אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

קמח על הפצעים: עד כמה יקר להיות חולה צליאק בישראל?

מסתבר שזה לא זול בכלל, וקיימים פערים גדולים בין מחירי מוצרי נטולי גלוטן למוצרים רגילים; גם ההשוואה ביחס לעולם לא מחמיאה

26.04.2014, 09:26 | מאור שלום סויסה

פסח והמצות מאחורינו, אך לאחוז אחד מהאוכלוסיה פסח נמשך כל השנה: חולי הצליאק הרגישים לגלוטן הנמצא בעיקר בלחמים ומאפים שונים, מוכרחים לשמור על תזונה נקייה לחלוטין ממרכיב זה מאחר שלא קיים טיפול תרופתי למחלה, שיש לה תופעות לוואי חמורות.

סטודנטים בחוג למעורבות חברתית של קרן משה באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע בדקו עד כמה גדולים פערי המחירים ברשתות השיווק בארץ בין מוצרים רגילים המכילים גלוטן לבין אלו שלא, וגילו פער עצום.

  

פער מחירים עצום, צילום: צביקה טישלר פער מחירים עצום | צילום: צביקה טישלר פער מחירים עצום, צילום: צביקה טישלר

בנוסף הם ערכו השוואה בין המחירים של מוצרים ספציפיים כמו קמח ללא גלוטן, פסטות ודגני בוקר בישראל למדינות אחרות בעולם. מסתבר שבעולם קיימת מודעות גבוהה וסיבסוד סל מוצרים עבור חולי הצליאק. השאיפה, כך לדברי הסטודנטים, היא להחיל חוק דומה בארץ, שכבר נמצא בהליכי חקיקה בכנסת, שיעניק לחולים סבסוד של 500 שקל בחודש על מוצרי המזון.

תגיות

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

17.
צליאק זו לא מחלה. זו רגישות!
מאז שאובחנה אצלי רגישות זו גיליתי אופציות חדשות, רבות, טעימות ומגוונות של אוכל. יש גם 5-6 קמחים שלא כולם במחיר יקר כל כך (קמח אורז, קמח תפא, קמח חומוס וכו) ובייחוד את האופציה לאכול בלי קמח אלא עם קיטניות, ירקות, טחינה, פירות וכו. תנסו! סהכ זה מאד לא נח לחיות עם הרגישות הזו, אכן היא עשויה להתפתח למחלות חמורות ולכן חשוב להימנע מגלוטן, אבל זו לא סיבה להרגיש מסכנים/דפוקים/מקופחים.. .
צליאקית  |  28.04.14
לכל התגובות