אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צ'ק הישראלית תימכר ל־Intuit האמריקאית ב־350 מיליון דולר צילום: אוראל כהן

צ'ק הישראלית תימכר ל־Intuit האמריקאית ב־350 מיליון דולר

ענקית התוכנות הפיננסיות האמריקאית מנהלת מגעים לרכישת אפליקציית ניהול החשבונות האישיים מכפר סבא שגייסה 47 מיליון דולר ומשרתת כ־10 מיליון משתמשים. המייסדים - שלושה ישראלים יוצאי מרקורי

01.05.2014, 06:53 | מאיר אורבך ואסף גלעד

כמעט שנה לאחר מכירת Waze לגוגל, אפליקציה ישראלית נוספת צפויה להימכר לענקית טכנולוגיה אמריקאית. מפתחת התוכנות הפיננסיות האמריקאית אינטואיט (Intuit) מנהלת מגעים לרכישת חברת צ’ק הישראלית (Check), לשעבר Pageonce, בעלת האפליקציה הפיננסית הנושאת את אותו שם, כך לפי ה”וול סטריט ג’ורנל”.

קראו עוד בכלכליסט

סכום העסקה מוערך בכ־350 מיליון דולר, החזר נאה על כ־47 מיליון דולר שהשקיעו בחברה משקיעים רבים, ביניהם קרן פיטנגו בהשקעה שהוביל איתן בק, לירון פטרושקה וקרנות אמריקאיות נוספות כגון מורגנתלר, מנלו ונצ’רס והילסבן, קרן ההון סיכון של המשקיע הטכנולוגי בובי לינט. על פי הדיווחים, המגעים נמצאים בשלבים ראשוניים והחברות צפויות ככל הנראה להגיע לחתימת הסכם מחייב בתוך כשבועיים.

צ’ק נוסדה על ידי שלושה יזמים ישראליים - המנכ”ל גיא גולדשטיין, ניסים טפירו ואחיקם קאופמן. בשנים האחרונות הנהלת החברה יושבת בפאלו אלטו ומחזיקה גם מרכז פיתוח בכפר סבא. בשני המרכזים יחד מעסיקה החברה כ־100 עובדים.

עובדי Check מחוץ למשרדי החברה בכפר סבא, צילום: אוראל כהן עובדי Check מחוץ למשרדי החברה בכפר סבא | צילום: אוראל כהן עובדי Check מחוץ למשרדי החברה בכפר סבא, צילום: אוראל כהן

חצי מיליארד דולר בשנה

 

אפליקציית Check כמעט ואינה מוכרת בישראל, אך היא פופולרית למדי בארה”ב וצברה עד כה כ־10 מיליון הורדות במדינה. צ’ק מרכזת עבור המשתמשים את כל החשבונות האישיים הדורשים ניהול ומעקב, בהם חשבון הבנק, כרטיסי האשראי, תיקי השקעות, טיסות, מועדון הנוסע המתמיד, תוכניות הביטוח והפנסיה וחשבונות הסלולר והתקשורת. כל אלה ניתנים לגישה באמצעות ממשק אחד על גבי הסמארטפון, המאפשר לעקוב אחר החשבונות וכן לבצע פעולות שונות כמו הזנת פרטי קנייה מסוימת או הזמנת טיסות.

מעבר לניהול החשבונות, מאפשרת צ’ק גם לבצע תשלומים באמצעים רבים: כרטיסי חיוב, אשראי או העברה בנקאית. מוצר חדש מאפשר לה להציע מגוון של אמצעי תשלום, גם עבור חברות שעד כה גבו תשלום רק בדרך אחת. החברה דיווחה בספטמבר האחרון כי במהלך שנה אחת העבירו 10 מיליון המשתמשים באפליקציה חצי מיליארד דולר בתשלומים שונים. צ’ק צפויה לרשום עד סוף השנה הכנסות של כ־20 מיליון דולר, בעוד שבשנה שעברה הכניסה סך הכל 15 מיליון דולר. הכנסותיה מגיעות בעיקר מפרסום של חברות פיננסיות, כמו חברות אשראי או חברות ביטוח שמציעות מסלולים שונים.

דברים שרואים משם

 

מייסדי החברה גיא גולדשטיין, אחיקם קאופמן וניסים טפירו הם יוצאי מרקורי, חברת התוכנה שנמכרה ל־HP תמורת 4.75 מיליארד דולר. המנכ”ל גיא גולדשטיין התראיין בעבר ל”כלכליסט” וציין את חשיבות העובדה שהחברה מנוהלת מעמק הסיליקון, בקרבת החברות המשפיעות בתחום.

“כשאתה מסתובב בעמק הסיליקון אתה מרגיש את הדברים קורים”, אמר גולדשטיין ל”כלכליסט”. “אם אני רוצה לפגוש את המפתחים של גוגל לאנדרואיד, אני רק עובר את הכביש ופוגש אותם. אפל, שאיתה אנחנו עובדים צמוד מאוד, גם נמצאת לא רחוק מכאן”.

בין המייסדים נמצא גם אחיקם קאופמן, שעזב את צ’ק בשנת 2009, מונה לסמנכ”ל הכספים של חברת השבבים אירוסקאוט והיה מעורב במכירתה לידי יצרנית הכלים התעשייתיים Stanley, שמוכרת כבעלת מותג מקדחי בלאק אנד דקר. קאופמן היה ממקימי מרכז הפיתוח הישראלי של סטנלי ורק לפני חודשיים עזב אותה כדי לחזור לצ’ק, שם הוא משמש כיום כסמנכ”ל כספים. המייסד השלישי, ניסים טפירו, מילא שורה של תפקידי פיתוח בכירים במרקורי לפני ואחרי מכירתה ל־HP, ובצ’ק הוא משמש כמנהל הפיתוח של החברה וכאחראי על הסניף הישראלי שלה בכפר סבא.

הרוכשת, אינטואיט האמריקאית, היא חברת תוכנה המפתחת ורוכשת תוכנות לניהול מס עבור לקוחות פרטיים וחברות. בנוסף, היא מחזיקה בתוכנות המיועדות לצרכי הניהול השוטף של עסקים קטנים, רואי חשבון ולקוחות פרטיים. כיום נסחרת החברה בנאסד”ק לפי שווי של 21.4 מיליארד דולר ומאז 1993 רכשה 26 חברות.

תגיות