אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דוידי בדרך לאקזיט: אינרום פרסמה תשקיף בדרך להנפקה צילום: יונתן בלום

דוידי בדרך לאקזיט: אינרום פרסמה תשקיף בדרך להנפקה

אינרום פועלת בתחום הבנייה והשיפוצים דרך שלוש חברות בנות - נירלט, איטונג ומיסטר פיקס. הציגה זינוק של 42% ברווח הנקי ב-2013, ועל פי ההערכות תונפק לפי שווי הגבוה ממיליארד שקל

27.04.2014, 13:55 | אסף גילעם

קרן פימי בדרך לרישום חברה נוספת בבורסה בתל אביב. חברת אינרום בנייה פרסמה הבוקר (א') טיוטת תשקיף ראשונה לקראת הנפקת מניות לציבור בחודש הקרוב. אינרום פועלת בתחום הבנייה והשיפוצים פועלת דרך שלוש חברות בנות: נירלט (61.6%), איטונג (100%) ומיסטר פיקס (100%). מנתוני החברה ניכר כי הציגה שיפור ניכר בביצועיה בשנים האחרונות, ובמיוחד בשנה החולפת. 

קראו עוד בכלכליסט

קרן פימי בניהולו של ישי דוידי רכשה את השליטה המלאה באינרום בשני חלקים שווים בסוף 2007 ובסוף 2008 מידי שרם-פודים-קלנר שנקלעו לקשיים סביב המשבר העולמי. סך הכל שילמה פימי 249 מיליון שקל (47 מיליון דולר) תמורת אינרום, אשר כללה שש חברות ציבוריות ופרטיות – שכולן הפכו לפרטיות. בהנפקה הנוכחית נכללות רק כשלוש חברות מתוך השש. החברות הפרטיות שיוותרו ביד אינרום ויחכו להנפקה או מכירה הינם אלוני מרצפות, אורדן העוסקת ביציקות כבדות לשוק הביטחוני ואורלייט, חומרים מורכבים.

מהתשקיף עולה כי בשלוש השנים האחרונות נהנתה פימי מדיבידנדים בהיקף של 160 מיליון שקל מאינרום (רק משלוש החברות הנכללות בהנפקה). ממקורבים לחברה נמסר כי יחד עם תשלומים שקיבלה מיתר החברות, החזירה פימי כבר את השקעתה הראשונית.

הונה העצמי החשבונאי של אינרום המיוחס לפימי הסתכם בסוף 2013 ב-166 מיליון שקל, כשהיא הציגה רווח נקי לבעלי המניות שלה בגובה של 67 מיליון שקל אשתקד – עליה של 42% לעומת 2012. בממוצע של שלוש השנים האחרונות עמד הרווח הנקי על 53 מיליון שקל. מכירות החברה צמחו בשיעור של 17% בשנתיים האחרונות - כשב-2013 עמד היקף המכירות על 809 מיליון שקל. שיעור הרווח התפעולי זינק בשיעור של 40% בשנתיים האחרונות והסתכם אשתקד ב-119 מיליון שקל. גם ה-EBITDA (הרווח תפעולי לפני פחת והפחתות) גדל בשיעור של 34% בשנתיים האחרונות והסתכם ב-140 מיליון שקל. נתונים אלו, יחד עם שיעורי הצמיחה הדו-ספרתיים, מובילים להערכה בשוק כי פימי תנפיק את אינרום לפי שווי הגבוה ממיליארד שקל, שישקף לפחות מכפיל שמונה על ה-EBITDA שאינרום מייצרת.

כחלק מהמהלך לפנות למשקיעים העתיידים אימצה החברה מדיניות דיבידנד שבה תחלק כ-75% לפחות מהרווח השנתי משנת 2014 ואילך. בשלוש השנים האחרונות השקיעה פימי בחברות השנות כ-100 מיליון שקל בקווי ייצור חדשים, מיכון ורובוטיקה - מרבית ההשקעה נרשצה בשנת 2013 - מה שהוביל לשיפור בביצועים.

פימי החלה היום ברוד שואו בקרב משקיעים לקראת ההנפקה, והיא צפויה לבצע את ההנפקה בעוד כחודש מהיום. עקב העובדה שלאינרום אין צורך במזומנים, ומנגד, הצורך של פימי לממש את השקעתה, מוביל לכך שההנפקה צפויה להתבצע בהצעת מכר בלבד, בה תציע פימי כמחצית ממניות אינרום לציבור.

ישי דוידי, צילום: יונתן בלום ישי דוידי | צילום: יונתן בלום ישי דוידי, צילום: יונתן בלום

תגיות