אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נחשף חובה של רשת ביג טום שקרסה: 4.2 מיליון שקל צילום: ענר גרין

פרסום ראשון

נחשף חובה של רשת ביג טום שקרסה: 4.2 מיליון שקל

החוב לספקים מסתכם ב-3.3 מיליון שקל, לבנקים - 700 אלף שקל ועובדים כ-160 אלף שקל. החברה טוענת שהיא חדלת פירעון ומבקשת מביהמ"ש לאשר את הבקשה לפירוקה

30.04.2014, 16:31 | אורנה יפת

היקף החוב של רשת האופנה ביג טום נחשף. מבקשת הפירוק שהגישה אתמול (ג') ביג טום אחזקות לבית המשפט, עולה כי חובותיה של החברה עומדים על כ-4.2 מיליון שקל. החוב לספקים מסתכם ב-3.3 מיליון שקל, לבנקים היא חייבת 700 אלף שקל, לעובדים למעלה מ-160 אלף שקל, לרשות המסים 100 אלף שקל ולקופת גמל 40 אלף שקל.

החברה מציינת כי היא חדלת פירעון ומבקשת לאשר את הבקשה לפירוקה.

כפי שנחשף ב"כלכליסט" בשבוע שעבר, הרשת שהפעילה עשרה סניפים, נקלעה לקשיים, וסגרה לאחרונה שבעה סניפים שהיו בבעלותה מלבד שלושה סניפים בזכיינות שממשיכים לעבוד.

ברט כץ, הבעלים של ביג טום שקרסה, צילום: ענר גרין ברט כץ, הבעלים של ביג טום שקרסה | צילום: ענר גרין ברט כץ, הבעלים של ביג טום שקרסה, צילום: ענר גרין

ביג טום הופעלה באמצעות שלוש חברות: וי קיי נטוורק, שעסקה בייבוא ושיווק מוצרים ואשר נגדה הוצא בסוף חודש מרץ צו פירוק זמני, וביג טום וברצקו שהפעילו את חנויות הרשת, ואשר נגד ביג טום הוגשה כאמור בקשת פירוק השבוע. בקשה דומה צפויה להיות מוגשת נגד ברצקו.

בבקשת הפירוק מציינת ביג טום, כי מצבה הדרדר בד בבד ובעקבות הדרדרות במצבה של חברת וי קיי "אשר אירעה על רקע האטה במכירות כתוצאה מחורפי השנים האחרונות בשל עונות חמות ולא גשומות, לא נמכרה סחורה חורפית רבה – וכמובן שהמצב הכלכלי השורר במשק משנת 2008 או בסמוך לכך ואילף לא תרם למצב ונתן אותותיו במבקשת כשלעצמו".

עוד מציינת החברה בבקשה לבית המשפט כי חרף נסיונות רבים כולל מבצעים, גדלו ההוצאות שלה ועלו על הכנסותיה.

תגיות