אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ארה"ב: 288 אלף משרות נוספו באפריל; האבטלה - 6.3% צילום: shutterstock

ארה"ב: 288 אלף משרות נוספו באפריל; האבטלה - 6.3%

מדובר בכמות המשרות הגדולה ביותר שנוספה למשק האמריקאי מזה שנתיים; שיעור האבטלה הוא הנמוך ביותר מאז ספטמבר 2008; כלכלנים ציפו לעליה של 200 אלף משרות; עם זאת, שיעור ההשתתפות בכוח העבודה ירד ל-62.8% - הנמוך מזה 35 שנה - דבר המעיד על ירידה במספר מחפשי העבודה

02.05.2014, 15:35 | שירות כלכליסט

288 אלף מקומות עבודה נוספו לשוק העבודה בארה"ב באפריל - זוהי העלייה הגבוהה ביותר בשיעור התעסוקה מזה שנתיים, כך לפי נתונים שפורסמו היום (ו'). שיעור האבטלה צנח ל-6.3%. ביצועים חזקים אלו מצביעים על האצה בצמיחה הכלכלית לאחר רבעון ראשון פושר. שיעור האבטלה הינו הנמוך ביותר מאז ספטמבר 2008. כלכלנים שנסקרו על-ידי מרקט ווטץ' ציפו לעליה של 200 אלף משרות – לא כולל המגזר החקלאי. עם זאת, נרשמה ירידה כללית בשיעור ההשתתפות בכוח העבודה, עקב כך שיותר אנשים הפסיקו להצהיר שהם מובטלים.

קראו עוד בכלכליסט

גם נתונים התעסוקה ממרץ ומפברואר תוקנו כלפי מעלה ב-36 אלף משרות בסך הכול לחודשיים, כך על פי נתוני משרד העבודה האמריקאי.

  

ארכיון, צילום: בלומברג ארכיון | צילום: בלומברג ארכיון, צילום: בלומברג

העלייה במספר המשרות באפריל נרשמה על בסיס רחב – הסקטור העסקי רשם עלייה של 75 אלף עובדים וענפי הקמעונאות, ההסעדה והבנייה רשמו אף הם עליות משמעותיות.

השכר הממוצע לשעה עם זאת נותר ללא שינוי ב-24.31 דולר לשעה, ושבוע העבודה הממוצע התארך ל-34.5 שעות בשבוע – שזהו שיא לתקופה שאחרי המיתון.

על פי ממשלת ארה"ב, נוצרו 203 אלף משרות חדשות במרץ לעומת הערכה ראשונית של 192 אלף משרות. זאת על בסיס מידע חדש. העלייה במספר המשרות מפברואר תוקנה אף היא כלפי מעלה ל-222 אלף משרות לעומת 197 אלף משרות בהערכה הראשונית. מתחילת השנה, חלה עלייה של 214 אלף משרות בממוצע לחודש, לעומת עלייה חודשים ממוצעת של 194 אלף משרות ב-2013.

הצד הפחות חיובי בדו"ח התעסוקה

בצד הנתונים החיוביים התפרסמו נתוני אחרים שמקלקלים את התמונה. פרט לקיפאון בשכר, מתברר ששיעור ההשתתפות בכוח העבודה ירד ל-62.8% - הנמוך מזה 35 שנה - ובהשוואה לשיעור של 63.2% בחודש מרץ. מדובר בירידה של 806 אלף עובדים ממצבת כוח האדם במשק - המספר הגדול זה חצי שנה. אריקה גרושן, האחראיות על לשכת הסטטיסטיקה, אמרה כי שיעור ההשתתפות ירד מאחר שפחות אנשים חיפשו עבודה בהשוואה למצב הרגיל.

בהקשר זה אמר דן נורת', הכלכלן הראשי ב-Euler Hermes North America, כי "החלק הפחות חיובי (בדו"ח) נוגע לשיעור האבטלה. בבחינת השינויים בכוח העבודה עולה כי יש למעשה עלייה של 700 אלף מובטלים, ובמלים אחרות - כוח האדם התכווץ מאחר שיותר אנשים עזבו אותו".

בנוסף פורסם היום בארה"ב נתון ההזמנות ממפעלים שרשמו עלייה של 1.1% בחודש מרץ. זאת לעומת צפי אנליסטים לעלייה של 1.4%, וכן לעלייה של 1.5% בפברואר. הצפי לפברואר עמד על גידול של 1.6%. הזמנות מוצרים ברי קיימא - שתוחלת הקיום שלהם עומדת על שלוש שנים לפחות - עלתה ב-2.9% במרץ. הזמנות מוצרים שאינם ברי קיימא נפלו ב-0.6%.

תגיות