אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לגו-פון: גוגל חושפת פרטים חדשים על הטלפון המודולרי ARA

לגו-פון: גוגל חושפת פרטים חדשים על הטלפון המודולרי ARA

החברה תשיק "שלדים" בשלושה גדלים, עליהם יוכלו המשתמשים להתקין מודולים שונים - מצלמה, מעבד, מסך ועוד - כדי ליצור את הטלפון שהכי מתאים להם. הסמארטפונים צפויים להגיע לשוק במהלך השנה הבאה

16.04.2014, 19:16 | הראל עילם
גוגל ממשיכה לחשוף פרטים נוספים על אחד מהפרויקטים המסקרנים ביותר בתעשייה - ARA, הטלפון המודולרי. החברה עורכת בימים אלו כנס בנושא במוזיאון היסטוריית מדעי המחשב בקליפורניה, לאחר שכבר שחררה פרוטוקולים והגדרות חומרה עבור המכשיר.

קראו עוד בכלכליסט

טלפון מודולרי יאפשר למשתמשים להרכיב את המכשיר שלהם כמו לגו ולהתאים אותו לצרכיהם. משתמשים יוכלו להחליף רכיבים, לשדרג את הטלפון ולתקן חלקים פגומים, וכל זאת ללא צורך להחליף את כל הטלפון. לפי גוגל, שלד הטלפון עצמו - או Endo (קיצור של Endoskeleton - ה.ע) - יוכל לשרת את המשתמשים במשך חמש-שש שנים ויכלול רק חומרה בסיסית, שתדע להתחבר ולהתמשק לחומרה במודולים.

המכשיר של גוגל, בעת הרכבת מודול המכשיר של גוגל, בעת הרכבת מודול המכשיר של גוגל, בעת הרכבת מודול

אותם מודולים יכללו מסכים בגדלים שונים, מעבדים, אנטנת רדיו או לויין, סוללה נוספת, מצלמה עם יכולות מיוחדות ואפילו רכיבים כמצלמה תרמית, חיישן חמצן וסוכר בדם ועוד. גוגל מקווה שחברות עצמאיות יתחילו לפתח מודולים לשלדה שלה, בצורה דומה לחברות שהיום מייצרות חומרה למחשבים אישיים. המעטפת של כל מודל תיוצר באופן אישי לכל משתמש במדפסת תלת ממד, כדי לשמור על קו עיצובי. 

מכשיר ה-ARA מכשיר ה-ARA מכשיר ה-ARA

עד כה, גוגל חשפה 12 גדלים שונים למודולים, שיוכלו להתחבר לשלדה כמו אריחים. המודולים יחוברו לשלדה על ידי מגנטים חזקים במיוחד, כאשר זרמים ממוקדים יוכלו להפעיל או לנתק את המודול מהשלדה כך שהטלפון עצמו יהיה חזק ועמיד, אבל קל להרכבה. המעורבות של גוגל עצמה בפיתוח המודולים תסתכם בעיצוב הפרוטוקולים שיחברו בין המעטפת, המודולים והשלדה. גוגל עצמה לא תייצר מודולים על מנת לא להתחרות בשוק, אבל תמכור אותם בחנות האפליקציות שלה.

אחד המודולים של אב הטיפוס אחד המודולים של אב הטיפוס אחד המודולים של אב הטיפוס

הפרויקט של גוגל נחשף זמן קצר לאחר שמפתח צעיר ועצמאי בשם דייב האקנס הקים קמפיין חברתי בשם פונבלוקס לייצור טלפון מודולורי. במקור, את הפרויקט המסחרי יצרה מוטורולה, כאשר הייתה תחת שליטת גוגל ולפני מכירתה ללנובו. לאחר העסקה, גוגל השאירה את צוות הפרויקט אצלה. גוגל אמרה כי תשתף פעולה עם פונבלוקס

באיזו מידה תרצו את הטלפון שלכם?

גוגל מתכוונת להציע 3 שלדים שונים: מיני, טלפונים קטנים יחסית עם מסכי 4 אינץ' ויכולת חיבור 2 מודולים, מדיום, שיקביל לטלפונים בעלי מסך 5 אינץ' ולארג', גרסת פאבלט עם מסך של 6 אינץ'.

עלות הייצור של שלד המיני צפויה לעמוד על 50 דולר, מה שאומר שהשלדה תימכר לצרכן בסביבות מאה דולר. גוגל מתכוונת להתחיל ולמכור את השלדים השונים בתחילת 2015, וגם תשחרר עדכון משמעותי לאנדרואיד שיאפשר למערכת ההפעלה לתמוך ביכולות הנ"ל. אב טיפוס צפוי לצאת כבר השנה.  

למרות המשאבים המשמעותיים שמושקעים בפרויקט, לא ברור האם יש לו בכלל התכנות טכנולוגית. למרות נסיונות דומים בתחום המחשב האישי, פרוטוקולים נוטים להתחלף מדי מספר שנים. רוב לוחות האם אינם שימושיים לאחר יותר ממעבר דור אחד או שניים, ואחרי חמש שנים אינם מסוגלים להתממשק לחומרה החדישה ביותר.

כך גם במקרה של השלדה של גוגל - גם אם הטכנולוגיה עצמה אפשרית, ושיתוף פעולה כה נרחב בין החברות השונות בשוק באמת יקום, הרי השלדה עצמה תתיישן בתוך מספר שנים. שלדות חדשות, עם רוחב פס גבוה יותר (כיום אחת מהנקודות הבעיתיות ביותר בחומרת מובייל), ידרשו עבור החומרה המתקדמת יותר. ניתן רק לראות כיצד גוגל תנסה להתמודד עם הבעיה הזו.

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
מודו
החזון המלא של דב מורן היה ליצור מודולריות מלאה. זה היה סמנכ"ל השיווק שהוא הביא ממיקרוסופט שמשך לכיוון של הג'אקטים. במקור דב לא הזכיר ג'אקטים וגם לאורך חיי החברה הוא לא התלהב אף פעם מהדגש על הג'אקטים. מי שמקשקש כאן על כך שהטלפון של מודו היה דור 2 (למען האמת: 2.75) פשוט לא קולט שמודו הראשון פותח ב- 2007 ואז לא היו בנמצא רכיבים לדור 3 (או 4). הזכויות לפטנטים נמצאות בידי גוגל שרכשה אותם מהחברה.
אורי  |  17.04.14
10.
לכל מקשקשי מודו
ההשוואה בין 2 הפרוייקטים היא בערך כמו להשוות פיתוח קורקינט למכונית... רק להזכיר - מודו היה מן פרוייקט מוזר של טלפון בסיסי ביותר (דור 2 נחות בעולם דור 3), עם הצמדת מעטפות שונות, כמו רדיו או שעון למשל. אם כבר להשוות את מודו, אז זה יותר דומה לכל מעטפות הפלסטיק שמכרו פעם, רק קצת יותר משוכלל. הרעיון כאן הרבה יותר חזק ומורכב, ואם אי פעם יצא לפועל (כלומר יהיה לו גם שת"פ ושוק), הוא יהיה מהפכה של ממש - תחשבו פשוט, רק על הרעיון שלכל טלפון יש אותו מתאם, מטען, סוללה... על זה שכל יצרן סוללות נלחם על השוק שלו, ולא צריך לקנות מכשיר חדש רק בגלל זה, על תיקונים פשוטים וזולים, ללא "טכנאים" למיניהם... אבל כמו שאמרתי ונאמר כאן - מסופקתני אם זה באמת יקרה בשנים הקרובות... לענקיות יש יותר מדי כח ויותר מדי רווח להפסיד...
גם אני , אחד מהעם  |  16.04.14
לכל התגובות