אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדולר בשפל של שנתיים וחצי: היציג ירד ב-0.3% ל-3.45 שקלים צילום: shutterstock

הדולר בשפל של שנתיים וחצי: היציג ירד ב-0.3% ל-3.45 שקלים

היורו נחלש ב-0.2% לשער יציג של 4.79 שקלים. נתוני התמ"ג המאכזבים בארה"ב מורידים את ערך הדולר מול המטבעות המובילים. FXCM: "המשך הסחף השלילי בעולם יגרום לשבירה גם של הדולר-שקל לשפל חדש"

01.05.2014, 15:33 | מיקי גרינפלד

היצואנים עוקבים מקרוב אחר הדולר שממשיך לרדת וחוצה את סף ה-4.6 שקלים: הדולר היציג נחלש היום לשפל מאז אוגוסט 2011, ב-0.3% לרמה של 3.454 שקלים. היורו נחלש ב-0.2% ושערו היציג נקבע על 4.793.

הדולר נחלש מול מרבית מטבעות העולם, על רקע נתוני התמ"ג המאכזבים של ארה"ב. אתמול פורסם כי קצב הצמיחה בארה"ב ברבעון הראשון של 2014 עמד על 0.1% בלבד - מול צפי האנליסטים שעמד על קצב צמיחה של 1.2%. הסיבה העיקרית: ירידה בייצוא ובהשקעות של המגזר העסקי. לשם השוואה קצב הצמיחה ברבעון האחרון של 2013 עמד על 2.6%.

עוד ברקע למסחר במט"ח היום, החלטת הפד שפורסמה אתמול על ביצוע שלב נוסף בצמצום הרכישות החודשיות של איגרות חוב. הבנק המרכזי בראשות ג'נט ילן החליט - כפי שצפו האנליסטים - להפחית את קצב רכישות האג"ח החודשיות ב-10 מיליארד דולר ל-45 מיליארד דולר, וזאת על רקע שיפור בכלכלה העולמית ושוק העבודה האמריקאי. "הכלכלה האמריקאית ממשיכה להתאושש על רקע עלייה בהוצאות הצרכנים", נכתב בהודעה של הפד.

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מתייחסים היום לירידות של המטבע האמריקאי בעולם ובישראל : "הדולר קרס אמש בעולם ולמול השקל, וזאת בעקבות נתוני התמ"ג הירודים שפורסמו אמש בארצות הברית והותירו בהלם את המשקיעים. הפער העצום בין התחזית לנתון בפועל גרם לצלילה חדה של הדולר.

הנתונים הללו מלמדים כי הפגיעה של החורף הקשה בכלכלה האמריקנית היתה כנראה קשה מן המשוער והדבר מעיב על תחזית הצמיחה של המשק האמריקני ב-2014. הפיחות החד בדולר מבטא את הירידה בציפיות הריבית. בשוק החלו לתמחר באחרונה העלאת ריבית ראשונה כבר במחצית הראשונה של 2015, אך בעקבות הנתונים הללו בשוק סבורים כעת כי הבנק הפדרלי עשוי להותיר את הריבית ברמת אפס לזמן ממושך יותר. ובהקשר זה, הבנק הפדרלי ביצע אמש כמצופה צמצום נוסף של 10 מיליארד דולר בהיקף רכישות האג"ח, ואנחנו ככל הנראה במרחק של חודשים ספורים מסיום ההרחבה הכמותית. לגבי העלאת ריבית, הדבר יהיה תלוי בהמשך ההתאוששות הכלכלית. ביום שישי צפוי להתפרסם דוח התעסוקה, ואם הוא יהיה חיובי ויצביע על תוספת של 200 אלף משרות, הדבר עשוי לאושש במידת מה את כוחו של הדולר", אומרים ב-FXCM.

"הדולר-שקל נושק כעת שוב לרמות השפל וכבר בוחן את 3.455. המשך הסחף השלילי בעולם יגרום לשבירה גם של הדולר-שקל לשפל חדש. נראה כי רק שיפור בנתוני המקרו בארצות הברית יבלום את המגמה השלילית הזו", מוסיפים ב-FXCM.

מסחר במט"ח, צילום: shutterstock מסחר במט"ח | צילום: shutterstock מסחר במט"ח, צילום: shutterstock

תגיות