אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מונדיאל 2014: פיפ"א מזהירה מפני כרטיסים שנמכרו מחדש צילום: אם סי טי

מונדיאל 2014: פיפ"א מזהירה מפני כרטיסים שנמכרו מחדש

חרף איומים מצד הפדרציה הבינלאומית לכדורגל, כרטיסים לגביע העולם בריו דה ז'נרו מוצעים למכירה תמורת יותר מ-40 אלף דולר על ידי ספסרים. בארגון הודיעו כי יבטלו את תוקפם

01.05.2014, 19:59 | שירות כלכליסט

לאחרונה ניתן למצוא כרטיסים למונדיאל 2014 המוצעים למכירה תמורת יותר מ-40 אלף דולר. מדובר בשוק המשני של מחזיקי כרטיסים שהחליטו לספסר בכרטיסים שרכשו, ובכך להתעלם מהאיום של פיפ"א לבטל את התוקף של הכרטיסים שיימכרו מחדש שלא דרך המארגנים של הטורניר.

קראו עוד בכלכליסט

גביע העולם. פיפ"א מזהירה, צילום: אם סי טי גביע העולם. פיפ"א מזהירה | צילום: אם סי טי גביע העולם. פיפ"א מזהירה, צילום: אם סי טי

הכרטיס הזול ביותר לגמר שיתקיים ב-13 ביולי באצטדיון מרקנה בריו דה ז'נרו, המוצע למכירה בויאגוגו (Viagogo) שבסיסו בז'נבה ומגדיר עצמו כאתר הגדול ביותר בעולם למכירת כרטיסים, עומד על 5,240 דולר. ואולם השווי הנקוב שלו הוא 440 דולר. למשחקים כמו הגמר ומשחק הפתיחה ב-12 ביוני כבר אזלו כל הכרטיסים.

פיפ"א היא היחידה המוסמכת למכור מחדש כרטיסים, והיא אינה מאפשרת למחזיקי הכרטיסים לגבות פרמיה. בכירים בארגון הודיעו כי יבטלו כרטיסים אם יזהו מוכרים מפלטפורמות אחרות. בוויאגוגו טוענים כי הם מספקים שירות נחוץ אך אינם מציעים את הכרטיסים במדינות כמו בריטניה, שבהן מכירה מחודשת של כרטיסים נחשבת לא חוקית.

"אנחנו מצייתים לחוקים המקומיים, ובמרבית הטריטוריות חוקי למכור כרטיסים, עבור סכומים גבוהים או נמוכים מהמקור", אומר אוליבר ווילר, דובר של ויאגוגו.

אתרים למכירה חוזרת של כרטיסים כמו StubHub של eBay, משמשים אוהדים שלא הצליחו להשיג כרטיס במכירה של פיפ"א. הארגון מכר קרוב ל-2.6 מיליון כרטיסים עבור הטורניר, שכולל 64 משחקים, עוד לפני סיבוב המכירות האחרון שיצא לדרך ב-15 באפריל, אז נמכרו 126,837 כרטיסים בתוך ארבע שעות.

אוהדי הכדורגל האמריקאים הם הקונים הגדולים ביותר בויאגוגו, ומוציאים בממוצע 2.800 דולר, נמסר מהחברה. בוויאגוגו גובים מהקונים עמלה של 10% ומהקונים 15% נוספים.

גם אם המוכרים מחדש אינם מפרים את החוק במרבית המקרים, הקונים בכל זאת מסתכנים בכך שהם משתמשים בכרטיסים האלה, מסבירים ב- MATCH Services, שהועסקה על ידי פיפ"א לטפל במכירות.

"כל מי שמוכר את הכרטיסים שלו באתרים האלה עושה זאת תוך כדי הפרה של התנאים וישנה אפשרות גדולה שבמידה ונזהה את מחזיקי הכרטיסים, נבטל אותם", הסביר אימראן פאטל, האחראי על האכיפה ב- MATCH.

בוויאגוגו טוענים כי הם ערבים לכרטיסים ולא משלמים למוכרים אלא רק לאחר האירוע, זאת כדי להימנע מהונאות. אולם פאטל טוען כי ההתחייבות הזו קרוב לוודאי שלא תרגיע אוהדים שיטוסו לברזיל רק כדי לגלות שלא יורשה להיכנס לאצטדיון. "אותם אוהדים יחוו חוסר נוחות ונזק פיננסי פוטנציאלי, מכיוון שהם יצטרכו לשלם על מלון וטיסות", הוא אומר.

וילר מצדו מתעקש כי המחירים המוצעים בויאגוגו אינם מוגזמים, והנוכלים לא ישיגו את מבוקשם. הוא מציג לדוגמה את טורניר וימבלדון של השנה שעברה, אז הפך אנדי מארי לבריטי הראשון מאז 1936 שזכה באליפות הגברים. "הכרטיס היקר ביותר לגמר של מארי הוצע עבור 40 אלף ליש"ט (67 אלף דולר)", אומר וילר. "המחיר הגבוה ביותר ששילמו עמד על 4,000 ליש"ט, ועבור אנשים שאוהבים טניס לא מדובר בהכרח במחיר מוגזם".

פאטל מדגיש כי פיפ"א לא תאפשר למחזיקי הכרטיסים לדרוש מחיר גבוה מהמחיר הנקוב. ויאגוגו מציעה למכירה כרטיסים למשחקים שהכרטיסים להם כבר אזלו, כמו משחקה של נבחרת אנגליה ב-14 ביוני נגד איטליה בבירת אמזונאס, מנאוס, עבור מחירים הנעים בין 311 דולר ל-3,361 דולר.

"אנחנו מספקים שירות", אומר וילר. "אתם יכולים לדמיין שתצטרכו להתמקח עם מישהו מחוץ לאצטדיון במנאוס?".

תגיות