אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פחות מ-9% מהמשרות החדשות בהייטק - בפריפריה צילום: יובל חן

פחות מ-9% מהמשרות החדשות בהייטק - בפריפריה

לפי סקר של SeeV יותר ממחצית מהמשרות שנפתחו בענף התוכנה ברבעון הראשון של השנה היו בתל אביב. "אם אתה מסתובב ברוטשילד יש סיכוי יותר גבוה שתמצא עבודה"

04.05.2014, 10:24 | מעין מנלה

1,500 משרות נפתחו בענף התוכנה בישראל ברבעון הראשון של 2014, עלייה של 17% לעומת הרבעון המקביל, אבל פחות מ-9% מהם היו בפריפריה. לפי סקר של חברת ההשמה SeeV יותר ממחצית (53%) מכלל המשרות החדשות היו בתל אביב, וכ-37% באזור השרון.

קראו עוד בכלכליסט

"זה לא מפתיע. ברגע שהטאלנטים ממוקמים בגוש דן, החברות, אשר רוצות למשוך את העובדים הטובים ביותר בוחרות להתמקם שם כדי להיות נגישות לטאלנטים האלה. אם אתה מסתובב בשדרות רוטשילד יש סיכוי יותר גבוה שתמצא עבודה וסטארטאפים בוחרים להתמקם בתל אביב כדי להיות אטרקטיביים לעובדים", אומר דניאל חלבי, מנכ"ל SeeV. לדבריו, מדובר בבעיה ברמה הלאומית ונדרשת התערבות מצד המדינה כדי לגרום לחברות הקטנות וליזמים להגיע לפריפריה. לחברות הגדולות ניתנים תמריצים כדי להעמיק את הפעילות בפריפריה והן אכן עושות זאת, אך לא ניתנים תמריצים ליזמים טכנולוגים ולחברות קטנות.

מתחם מת"ם בחיפה, ההטבות ניתנות רק לחברות הענק, צילום: אלעד גרשגורן מתחם מת"ם בחיפה, ההטבות ניתנות רק לחברות הענק | צילום: אלעד גרשגורן מתחם מת"ם בחיפה, ההטבות ניתנות רק לחברות הענק, צילום: אלעד גרשגורן

לפי הסקר, מרבית הגיוסים בהייטק הם על ידי חברות קטנות ובינוניות, כאשר 50% מכלל המשרות שנפתחו היו בחברות שמעסיקות עד 50 עובדים. חברות גדולות, המונות למעלה מ-200 עובדים גייסו עובדים לכ-10% מכלל המשרות החדשות ברבעון הראשון.

"במקומות שנחשבים פריפריה כמו חיפה יש מרכז ידע אדיר, מעבר לתמיכה בחברות ענק צריכה להיות תמיכה ממשלתית בצורת הטבות, חממות ומעורבות של המדען הראשי כדי לעבור לפריפריה", אומר חלבי.

מנתוני החברה עולה כי התחום המוביל בכמות המשרות שנפתחו הוא תחום ה-JAVA, המהווה כ-18% מכלל המשרות שהתפרסמו בענף ברבעון הראשון. הדרישה למפתחי Front End צמחה ב-25% יחסית לרבעון המקביל אשתקד והסתכמה ב-250 משרות, המהוות 17% מכלל המשרות.

הצמיחה המשמעותית ביותר בהיצע המשרות הייתה למפתחי DevOps, כאשר ברבעון הראשון פורסמו 65 משרות בתחום – עליה של 160% בהשוואה לרבעון המקביל בשנה שעברה. "אנחנו ממש עדים לבעיה גדולה בהיצע של עובדים בתחום מכיוון שאין תשתית הכשרה שמייצרת לתעשייה כמות אנשים שמספקת את הצורך", אומר חלבי.

תחום נוסף שנהנה מצמיחה בביקוש הוא תחום ה-Security הכולל סייבר ואבטחת מידע. בתחום זה חלה עלייה של כ-70% מ-30 משרות ב-2013 ל-50 ברבעון הראשון של 2014. בתוך התחום הזה יש ביקוש מוגבל לאנשי אבטחת מובייל. "השוק הבין שמובייל הוא דבר בר התקפה וצריך להגן עליו ולכן הקפיצה בכמות המשרות היא מאוד גדולה. רוצים להגן על המידע שהוא הכי יקר לאדם, ממיילים ועד סיסמאות של כרטיסי אשראי", אומר חלבי.

מבחינת הביקוש מול היצע, התחום בו יש הכי פחות מועמדים למשרה הוא מתכנתי RUBY, ואחריו Devops. בתחום של מפתחי Net, יש היו ברבעון הראשון בממוצע 6 מועמדים על כל משרה פנויה. בהתאם המשכורות ההתחלתיות הגבוהות ביותר, בין 20 ל-22 אלף שקל בחודש הן מוצעות למתכנתי RUBY, Devops, מתכנתי Python ו-Security.

תגיות