אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
זייף אישור של ה-FDA למכירת מכשיר רפואי ונידון לעבודות שירות צילום: אוראל כהן

זייף אישור של ה-FDA למכירת מכשיר רפואי ונידון לעבודות שירות

יואב סלע, אחראי רגולציה לשעבר בחברת "דימות אופטי", הורשע בזיוף אישור של מינהל התרופות האמריקאי למכשיר לאבחון מחלות עיניים; השופט: "מדובר כנראה במצב שיצא משליטתו"

29.04.2014, 14:48 | זוהר שחר לוי
6 חודשי עבודות שירות נגזרו היום (ג') על יואב סלע, אחראי רגולציה לשעבר בחברת "דימות אופטי" שהורשע בזיוף אישור של מינהל התרופות האמריקאי (ה-FDA). "הנאשם לא ביצע את העבירות מתוך איזושהי תכנית מרמתית שנועדה להעשיר אותו, אלא מדובר כנראה במצב שיצא משליטה מבחינתו", כתב שופט המחוזי בתל אביב, חאלד כבוב, בגזר הדין.

בחודש שעבר הרשיע בית המשפט את סלע, עובד לשעבר של חברת דימות אופטי, בכך שזייף אישור של ה-FDA למכירת מכשיר רפואי שייצרה החברה לאבחון מחלות עיניים. עם זאת, זיכה בית המשפט את העובד לשעבר מעבירה של פרט מטעה בתשקיף.

לאחר הרשעתו, ביקשה הפרקליטות להטיל עליו עונש מאסר שבין 6 חודשי עבודות שירות ל-18 חודשי מאסר בפועל. לטענת התביעה, הגם שמעשיו של סלע לא עלו כדי הרף החמור ביותר של עבירות הזיוף והמרמה, הרי שקיימות בעניינו גם נסיבות משמעותיות לחומרה. כך נטען, כי הזיוף שביצע סלע הוביל בסופו של יום לקריסת החברה, שכן הוא הוביל לכשלון ההנפקה שתוכננה לה.

באי כוחו של סלע, עוה"ד יעל גרוסמן וסאלי ליכט ממשרד יעל גרוסמן ועו"ד אילן שדי, ביקשו להקל בעונשו וציינו כי לא נגרם נזק רפואי לאיש וכי לא ניתן לייחס את קריסתה של החברה לסלע ובוודאי שלא הטעיית משקיעים. כן נטען, כי טובת ההנאה הכלכלית שקיבל סלע עבור האישור המזויף הייתה מזערית וכי מדובר במעשים שלא בוצעו מתוך כוונה להתעשר.

אילוסטרציה, צילום: שאטרסטוק אילוסטרציה | צילום: שאטרסטוק אילוסטרציה, צילום: שאטרסטוק

השופט חאלד כבוב קבע כי סלע יבצע עבודות שירות במשך חצי שנה ובנוסף דן אותו לשנת מאסר על תנאי וקנס כספי של 25 אלף שקל וכן חייב אותו בפיצוי לחברת דימות אופטי בסכום של 75 אלף שקל. "קבעתי שהנאשם לא ביצע את העבירות מתוך איזושהי תכנית מרמתית שנועדה להעשיר אותו", כתב השופט בגזר הדין, "אלא מדובר כנראה במצב שיצא משליטה מבחינתו. הנאשם ביצע את העבירות שביצע על מנת להימנע מלקחת אחריות על התנהלותו בחברה, מתוך לחץ".

גזר הדין מתייחס גם לנזק שנגרם לחברה כתוצאה ממעשיו של סלע. "אין בידי לקבוע", כתב השופט כבוב, "מעבר לכל ספק סביר, מה היה חלקו של הנאשם, והעבירות שביצע, בקריסתה של החברה. כך, טענותיה של התביעה לפיהן החברה קרסה רק בגלל העבירות שביצע הנאשם, לא הוכחו. עם זאת, אני מקבל את טענת התביעה כי התזמון של גילוי הזויף, במהלך ניסיון הנפקה, היה הרסני מאוד עבור החברה, שעל פי העדויות שהובאו לפניי, שיוועה באותה עת להון על מנת להמשיך לתפקד".

כתב האישום נגד סלע, הוגש על ידי עוה"ד יעל ענתות ואלינור שרבני יחיאלי ממחלקת ניירות ערך בפרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה) בדצמבר 2012 והוא ייחס לו עבירות של זיוף, קבלת דבר במרמה, דיווח כוזב ופרט מטעה בתשקיף.

לפי הכרעת הדין, סלע, ששימש כאחראי רגולציה בחברה, הציג את האישור המזויף, ומסמכים מזויפים נוספים, לחברת דימות במטרה להציג בפניה מצג ככאילו השיג את האישור כפי שהתבקש לעשות. החברה דיווחה על קבלת האישור של ה-FDA בתשקיף שהוגש לרשות ניירות ערך. לאחר פרסום התשקיף וביצוע בדיקות שונות על ידי סגל רשות ניירות ערך, עלה החשד כי האישור זויף, בעקבות זאת בוטלה ההנפקה והחברה לא הנפיקה את מניותיה לציבור.

סלע, טען להגנתו במהלך המשפט כי האישור לא זויף על ידו אלא על ידי אחרים בחברה וכי חקירת רשות ניירות ערך הייתה מגמתית ולקטה במחדלים רבים.

תגיות