אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אבנר סטפק ואילן רביב רכשו מניות מיטב דש תמורת 367 אלף שקל צילום: אוראל כהן

אבנר סטפק ואילן רביב רכשו מניות מיטב דש תמורת 367 אלף שקל

המנכ"ל וסגן היו"ר מאמינים שמחיר המניה אטרקטיבי, שבועיים בלבד לאחר פרסום דו"חות 2013 החלשים של בית ההשקעות השני בגודלו בישראל

21.04.2014, 20:22 | רחלי בינדמן
מנכ"ל מיטב דש אילן רביב וסגן היו"ר אבנר סטפק החליטו לנצל את הירידות במניית בית ההשקעות בשנה החולפת ולרכוש מניות שלו בתמורה כוללת של 367 אלף שקל.

קראו עוד בכלכליסט

במהלך חודש אפריל, במסגרת שתי עסקאות שביצעו השניים, הגדילו רביב וסטפק את אחזקותיהם בבית ההשקעות. לאחר הרכישות מחזיק רביב ב־0.69% ממניות מיטב דש, ואילו סטפק הבן ב־0.6%.

סטפק הוא בנו של אחד מבעלי השליטה במיטב דש, צבי סטפק, המחזיק בכ־28% ממניות בית ההשקעות הממוזג, שיעור דומה לזה שמחזיקה קבוצת ברמ שכוללת את אלי וניר ברקת ואת יובל רכבי.

מניית מיטב דש איבדה ב־12 החודשים האחרונים 9.5% מערכה, ובשנת 2013 11%. בחודש האחרון רשמה המניה התאוששות לאחר שעלתה ב־5.8%. מתחילת השנה טיפסה המניה ב־3%.

אבנר סטפק ואילן רביב, צילום: אוראל כהן אבנר סטפק ואילן רביב | צילום: אוראל כהן אבנר סטפק ואילן רביב, צילום: אוראל כהן
הרכישות של השניים בוצעו ב־8 וב־17 באפריל, במחיר שנע בין 11.7 ל־12 שקל למניה. בספטמבר 2012, לקראת המיזוג בין בתי ההשקעות דש ומיטב, שהושלם לפני שנה, הודיעו השניים כי בכוונתו של כל אחד לרכוש עד 2% ממניות בית ההשקעות, ולפיכך מתבצעות הרכישות הנוכחיות.

מיטב דש נסחר היום לפי שווי שוק של 808 מיליון שקל, כך ש־4% מבית ההשקעות מהווים 32 מיליון שקל. רביב מממן את הרכישות מהונו האישי. בעבר היה רביב שותפו של היזם נועם לניר בחברת אמפייר און ליין, שהונפקה ב־2005 בבורסת לונדון לפי שווי של 925 מיליון דולר והפכה את רביב למולטי־מיליונר.

במרץ האחרון אישרה אסיפת בעלי המניות של מיטב דש שינוי בתנאי העסקתו של רביב, כך שבמקום תקרת מענק של 1.5 מיליון שקל שאושר לו הוא יזכה למענק של עד מיליון שקל, ובמקביל יוענקו לו כתבי אופציה למניות המהוות 1.08% מההון של בית ההשקעות. שווי ההטבה נאמד ב־936 אלף שקל בשנה. שכרו של רביב כמנכ"ל עמד ב־2013 על 2.5 מיליון שקל.

בית ההשקעות מיטב דש סיכם את 2013 עם רווח נקי זעום של 6 מיליון שקל, שהוא בעיקר תולדה של הוצאות המיזוג הכבדות שכללו, בין השאר, הוצאות חד־פעמיות של ארגון מחדש הכולל הוצאות שכר, הפחתות שבוצעו בגין שיפורים במשרדים, ריהוט והוצאות הקשורות במעבר למשרדים החדשים. כך, למשל, נאלץ בית ההשקעות להפריש 8 מיליון שקל משום שלא הצליח להשכיר את משרדיו הקודמים לאחר המעבר למגדלי הצ'מפיון בבני ברק.

במיטב דש צופים שגם במחצית הראשונה של 2014 הוצאות התפעול יהיו גבוהות מהרגיל, עקב המשך תהליכי המיזוג, שלהערכתם יסתיימו באמצע השנה. נראה כי סטפק הבן ורביב מאמינים כי רכשו את המניות במחיר אטרקטיבי.

תגיות