכנולוגיות (NBT) שעוסקת בגידול מיקרו־אצות, מפעילה בריכות בשטח של 100 דונם בכניסה הצפונית לאילת. בנובמבר 2004 קיבלה החברה מעיריית אילת שומת ארנונה מתוקנת שהקפיצה את המחיר משמעותית. השומה כללה תיקון רטרואקטיבי עבור השנים 1998–2003 שהעלה את סכום הארנונה מ־300 אלף שקל לשנה ל־5.1 מיליון שקל. מאוחר יותר השומה אף הועלתה ל־6 מיליון שקל.

בחברת NBT טוענים שהנימוק לשינוי בשומה היה שגידול האצות הוא פעילות תעשייתית ולא גידול חקלאי ומכאן שיש לשנות את סיווג הקרקע של הבריכות.

חברת גידול האצות NBT באילת, צילום: יוסי דוס סנטוס חברת גידול האצות NBT באילת | צילום: יוסי דוס סנטוס חברת גידול האצות NBT באילת, צילום: יוסי דוס סנטוס

החברה, באמצעות עורכי הדין יורם ראב"ד ודקל וייזר ממשרד ראב"ד מגריזו בנקל ושות', התנגדה וטענה שגידול אצות הוא ככל גידול חקלאי אחר. היא הגישה השגה ומשזו נדחתה ערערה לוועדת הערר וערעורה התקבל. העירייה מצדה ערערה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שהורה לוועדת הערר לקיים דיון מחודש. בדיון המחודש שוב קיבלה ועדת הערר את עמדת החברה.

גם על ההחלטה הזו ערערה העירייה למחוזי וערעורה נדחה. לבסוף, בעקבות דחיית ערר העירייה, הושגה פשרה שלפיה תשלם חברתNBT סכום של 775 אלף שקל עבור התקופה הכוללת את 2013 ועוד 75 אלף שקל כתוספת לשומה השנתית מעתה ואילך.

עו"ד יורם ראב"ד מסר: "אני שמח מאוד על התוצאה. השומה המקורית היתה בגדר פנטזיה עירונית. המסקנה היא שאסור לקבל שומות ארנונה כראה וקדש ויש להיעזר בערכאות גם אם זה דורש הרבה כסף וזמן, כי בסופו של דבר מגיעים לתוצאה הראויה".

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
ככה לוקחים עסק מצליח והורסים אותו
באיזה סרט הם חיים בעיריה שיש לעסק 164 מליון שקל במזומן או באשראי? יש רשימה קצרה מאוד של חברות ישראליות עם כיסים כאלה כבדים, המשמעות המיידית של כזו ארנונה היא סגירת העסק- עוד אבטלה לאילת ואיבוד הכנסה מארנונה פוטנציאלית לאורך עשרות שנים. במקום שיעודדו עוד עסקים לבוא לאילת ולנצל את התנאים היחודיים שם (אין מע"מ, הרבה שטחים, נמל, אופציה לארנונה נמוכה מאוד כי יש עוד הכנסות לעירייה, ידיים עובדות מעקבה...) רק מחפשים איך לחלוב אותם עכשיו ל5 דקות ולא חושבים איך לבנות עיר מצליחה עם מקומות עבודה 50 שנה קדימה
תומר  |  19.04.14
2.
כל העיריות אות דבר, שולחות תיקוני ארנונה בשיטת המצליח בהן המרויח העיקרי הוא משרד העו"ד
בארנוננה למגורים השיטה דומה אבל הסכומים נמוכים יותר, מעלים את הארנונה רטרואקטיבית לשבע השנים שחלפו ומחייבים את התושב ב20-40 אלף שקל. בירור עלות השגה עם משרד עורכי דין מעלה כי שכר הטרחה לטיפול דומה לחיוב ההזוי שקבעה העיריה. ומכאן שאינם שומעים על תושבים רבים המשיגים על ההעלאות . ביקור בכל עיריה יגלה לכם מאות עבמים הסובבים במסדרונות ולא יודעים בעצמם על מה משלמים להם משכורת.
בני , שרון  |  19.04.14