אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לידיעת הרוחצים צילום: ענר גרין

לידיעת הרוחצים

כשקמים הקיץ מהמגבת בחוף, בדרך אל המים, מומלץ להסתכל ימינה ושמאלה: הסרף סקימר מאיים להשתלט על הקו הראשון לים

01.05.2014, 08:36 | רעות ברנע
סנוב, סקימבורדינג כבר עשית? אם התשובה חיובית, אתה כבר מבין את ההייפ סביב הספורט הימי הזה, ואם היא שלילית - נראה שלא תצליח לחמוק מגרסת הילדים שלו, שמאיימת להפוך ללהיט החופים של קיץ 2014 בישראל. הסקימבורד (Skimboard) למבוגרים הוא בעצם גלשן קטן ללא סנפירים. הגרסה לילדים, הסרף סקימר (D6 SurfSkimmer) שנחתה לאחרונה בארץ, צוידה גם בידית היגוי וקצת מזכירה בצורתה קורקינט. משתמשים בסקימר כדי להחליק בדיוק על המקום שבו מי הים פוגשים את החול, ומנווטים בעזרת הידית.

קראו עוד בכלכליסט

"הסקימר עשוי עץ", מסביר אמיר מילשטיין, הבעלים של חברת I-Pop, המשווקת את הגלשן בישראל, "אנחנו היינו בונים כאלה בעצמנו כשהיינו קטנים, ולכן בינואר האחרון המוצר תפס את עיניי בתערוכת צעצועים בגרמניה". לדבריו, "תגובות הנסיינים טובות מאוד, ואנשים בים מתלהבים ומתחננים לסיבוב. בעלי החנויות כבר שילשו את ההזמנות שלהם".

הסרף סקימר. ספורט ימי שכובש את ילדי ישראל, צילום: ענר גרין הסרף סקימר. ספורט ימי שכובש את ילדי ישראל | צילום: ענר גרין הסרף סקימר. ספורט ימי שכובש את ילדי ישראל, צילום: ענר גרין

רק כמה ילדים בארץ כבר זכו לנסות את הסקימר. "זה אחלה דבר, ואחרי שמתאמנים עליו קצת ומצליחים זה כיף", מדווח אחד מהם. הצעצוע החדש בהחלט זוכה להתעניינות גדולה בחוף, החל מילדים שמבקשים סיבוב וכלה במבוגרים שמנסים לחמוק מפגיעת הכלי החדש. מילשטיין, מצדו, טוען כי בניגוד לסקימבורד של המבוגרים, שהסיכון להיפצע עליו דומה לזה שבגלישת גלים רגילה, הסיכון בסקימר קטן יחסית - לפחות למשתמש - מכיוון שלא נכנסים איתו אל הגלים עצמם, אלא נשארים ממש על קו החוף.

הסקימבורד החל ככלי עזר למצילים בחופי קליפורניה, אך מהר מאוד הופקע לטובת חובבי האקסטרים והפך לספורט אתגרי עם מועדונים ותחרויות בעולם. הסקימר, פרי פיתוח אמריקאי, מיוצר בבריטניה והושק לראשונה בקליפורניה בקיץ שעבר. מאז נמכרו כבר עשרות אלפי יחידות בעולם, וישראל תהיה המדינה החמישית שבה הוא יימכר.

הסרף סקימר. כשמפתחים מיומנות מורידים את ידית ההיגוי הסרף סקימר. כשמפתחים מיומנות מורידים את ידית ההיגוי הסרף סקימר. כשמפתחים מיומנות מורידים את ידית ההיגוי

"הסקימר החדש מאפשר לבני 8–18 לתרגל את השימוש בגלשן, וכאשר הם מנוסים מספיק מפרקים את הידית", מסביר מילשטיין. "למעט חוף אילת, שאינו מתאים לסקימר מכיוון שהוא משופע באבנים, חופי הים התיכון מושלמים עבורו".

והמחיר? "הסרף סקימר יימכר בישראל תמורת 400 שקל", אומר מילשטיין, "ויוצע מהשבוע הבא ברשתות ובחנויות הצעצועים הגדולות". בארה"ב, לשם השוואה, הוא עולה 69.99 דולר באתר d6surfskimmer.com, ובאמזון אפשר למצוא אותו גם ב־55 דולר. מילשטיין מסביר כי "למחיר המקורי נוספות עלויות הובלה של כ־30%, מכס של כ־12% וגם אישור מכון התקנים הישראלי מייקר את המוצר".

תגיות