אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש קבע: כינוס לפני תיווך צילום: עמית שעל

ביהמ"ש קבע: כינוס לפני תיווך

ביהמ"ש דחה תביעה של מתווך מחולון לשכר טרחה של 850 אלף שקל מחברת ארמונות חן, כיוון שבמהלך עבודתו מונה כונס נכסים למגרש שהמתווך קידם

01.05.2014, 09:17 | דותן לוי

בית משפט השלום בתל אביב דחה תביעה שהגיש מתווך דירות נגד חברת הנדל"ן ארמונות חן לתשלום דמי תיווך בעסקה לשיווק פרויקט דירות בחולון. בית המשפט נימק את ביטול זכאות המתווך לדמי תיווך בכך שבמהלך עבודתו מונה למגרש כונס נכסים, ומאחר שכל קונה יכול להגיש הצעה בהליך כינוס - לא חלה עליו החובה לשלם עבור תיווך גם אם חתם על הסכם עם המתווך.

את התביעה הגיש מתווך נדל"ן ותיק מחולון, שדרש תשלום של 850 אלף שקל בגין שיווק פרויקט דיור במתחם ח־300 בחולון. המתווך טען כי גיבש הסכמים בין רוב בעלי הקרקע במגרש לבין החברה הקבלנית, ולכן היה זכאי לקבל דמי תיווך בגובה 1% משווי העסקה.

מתחם ח-300 בחולון, שבשטחו שווק הפרויקט, צילום: עמית שעל מתחם ח-300 בחולון, שבשטחו שווק הפרויקט | צילום: עמית שעל מתחם ח-300 בחולון, שבשטחו שווק הפרויקט, צילום: עמית שעל

בעת חתימת ההסכם בין המתווך לחברה, הוא טען כי הוא יכול לגבש את כל הבעלים לכדי עסקה, אך לאחר ארבע שנים הגיש אחד הבעלים תביעה לפירוק השותפות. בעקבות זאת מונה לקרקע כונס נכסים שמכר את הזכויות במגרש בהליך פומבי, שבו זכתה לבסוף ארמונות חן.

בית המשפט קיבל את עמדת ארמונות חן, שיוצגה על ידי עורכי הדין עודד ישראלי וקובי רוזנברג, וקבע שאין במקרה זה חובה לתשלום דמי תיווך, מאחר שהמתווך לא היה הגורם היעיל במכירת המגרש.

כמו כן חידד בית המשפט את הנסיבות הנוגעות למתן בלעדיות במכירת דירות למתווך. בפסק הדין נקבע כי הסכם הבלעדיות אינו תקף, משום שלא נחתם במסמך נפרד לפי דרישות חוק המתווכים. בעקבות זאת, נדחתה תביעת המתווך שנאלץ להסתפק בדמי תיווך של 50 אלף דולר ששולמו לו בעבר.

תגיות