אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"מי שלא השתמש ב-PC עד היום - כבר לא ייגע בו לעולם" צילום: בלומברג

"מי שלא השתמש ב-PC עד היום - כבר לא ייגע בו לעולם"

כך טען סטיבן אלופ, ראש חטיבת המכשירים במיקרוסופט. הוא התייחס לשווקים הבאים של עולם המובייל - שווקי העולם השלישי והסביר שמשתמשים שטרם נחשפו לווינדוס או אופיס כנראה שכבר לא יפגשו בהן

27.04.2014, 12:19 | נמרוד צוק

האם מיקרוסופט נוטשת ספינת ה-PC השוקעת? הצהרה שמרמזת כי החברה חותרת בכיוון זה מהר מהצפוי השמיע אתמול סטיבן אלופ, מנכ"ל נוקיה לשעבר וכיום סגן נשיא חטיבת המכשירים במיקרוסופט. "מרבית האנשים לא מחזיקים ולא יחזיקו בעתיד במחשב אישי", אמר בהתייחסו ללקוחות בשווקים המתפתחים.

קראו עוד בכלכליסט

"הם לא נחשפו מעולם לווינדוס או לאופיס, ולא למוצרים דומים - ובמהלך חייהם היומיומיים כנראה שגם לא ייחשפו בעתיד", טען אלופ, ואמר כי מרבית האנשים מקרב המיליארד שנמצאים מחוץ לארצות המפותחות טכנולוגית ועדיין לא משתמשים באינטרנט, ייחשפו לשירותים דוגמת סקייפ או בינג לפני שתהיה להם הזדמנות להתנסות במוצרי מיקרוסופט המסורתיים.

סטיבן אלופ, צילום: בלומברג סטיבן אלופ | צילום: בלומברג סטיבן אלופ, צילום: בלומברג

הדברים נאמרו במסגרת פוסט שפרסמה החברה בעקבות השלמת העסקה לרכישת נוקיה, שקיבלה אישור סופי ביום ו' האחרון. "השלמת העסקה תאפשר למיקרוסופט להגדיל את שיעור הסמארטפונים והטלפונים הבסיסיים שהיא משווקת, ולחזק את מקומה כספקית מכשירים ושרותים"' נכתב בפוסט. החיבור עם נוקיה, טען אלופ, יספק למיקרוסופט הזדמנות ליצור שירותים מחוץ לעולם ה-PC שיספקו למיליארדי לקוחות פוטנציאליים חדשים את החוויה הטכנולוגית הראשונה שלהם.

סאטיה נאדלה, מנכ"ל מיקרוסופט הטרי, השמיע בשבוע שעבר דברים דומים ואמר: "בעבר השתתפנו בשוק ה-PC, ועתה אנחנו לוקחים חלק בשוק רחב הרבה יותר". האג'נדה של נאדלה, שניהל קודם לכן את חטיבת הענן בחברה, היא לשים בראש סדר העדיפויות את פלטפורמות המובייל והענן שלה.

על פי דו"ח IDC האחרון על שוק ה-PC, שפורסם בחודש שעבר, 2013 היתה השנה הגרועה ביותר בתולדות התעשיה, עם ירידה של 9.8% בכלל המכירות מסביב לעולם, וירידה של 12.9% במכירות הניידים בשווקים המתפתחים. גם המשך הדרך לא מבשר טובות, לפי חברת המחקר, שצופה כי מספר היחידות ירד לפחות מ-300 מיליון כבר בשנה הקרובה, ויגיע ב-2018 ל-291 מיליון בלבד.

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
9, לך 10 שנים אחורה כהצהרתך והגעת ל-2004, מה קרה מאז בPC?.....
יצאו מעבדי 64 ביט של AMD (כלומר הם יכולים לגשת לכמות גדולה הרבה יותר של זיכרון, כלומר אפשר ליצור עולמות וירטואליים ענקיים או להריץ מיליון תוכניות בRAM, כל עוד הן לא רצות ממש ביחד), שהביאו ליציאת מעבדי 64 של אינטל... אחרי זה מעבדים מרובי ליבה, שהביאו עקרונית למצב שבו באמת אפשר לבצע המון דברים ביחד. אחרי זה "חזרנו" למעשה לעידן המחשב המשולב, רק בגרסה מודרנית: המחשב כבר מגיע עם "כרטיס" קול, ו"כרטיס" מסך, ו"כרטיס" רשת (גם WIFI לפעמים) וBLUETOOTH וכו'. ומזה כבר כמה שנים שבקר הזיכרון ומעבד גרפי נמצאים בהמון מעבדים. ומה היופי של מעבד גרפי? שהוא מורכב מעשרות ולפעמים מאות ליבות עיבוד, בניגוד לCPU. אז כבר כמה שנים שיש כלים ייעודיים שמאפשרים לכתוב תוכנות שירוצו על המעבד הגרפי במקום ה-CPU, מה שתיאורטית יכול להפוך מחשב רגיל למחשב-על. הPC לא עצר את התקדמותו, אלא להפך, הוא כל-כך התקדם וכל-כך התחזק, שאפילו מחשב מ-2005 יכול לתפקד עדיין היום כמחשב משרדי. מחשב משחקים מ-2010 עדיין יכול לתפקד טוב היום, ואפילו להתחרות בקונסולות. אגב קונסולות, הן היו היו מיושנות (ע"י הPC) עוד שנה לפני שהן יצאו... זה עד כמה הPC התקדם. הPC לא הולך להיעלם, אלא רק הצורה שלו. מאחר והוא יותר ויותר ממוזער, אז באופן טבעי הPC הולך ללבוש עוד כמה שנים צורה של סמארטפון. השאלה העיקרית היא עד כמה יהיה אפשר לשדרג את הסמארטפון הזה, או שזה יהיה אותו קקה כמו עם מחשבים ניידים שאי-אפשר לשדרג להם את כרטיס המסך וכך אחרי 3 שנים הם הופכים לבלטה, מבחינתו של גיימר.
שדג  |  30.04.14
לכל התגובות