אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מרק קרובה למכירת חטיבת התרופות ללא מרשם ב-14 מיליארד דולר צילום: בלומברג

מרק קרובה למכירת חטיבת התרופות ללא מרשם ב-14 מיליארד דולר

באייר (Bayer) ורקיט הן המועמדות הסופיות לרכישה. המכירה היא בהמשך לגל עסקאות בפארמה, כשהבולטת ביניהן היא ההסכם בין נוברטיס וגלקסו-סמית-קליין ב-20 מיליארד דולר

27.04.2014, 10:57 | שירות כלכליסט

יצרנית התרופות האמריקאית מרק (Merck) נמצאת בשלבים מתקדמים למכירת חטיבת התרופות ללא מרשם שלה עבור קרוב ל-14 מיליארד דולר, כך לפי אנשים המקורבים לנושא, שביקשו להישאר בעילום שם.  

קראו עוד בכלכליסט

לדבריהם, באייר (Bayer) ורקיט בנקיזר הן בין המועמדות הסופיות ועסקה עשויה להיסגר כבר השבוע. באייר הגרמנית, המייצרת את התרופה אלקה זלצר נגד צרבת ורקיט הבריטית, המייצרת תרופות ללא מרשם כמו מוסינקס לטיפול בצינון ונורופן, הפכו למועמדות המובילות לאחר שכל אחת הציעה 13.5 מיליארד דולר עבור החטיבה של מרק, המייצרת מוצרים כמו קרם ההגנה קופרסטון והתרופה נגד אלרגיות קלריטין.

ארכיון, צילום: בלומברג ארכיון | צילום: בלומברג ארכיון, צילום: בלומברג

לפי אחד המקורבים, שתי החברות מעוניינות לרכוש את הנכס כך שתג המחיר עשוי אף לטפס עוד בימים הקרובים. נציגים מטעם שלוש החברות סרבו להגיב על הדיווחים.

המכירה תהיה האחרונה בגל של עסקאות בתעשיית התרופות בשבוע האחרון, הבולטת שביניהן היא ההסכם בין נוברטיס וגלקסו סמית קליין במסגרתו יחליפו ביניהן החברות נכסים בשווי של 20 מיליארד דולר. כמו כן, ישנם דיווחים שפייזר מתכוונת לשלם 100 מיליארד דולר עבור אסטרה זנקה.

תרופות ללא מרשם מושכות חברות כמו רקיט ובאייר מכיוון שהן מתמקדות במגמות צרכנות ובקבוצות דמוגרפיות כמו האוכלוסייה המזדקנת, שהוצאות הבריאות שלהן רק הולכות וגדלות. כמו כן תרופות מסוג זה נהנות מנאמנות הצרכנים, מכירות חזקות ושולי רווח גבוהים. מרק מעוניינת למכור את החטיבה שלה מכיוון שהיא חולשת על 1% בלבד מהשוק.

תגיות